ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Persoonlijke Toekomstplanning
Advertisements

* Niet-tastbaar * Over generaties heen: doorgeven * Deel van identiteit, cultuur * Gemeenschap! * Dynamisch WAARDE Immaterieel.
Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening Vzw Begeleid Wonen Leuven
Stand van zaken.  Nieuwe woningen Minister De Taeyelaan en de woningen op de Kafhoek.  Werkgroep ging van start  Onderzoek van vraag en aanbod woonondersteuning:
Acceptatie Thema-avond voor De Piloot, maart 2011 Antoinette Loenen
BELEIDSPLAN 2012 –  Bestuurlijke taken  Bestuur en vrijwilligers  Ouderenbeleid  Communicatie en PR  Scholing.
Netwerk voor Cultuur en Natuur Masterplan Plan van Aanpak Afdelingen en regio’s Zaterdag 4 mei 2013.
Waar staan we voor met ons onderwijs?
Welkom bij Leefstijl.
Veerle Opstaele Brecht De Schepper
Minderhedenforum Weet wat je SAMEN wil. Inleiding 1.Het allochtoon middenveld 2.De ‘federaties’ 3.Het Minderhedenforum 4.Interculturele Rol?
Diversity Network ABN AMRO Mentoringprogramma
Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING.
Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING.
netwerk organisatiebeheersing
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Door Johan Wets. Hoofdstuk 1  Het burgerschap omvat civiele rechten, politieke rechten en sociale rechten  Volwaardig burgerschap: op gelijke wijze.
Vrijdag 16 mei 2008 Brussel – Vlaams Parlement 2e Studiedag Brede School in Vlaanderen en Brussel Steunpunt GOK Departement Onderwijs Agentschap Sociaal-Cultureel.
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
BBC – LDC.
Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING.
Project Maatschappelijke Identiteit. 2 De stad/de gemeente De stad/de gemeente week 1 Brainstorming Quiz Website bekijken over eigen stad/gemeente Duiding:
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
Kenniswerkplaats Rotterdams talent
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
KARUUR ? Ondersteuning van jeugdraden – Website – Helpdesk – Vorming – Begeleiding Ondersteuning van jeugdparticipatie – Sporadisch – Projectmatig.
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Netwerk voor sociale inclusie European Anti-Poverty Network EAPN Europees Netwerk Armoedebestrijding.
Onderzoek ervaringen van cliënten, jobcoachen en trajectbegeleiders met uitzendarbeid beeldvorming van uitzendconsulenten en werkgevers over het ATB-netwerk.
Workshop Fondsen werven
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Quick scan Janneke Delisse, Renée van Os, Jan Jurriëns
Werkplan 2014 FNV-Lokaal/Oss
Vlaams overleg Groenprojecten SST 17 september 04.
‘netwerken zonder grenzen’ Sociaal Netwerken in Regio 0318.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Netwerk Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende  Informeren, Sensibiliseren, Vorming  Registreren  Partners samenbrengen Medewerkers  Algemeen Coördinator.
Het Land van de Ouderbelangen en het Inclusieve Onderwijs Peter Hulsen, Landelijke Ouderraad Jeroen Veltheer, stichting Volgbaar Onderwijs (voorheen ouderplatform.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Mini- symposium zorg. Passend onderwijs. Expertisecentrum Studentbegeleiding Alle 2 e en 3 e lijns-begeleiding samengebracht in één team Regie, samenhang.
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Kinderopvang en kleuterschool voor alle kinderen Investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen in Stad Gent.
VOORSTELLING MINDERHEDENFORUM Voorstelling Minderhedenforum.
Noord-Zuidsamenwerking Deinze De GROS vandaag en morgen Oost-Vlaanderen, een solidaire provincie We maken er samen werk van ! Februari 2014.
DOELSTELLING Gericht op integrale aanpak voor ontwikkeling van sportbeleid door samenwerking tussen de gemeente, de georganiseerde sport en de plaatselijke.
Thuiswerken De voor- en nadelen van thuiswerken toegelicht.
Wat is jeugdwelzijnswerk?
ViaVia Info-presentatie
Ouders met kinderen met specifieke zorgbehoeften
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Waarom we dit project opstarten?
Vertaling van eDiv naar gebarentaal
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Vrijetijdsparticapatie
Lokaal loket kinderopvang
WETENSCHAPSWINKEL UT MKB WETENSCHAPSWINKEL
Nog veel meer foto’s zijn de downloaden op de site
Politieke socialisatie Politieke institutie Sociale institutie
De Ondernemingsraad.
Naar een stad waarin iedereen meedoet
Wie zijn wij? IC Utrecht is een Interkerkelijke Commissie voor het Dovenpastoraat van de provincie Utrecht. IC Utrecht is een organisatie van de PKN, NGK.
Lokaal loket kinderopvang
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Samenwerken en iets bereiken voor de ouderen in onze provincie
Trefdag Ouderen en lokaal beleid 4/4/2019
Vrijetijd voor Iedereen
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Transcript van de presentatie:

ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)

Fevlado: missie en doelstellingen Vaststelling: Dove en slechthorende mensen worden gediscrimineerd De horende samenleving heeft een verkeerd beeld over deze groep mensen Uitsluiting van doven en slechthorenden op sociaal vlak De burgerrechten van doven en slechthorenden worden niet gerespecteerd

Fevlado: missie en doelstellingen Wat wil Fevlado doen: Bereiken van volwaardig "burgerschap" met gelijke rechten en kansen voor iedere dove en slechthorende. Behouden en verbeteren van de taalkundige en culturele identiteit van doven en slechthorenden. Streven naar een beter zelfbewustzijn van onze groep zodat ze meer voor zichzelf kunnen opkomen en zelf kunnen beslissen over hun eigen leven. Bereiken van wederzijds respect voor iedereen: zowel doof, slechthorend als horend

Fevlado: missie en doelstellingen Hoe gaat Fevlado dit doen? Actief beïnvloeden van het beleid (nl. de politiek en de overheid), bewustmaken van de samenleving, aanbieden en/of ondersteunen van opleidingen, belangenverdediging en indien nodig actievoering. Informeren en ondersteunen van de taalkundige en socio- culturele gemeenschap van doven en slechthorenden. Ondersteunen, adviseren en informeren van organisaties en andere belanghebbenden over de verschillende kenmerken van doofheid (medische, taalkundige, sociale, culturele en onderwijskundige kenmerken).

Fevlado: missie en doelstellingen Waarom Fevlado? Fevlado leeft middenin de Vlaamse dovengemeenschap en heeft zeer veel contacten binnen en buiten Vlaanderen. Fevlado gelooft dat doven en slechthorenden voldoende sterk zijn om zichzelf te vertegenwoordigen. Deze organisatie wordt geleid door dove en slechthorende mensen en heeft voldoende experts om deze opdracht uit te voeren.

Fevlado: expertenwerking Cel Belangenverdediging en experten De cel belangenverdediging van Fevlado vzw bouwt het werkingsgebied van de belangenverdediging uit en volgt die op. Zij kan hierbij beroep doen op experten die gegroepeerd zijn per thema. De cel doet, na overleg met de experten, zelf een voorstel van prioriteiten voor een komend werkingsjaar die moet worden goedgekeurd tijdens de laatste Algemene Vergadering van het lopende jaar. De omschrijving van de voorbije celwerking gebeurt in het jaarverslag van Fevlado. De cel wordt gevormd door medewerkers van Fevlado. Zij komen maandelijks samen en bespreken algemene punten die de belangenverdediging aanbelangen. Op die maandelijkse vergaderingen wordt ook de stand van zaken gegeven rond verschillende thema’s die in de expertengroepen besproken worden.

Fevlado: ledenbeweging De ledenbeweging van Fevlado is een netwerk van: Afdelingen; Jong-Fevlado, Fevlado-Senioren, … Rechtstreeks aangesloten organisaties; VDSB Niet rechtstreeks aangesloten organisaties : regionale dovenverenigingen met hun afdelingen en kleine dovenverenigingen, die aangesloten zijn bij VDV.

Fevlado: ledenbeweging De bedoeling van dit netwerk is om elkaar: te ondersteunen; te begeleiden; te bemiddelen bij conflicten; socio-culturele activiteiten te helpen organiseren; te sensibiliseren; regionaal aan belangenverdediging te doen.

Fevlado: ledenbeweging Aansluitingsvoorwaarden: Enkel wie de missie van Fevlado onderschrijft, kan aansluiten. Concreet : enkel die organisaties die activiteiten organiseren die te kaderen zijn binnen de missie van Fevlado. Enkel ledenorganisaties kunnen aansluiten, geen diensten. Aansluitingsbijdrage van 3,50 euro per jaar Wat krijgen zij hiervoor :  Leden van de afdelingen en aangesloten organisaties ontvangen alle voordelen die verbonden zijn aan het lidmaatschap van Fevlado. Zie artikel  Afdelingen en aangesloten organisaties: zie website

Fevlado: illustraties