Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Dankzij zijn (Gods) genade. ben ik wat ik ben Dankzij zijn (Gods) genade ben ik wat ik ben heb ik harder gewerkt dan de anderen.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Geheimzinnig en onzichtbaar
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Het profiel van een christen
Welkom in de samenkomst
Het dynamiet van het Evangelie.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1978 Universal Songs 1/3 SAMEN IN DE NAAM VAN JEZUS (C.A.E. Groot / Arr.: Hans Lieberton)
Leven door Christus’ dood
Sleutels van het koninkrijk Onbewust asociaal: laat die ander eerst eens naar zichzelf kijken! GKv van glashelder -> naar ??? Wie zegt dat we de waarheid.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Genade en veroordeling
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Leven als een potlood.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Wie gelooft weet van geen wijken
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Geen ander evangelie.
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
Liefde en trouw Gods liefde en trouw in de wereld
Heeft God geen betere dingen te doen in deze boze wereld dan naar mij te luisteren?
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Getuigende kerk Openbaring :1-7:17 7 zegels God maakt zich klaar om te oordelen (sparend) 8:1-11:14 7 bazuinen God gaat zijn oordeel aankondigen.
Onze identiteit in Christus
Wat verwacht je van God?. Weet je wel wie je verwacht?
Onze moeite met Gods oordeel
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.
Lied 465 : 1, 2 Psalm 62 : 3, 5 Gezang 107 : 1, 2, 3 Maleachi 3 : 6 – 12 Psalm 146 : 1, 5 HC Zondag 42; 2 Korintiërs 9 : 6 – 15 Lied 473 : 1, 4, 5, 10.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
28 juli 2013 Zoetermeer 1. 17x eeuw 61x eeuwigheid/ eeuwigheden 14x wereld 2.
* ***.
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet – gegeven... 1 aorist = zonder horizon 3.
Van A tot Z A van almachtig B van bevrijder
Koude douche. Ik zet het je betaald (of erger) God houdt maat wanneer Hij straft.
Kerkdienst in de 17e eeuw. “Verkondig de boodschap… of het nu uitkomt of niet”
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Discipelschap 2.0 werk aan de kerk. Prekenserie: de komende maanden 4 themapreken na elke themapreek op de kringavond(en) met elkaar de preek verwerken.
Christelijke vrijheid
1.
Hoog tijd voor een heilige oorlog?
Paulus’ apostelschap 15 oktober 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Bediening van het Woord
Gods woede (toorn).
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Transcript van de presentatie:

Openbaring 16

doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden…

Het evangelie van het laatste oordeel Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden…

Het evangelie van het laatste oordeel Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden… (juichend) instemmen met Gods oordeel?

Het evangelie van het laatste oordeel Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden… (juichend) instemmen met Gods oordeel? …nee, God zegent de wereld juist met Christus

Het evangelie van het laatste oordeel Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden… (juichend) instemmen met Gods oordeel? …nee, God zegent de wereld juist met Christus in laatste oordeel bestraft God afwijzing genade

Het evangelie van het laatste oordeel Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden… (juichend) instemmen met Gods oordeel? …nee, God zegent de wereld juist met Christus in laatste oordeel bestraft God afwijzing genade Jezus haalt mij uit het vuur

Het evangelie van het laatste oordeel Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden… (juichend) instemmen met Gods oordeel? …nee, God zegent de wereld juist met Christus in laatste oordeel bestraft God afwijzing genade Jezus haalt mij uit het vuur Gods oordeel houdt zijn reddende liefde hoog

Het evangelie van het laatste oordeel Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden… (juichend) instemmen met Gods oordeel? …nee, God zegent de wereld juist met Christus in laatste oordeel bestraft God afwijzing genade Jezus haalt mij uit het vuur Gods oordeel houdt zijn reddende liefde hoog