Een terugblik op BCC … Buurt Computer Club 2005 – 2007 en nu..op naar BCC 2008 !

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

Een website voor je buurt… Wat je wil weten, lees je hier!
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Kennis maken met Power Point Office 2007
Amstelland Senioren ComputerClub 1. Presentatie Clubmiddag 16 november 2010 door Ab Wiegman Amstelland Senioren ComputerClub Ook met vakantie is de computer.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
onze nieuwe website.
10 oktober 2006 De schooluitbreiding kan van start.
Nieuwsbrief Juli - Augustus 2009 Daniel Huisman Mobiel NL
•Start op 3 september a.s. •Je kiest een activiteit voor 4 weken •Je kunt uit verschillende activiteiten kiezen. Je moet er in ieder geval 4 doen. •Op.
OUDERRAAD Vrije Lagere School
Workshop ter voorbereiding van de 2 e Beursvloer IJmond Noord 15 november 2012.
Gevraagd: Nieuwe imkers !!!!!
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Cindy Van Meenen 1TRMa Inge Van Meenen 1TRMa Elke Eeckhaut 1TRMa
St-Kristoffel Assebroek
Wet inburgering Heleen Veringa
INFORMATICA ACADEMIE >> Opleidingen ism VERA. INFORMATICA ACADEMIE Voor informatici... CNAP (cursus netwerkbeheerder) volgende sessie start in januari.
1 van 10 POWERPOINT Nieuw in de Wegwijsserie: Wegwijs in PowerPoint 2007 Presentatie Ambassadeursdagen Seniorweb Door: Louise Prompers.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Werken met het programma Picasa les 1.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Cursus Internet.
Lezing door Kick de Wolff
JAARPROGRAMMA 2013 KBO GELDROP. De jaarvergadering op donderdag 18 april wordt voorafgegaan door een eucharistieviering om 13 uur in de kerk van Zesgehuchten.
Voorbereiden … voor het Vormsel.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Welkom in groep 7M Koffie/thee vooraf!.
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Stichting Intermezzo Postbus AN Helmond Rekeningnr: Rabobank K.v.K Nummer Cursusleiders: Alwin (voorzitter.
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Woordenschat groep 5 Thema 2 Les 1
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Maken van foto/video show met Moviemaker les 1.
Magister voor ouders.
Een herfstboekje maken
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Welkom in Groep 8!. Informatieavond groep 8  Welkom en toelichting over de avond  Uitleg: de Zilverberg en leren door betrokkenheid.  Het onderwijs.
VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 30 september.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Het jaartje rond … maart juni september december april juli oktober
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Van tijd tot tijd Woordenschat.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Powerpoint presentatie.
Welkom Open podium GERRIT Thema: LSP 13 maart 2014.
Welkom Open podium GERRIT Thema: XDS 10 april 2014.
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
Welkom in “de Bovenkamer”
JAARPROGRAMMA 2017 KBO GELDROP
FAMILIERAAD 22 JUNI 2017.
Lotgenoten Bijeenkomst 2.
Welkom bij GO MEI 2016.
OBS die Heenetrecht en Katholieke basisschool Sint Anthonius
Wat maakt een PPT goed?.
HAA in de Maat Kalender 2017/2018 September; Oktober:
Introductiebijeenkomst ONS Platform
-Uitnodiging- In Between Café De Bilt
<Naam bijeenkomst>
Vormselvoorbereiding 2019
Welkom in de Sint Jacobskerk
Transcript van de presentatie:

Een terugblik op BCC … Buurt Computer Club 2005 – 2007 en nu..op naar BCC 2008 !

Buurt Computer Club komt elke eerste vrijdag van de maand samen in DienstenCentrum De Garve in Sint-Jozef. Bedoeling is om gezellig samen te zijn bij een drankje en ondertussen ideeën uit te wisselen en elkaar te helpen bij computerproblemen. BCC is een initiatief van ex-Wijzercursisten met steun van de Koning Boudewijnstichting.

Op de opendeurdag in de Garve St.-Jozef in aug wordt BCC voor het eerst voorgesteld aan het publiek.

