Het woord van Kennis Het woord van kennis is niet: De natuurlijke kennis die we verkrijgen door onderwijs, lezen, studie of onderzoek in de natuurlijke.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

GOD is liefde.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Visie, missie en kernwaarden
Het midden van de Bijbel
Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Het hindoeïstische feest: Divali
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Dyslexie.
Sleutels van het koninkrijk Onbewust asociaal: laat die ander eerst eens naar zichzelf kijken! GKv van glashelder -> naar ??? Wie zegt dat we de waarheid.
Niet ontmoedigd zijn!. Corinthiërs: vleselijke levenswandel vleselijk: gericht op de zichtbare dingen.
Waarom 'Spreuken'? 20 oktober 2013 Den Haag.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
BIDDEN IS INTIMITEIT MET GOD
Geloven en nu….
Godsdienst.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
De berg op. Een hele klim! “Wie mag wonen op uw heilige berg?” “Wie mag wonen op uw heilige berg?” Naar beneden geduwd? Naar beneden geduwd? Je totale.
Verbonden met …. Gebonden door ...
Gods wil met jouw leven en hoe Hij je daarheen leidt
PROFETEREND Timo Bouman 24 maart 2012 DE GAVEN VOLGENS 1.KOR12: GAVE VAN WIJSHEID 2.GAVE VAN KENNIS 3.GAVE VAN GELOOF 4.GAVE VAN GENEZING 5.GAVE.
Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw)
Geluk zit ‘m in eenvoud. …’verkeerde’verwachting van God …?!
Mijn antwoord op jouw vragen is dat Ik de schepper ben.
Verlangens van God.
God Vertrouwen is Jezus kennen
VREDE.
Leef je geloof! Jacobus 2: Jacobus 2 : 26
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
Mijn verjaardag..
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Verband De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe.
Woord van Leven Juli 2014.
Stof om over na te denken…
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Woordenschat groep 5, thema 6, les 4
Vrouwen en wijn… Woorden van Lemuël, de koning van Massa, waarmee zijn moeder hem vermaande’(31:1).
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
De doop in de Heilige Geest
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Dynamiek van leven in de Geest vruchten, gaven en bedieningen.
Gods stem verstaan 1. Geloof je in de bijbel? 2. Heb je de bijbel nodig? 3. Hoe moet je de bijbel lezen? Gods stem verstaan (leerdienst 1/3)
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Uitspraken in prediker:
Toets klaar, lezen maar! Lezen vergroot je woordenschat (bij een kwartier lezen per dag  in een jaar  meer dan 1000 nieuwe woorden! Lezen vergroot jouw.
Welkom ik maak me sterk.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Opw. 518 Ps. 84:1,3 Elb. 378:1,2,3 Ps. 86:2 Gez. 117:4 Gez. 437:1,2,3 Lezen: 1 Cor. 6:9-20 Elb 10 Gez. 258:3 Gez. 118:1,2 Gez. 473:1,5,10 Gez. 317:1,2.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
gouden tips voor de jongeling
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Sporen van Gods karakter
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Hoe kan ik weten wat naar Gods wil is?
Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Welkom in deze kerkdienst
Ik bied U dit brood, 't is als gave niet groot;
Aanbidden is…. ‘ons geweten zuiveren door de heiligheid van God, ons verstand voeden met de waarheid van God, onze verbeelding inspireren door de schoonheid.
(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)
Ichtus, Culemborg om nooit te stoppen met leren! 1. Kies ervoor om nooit te stoppen met leren!
Wijs worden zoals Daniel?
Transcript van de presentatie:

Het woord van Kennis Het woord van kennis is niet: De natuurlijke kennis die we verkrijgen door onderwijs, lezen, studie of onderzoek in de natuurlijke wereld. Het is niet de bekwaamheid om de gedachten van mensen te kunnen lezen of waarzeggerij. Het is niet de gave om iets over dingen te weten.

Het woord van Wijsheid Het woord van kennis is niet: Het is niet gissen en dan voorstellen doen. Het is niet uitgaan van iets. Het is niet een idee die je hebt. Het is niet de natuurlijke wijsheid waarmee we worden geboren. Het is niet iets wat we leren door ons natuurlijk verstand. Het is niet de mogelijkheid om de Schrift te memorizeren of zelfs de mogelijkheid om het Woord te verstaan.

Het Woord van KennisHet Woord van Wijsheid Kennis is weten Wijsheid is verstaan Kennis is wat je weet Wijsheid is weten wat je weet en hoeveel en wat je ermee moet doen Kennis wordt verworven Wijsheid is de mogelijkheid om te beoordelen Kennis is het bewustzijn en verstaan van feiten en waarheden Wijsheid is de mogelijkheid om kennis toe te passen

Praktische richtlijnen  Erken en omhels van bij het begin dat je God’s hand niet kan forceren  Onderzoek de motivatie van je hart  Leer van anderen die hun openbaarlijke gaven gebruiken  Ga er niet van uit dat elke gedachten die door jouw hersenen komt, van God is  Laat je onderdompelen in het Woord van God