Zaai op de akker van de Geest

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Preek Galaten 5:25 - 6:10.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Adam en Eva Adam en Eva – Noach Adam en Eva – Noach – Abraham?
Kindermoment.
Discipelschap.
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Welkom.
Wat wil ik eigenlijk met kernreflectie?
Presentatie Água Viva Familie de Keijzer Ritápolis - Brazilië.
Hoe kun je Geloven? 1.
Discipelschap.
Gelukkig Gereformeerd: avond 1
Vrijheid?!.
Godsdienst.
Leven door Christus’ dood
Sleutels van het koninkrijk Onbewust asociaal: laat die ander eerst eens naar zichzelf kijken! GKv van glashelder -> naar ??? Wie zegt dat we de waarheid.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
Genade en veroordeling
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Godsdienst.
Geest.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Reisgenoten dragen elkaars lasten
Mijn eerste levensbehoefte is…
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Godsdienst.
Hoe luister je naar de wet van God?
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
Deel worden van Gods familie
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Preek 1 Petrus 4: 1-6.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Ben jij wel eens verwonderd?
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Preek Matteüs 13:
Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Zegt de Bijbel iets over jouw muzieksmaak
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Jezus’ lessen - de grote strijd. “Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’”
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Brief aan de Galaten :7-9 Zaaien en oogsten.
Brief aan de Galaten -37- wandelen in de geest. 5:15 Indien jullie echter elkaar bijten en vereten, kijkt uit, dat jullie niet door elkaar verteerd worden.
*************************** ****************************************************
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
De mantel van de liefde 1.
Wetmatigheden bij Paulus
Welkom in deze kerkdienst
Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk
1.
De dwaasheid van het kruis
vrijheid: vlees of geest
De vlieger van de Heilige Geest
Galaten.
Transcript van de presentatie:

Zaai op de akker van de Geest

Zaai op de akker van de Geest Hoe groeit de vrucht van de Geest? Gal. 6, 8: ‘Wie op de akker van zijn zondige natuur zaait, oogst de dood, maar wie zaait op de akker van de Geest oogst het eeuwige leven’

Het ligt eraan op welke akker je zaait Eindconclusie van de brief: hoe nu verder? Paulus in Galaten 6, 8: Nu komt het erop aan – op welke akker zaai jij: die van het vlees (je zondige natuur) of die van de Geest?

Het ligt eraan op welke akker je zaait Zaaien op de akker van het vlees… Jezelf uitleven, je vrijheid misbruiken om eigen verlangens te bevredigen Maar ook: alles gaat om de wet – je hoort pas bij God als je ‘onze’ gebruiken en gewoonten volgt

Het ligt eraan op welke akker je zaait Zaaien op de akker van de Geest Niet jezelf uitleven maar Christus, Hij krijgt gestalte in jou, de vrucht van de Geest wordt zichtbaar in je leven Vlees of Geest? Een tussenweg is er niet!

Op de akker van de Geest moet gewerkt worden Een oproep tot actie? Maar het ging toch om genade – ik hoef en kan niks bij te dragen aan mijn redding! Maar de vrucht van de Geest kan niet groeien zonder dat jij zaait op de akker van de Geest

Op de akker van de Geest moet gewerkt worden Zaai een gedachte, oogst een daad Zaai een daad, oogst een gewoonte Zaai een gewoonte, oogst een karakter Zaai een karakter, oogst een bestemming Doe alles dat jou helpt om meer op Jezus te lijken of om de vrucht van de Geest te laten groeien in jouw leven!

Wat je zaait, zul je oogsten Het kleine dat je zaait groeit uit tot iets groots… Regels zaaien – bange slaven oogsten ‘Ik doe wat ik wil’ zaaien – chaos oogsten en zelfs de Dood

Wat je zaait, zul je oogsten Zaaien op de akker van de Geest: het goede doen, hoe klein ook, en goed zijn voor elkaar De wet van Christus – geen regels maar liefde Volhouden en niet opgeven! Liefde zaaien – eeuwig leven oogsten