DE GARVE 3 september 2005 onze eerste dag…en.. even poseren voor de pers….

3 sept BCC is geboren !

BCC Buurt Computer Club - oktober Welke boodschap geven we mee aan onze BCC-bezoekers? BCC is een computer club voor beginners. Het is geen cursus maar een maandelijkse bijeenkomst, waar eerst een bepaald onderwerp behandeld wordt. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

Waar is gelegen ?????

BCC. Iedereen vindt er zijn stek, zou je zeggen. Oud-Wijzer- cursisten springen elkaar bij. Dus geen nood als jij je wat onzeker voelt, iedereen helpt elkaar.

BCC. Topic februari 2006: Op een gemakkelijke manier de mooiste visitekaartjes maken op je pc. Hoe maak je adresstickers uit je eigen adressenbestand ?

Thema maart 2006 : systeemherstel, defragmenteren, enz.

BCC april 2006 : hoe analyseer ik mijn computer?

Samen uitzoeken hoe een en ander werkt Thema 7 april 2006 websites seniorennet blogs

Topic van de maand juni 2006 : Foto’s ! 1. Je foto's van je fototoestel op je computer plaatsen. 2. Een fotoalbum maken om je foto's te bewaren. 3. Hoe maak je met pix-resizer je foto's kleiner om bv. op je website te plaatsen of voor een album en nog veel meer? 4. Hoe gebruik je Picasa en wat kan je ermee doen? 5. Hoe maak je zelf een puzzel van je eigen lievelingsfoto en verstuur je dat dan naar je kleinkind als verrassing ? 6. Wat kan je doen met Photoshop?

Juni 2006 laatste BCC samenkomst ! BCC start terug in oktober, zelfde dag, zelfde uur. Een nieuw jaar tegemoet 2006 – 2007 !

BCC terug van start : okt BCC oktober BCC november BCC december 2006 Wij koppelen een receptie aan de eerste bijeenkomst, want BCC bestaat 2 jaar en iedereen die binnentreedt in het BCC lokaal van de Garve wordt gratis een glas aangeboden : een glaasje witte wijn, nootjes en chips als versnapering. Thema 6 oktober. Johan stelt voor : foto's afdrukken via ‘het kruidvat’, en ook een eigen website maken op het internet en daarnaast een fotoalbum aanmaken, en zwart-wit en kleurende foto's in presentatie. B

BCC december 2006 BCC januari 2007

Februari 2007 Topic BCC avond 2 februari Hoe haal ik mooie foto's uit een powerpoint? -Hoe haal ik de muziek uit een bestaande powerpoint? Wij hebben nu ook onze eigen website

2 maart hoe zet je de klok juist op je computer? -hoe verwijder je overbodige programma's van je computer? -hoe krijg je de start-knop weer op de goeie plaats? -hoe krijg je geluid terug op je computer? en zoveel meer...allemaal zaken die je in het configuratiescherm vindt.

BCC De Garve 6 april 2007 Beginners : Zelf je eigen naamkaartjes maken ! Gevorderden : Een image maken (= een beeld maken van je schijf.) Annicke verzorgt de tips in de BCC-website Annicke verzorgt de tips in de BCC-website BCC verwelkomt u van harte, Norbert

BCC avond juni 2007 iets met foto's !..? D e vakantie is in zicht en een paar interessante tips rond foto's zijn dan altijd meer dan welkom.

Buurt Computer Club voor beginners Hang je muis niet aan de haak na een korte of langere computercursus maar kom naar BCC (Buurt Computer Club) in De Garve Pannebekestraat Sint Jozef Brugge. Wij zijn een vereniging van mensen die in verschillende Brugse buurten gedurende korte of langere tijd computerles volgden. Nu komen we elke eerste vrijdag van de maand bijeen om gezellig samen te zijn met een kopje koffie of een drankje en om ideeën uit te wisselen en elkaar te helpen met computerproblemen (gevorderden helpen beginners). Er wordt dus geen les gegeven, het is geen cursus !

Bezoek onze site