Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET CSE NEDERLANDS. Je spreekt toch al jaren
Advertisements

Problemen in de melkweg
H3 Tweedegraads Verbanden
U krijgt zo meteen 4 vragen voorgeschoteld.
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters Versie sept 2013.
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters.
Aflezen van analoge en digitale meetinstrumenten
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Positieve en Negatieve getallen
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Bent u goed in hoofdrekenen? Ja? We zullen zien!...
presentatie voor versie 3.0
Inlijsten van figuren Kees Vleeming [bew gk].
om deze presentatie uit te voeren
Escher.
Kolom aanmaken en cijfers invoeren in Grade Center.
Numerieke Natuurkunde
Optellen en aftrekken tot 100 TE + E = TE mb
Assembly-taal Namen:Danny van Waes Rohan Schenk Klas:EM4 Docent:Dhr. Ing. JA Verhage Embedded systems.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Interactieve versie mbv DSB
HERHALING ZINSLEER.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Eindexamen Nederlands klas 4 KB & 4 BB
Wegwijs in Bel-first Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
 Verslaglegging Wat is de bedoeling en hoe werkt het? Vragen en opmerkingen van het team  Rapporten invullen (herh.) - Rapporten individueel controleren.
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Les 3: Verkeer TOETS.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
De dag van het solliciteren Blok 1
Welkom bij digiDUIF! Jouw school heeft gekozen om gebruik te maken van digiDUIF. Deze korte animatie helpt je met het aanmaken van jouw account en het.
Samenvatting Havo 5.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #3 KUBUSCRAFT.
Ga naar Diavoorstelling bovenaan het scherm.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
Vanavond ook de avond van jouw afscheid Vanavond is voor nu de laatste keer.
Docentinstructie: Het is aan te bevelen de eerste dia’s klassikaal te tonen en met uitleg te bespreken. Als na zes dia’s een korte demo van Celsius/Fahrenheit.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Flip de Proef Hoofdstuk 4 maar dan anders…. Wat is dat? Hoofdstuk 4 gaat over handig tellen. Dat gaan we proberen 's op een andere manier te doen. Ik.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Wat is een goede onderzoeksvraag?
Woordjes leren.
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Welkom! In deze studie zijn we geïnteresseerd in het vermogen van mensen om taken uit te voeren met een deel van het lichaam dat normaal niet voor die.
Welkom! In deze studie zijn we geïnteresseerd in het vermogen van mensen om taken uit te voeren met een deel van het lichaam dat normaal niet voor die.
Leer weer jezelf te zijn
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Lezen H1 t/m H3 In deze PowerPoint: Op onderwerp: Op leesstrategie:
Instructie geven en uitvoeren
Welkom! In deze studie zijn we geïnteresseerd in het vermogen van mensen om taken uit te voeren met een deel van het lichaam dat normaal niet voor die.
Welkom! In deze studie zijn we geïnteresseerd in het vermogen van mensen om taken uit te voeren met een deel van het lichaam dat normaal niet voor die.
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 6
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 6
Transcript van de presentatie:

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan Het maken van een structuurdiagram 1. Inleiding 2. Een stappenplan maken 3. Een structuurdiagram uit het stappenplan afleiden

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan 1. Inleiding Structuurdiagrammen maken is niet populair. Niet bij leerlingen en niet bij programmeurs. Toch zullen maar weinig professionele programmeurs direct beginnen met code intypen. Door schade en schande hebben ze geleerd dat dit gewoon niet werkt. Voor je het weet, loop je vast en moet je veel meer moeite doen om het weer goed te krijgen.

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan Een structuurdiagram ontstaat niet zomaar. Allereerst moet je een stappenplan maken. Uit het stappenplan kun je het structuur-diagram afleiden. Het structuurdiagram vormt tenslotte de basis voor de programmeercode. In de volgende dia’s wordt het maken van het stappenplan en het structuurdiagram besproken aan de hand van de opdracht “inhoud bepalen”. Bekijk deze opdracht daarom eerst nog eens goed.

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan 2. Een stappenplan maken Doe alsof jij een computer bent en ga stap voor stap na welke handelingen je moet verrichten bij de opdracht ‘inhoud bepalen’. Gebruik eenvoudige taal. Als eerste moet je een waarde voor r inlezen. De eerste stap is dus : 1. Lees waarde r Daarna moet je controleren of r een echt getal is. De tweede stap is dus de vraag : 2. Is r een echt getal ?

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan Op deze vraag moet antwoord gegeven worden. Dat levert een “ja” en “nee” tak op. De “nee”-tak is eenvoudiger, dus daar beginnen we mee. Want als het antwoord “nee” is, moet er een foutboodschap verschijnen en moet het programma gestopt worden. De bijbehorende stappen zijn dan : 3. Als antwoord bij 2 is nee dan : 4. Print “invoer is fout” 5. Verlaat de subroutine

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan Nu de “ja”-tak. Als r een echt getal is, moet gekeken worden welke soort figuur is geselecteerd en moet de bijbehorende inhoud berekend worden. Eerst vraag je of er een bol geselecteerd is. Als dat zo is kun je de inhoud van de bol berekenen. Als dat niet zo is, kun je in principe direct de inhoud van de kubus berekenen, omdat er in deze opdracht maar twee figuren mogelijk zijn. Het nadeel hiervan is dat het programma dan later lastig is uit te breiden voor andere figuren. Het is daarom beter om een nieuwe vraag te stellen.

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan Omdat de figuren geselecteerd worden via een ListBox en omdat alleen daarmee het programma gestart kan worden, hoeven we niet bang te zijn dat er problemen ontstaan als er niets geselecteerd wordt. De stappen worden dan : 6. Als antwoord bij 2 is ja dan : 7. Is “bol” geselecteerd ? 8. Als antwoord bij 7 is ja dan : 9. Inhoud I = (4/3)..r3 10. Is “kubus” geselecteerd ? 11. Als antwoord bij 10 is ja dan : 12. Inhoud I = r3

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan Als laatste moet de inhoud I getoond worden. Dat kan helemaal aan het eind van alles, buiten de vraag van stap 2. Maar omdat er alleen een I berekend wordt in het “ja”-deel van vraag 2, kiezen we er voor om I daar te laten printen met : 13. Print inhoud I Op de volgende dia staan alle stappen overzichtelijk onder elkaar (let op het inspringen) en kunnen zo vertaald worden naar een structuurdiagram.

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan 1. Lees waarde r 2. Is r een echt getal ? 3. Als antwoord bij 2 is nee dan : 4. Print “invoer is fout” 5. Verlaat de subroutine 6. Als antwoord bij 2 is ja dan : 7. Is “bol” geselecteerd ? 8. Als antwoord bij 7 is ja dan : 9. Inhoud I = (4/3)..r3 10. Is “kubus” geselecteerd ? 11. Als antwoord bij 10 is ja dan : 12. Inhoud I = r3 13. Print inhoud I

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan 3. Een structuurdiagram uit het stappenplan afleiden Gebruik de volgende “symbolen” voor de vertaling van het stappenplan naar een structuurdiagram : ja nee opdrachten vraag herhaling Geef het begin en eind van het structuurdiagram aan met de woorden ‘begin’ en ‘eind’.

Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan Het structuurdiagram wordt dan : terug naar opdracht