Info avond COPD/DM registratie & verslagen 30-05-2012.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vertaling van Miriam Zweverink Project No Presentatie 2009 Tool 3 WORX voor aannemers.
Advertisements

SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Het doen van eigen onderzoek
Wegwijs op het platform. ALGEMENE INSTRUCTIES EN MENU • Via de rood gemarkeerde teksten kunt u verdere keuzes maken • Kies één van onderstaande onderwerpen.
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
Geef uw zorgverlener toestemming voor het delen van uw medische gegevens! Informatiefolder gegevensuitwisseling voor zorgconsumenten in Zuid-Holland.
AccrA Zaalreserveringssoftware voor klein en groot
2004 Welkom bij de automatische Salaris Bepaler voor het jaar 2004 Beantwoord nauwkeurig de vragen. Uw salaris voor 2004 wordt gebaseerd op de antwoorden.
Informatie en gebruikershandleiding versie 3.0 Mei 2010 Arthur Kleijn
EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:
Rooster Generator Voor Huisarts Posten
Feedback applicatie Introductie in het gebruik Aanleiding •Wie? Het betreft de Autorisatie artsen en de eigen Huisarts van de Patiënt •Wat? Het betreft.
EDSO Software Digitale KCEGids EDSO Software.
Training Protopics KIS
Gegevensbeheer Karin Diederiks KOAC•NPC.
PreSoft [dashboard]. Om een goed beeld te krijgen van de organisatie performance kiezen steeds meer managers voor een overzichtelijk management dashboard.
Ketenzorg Zorggroep Ketenzorg KIS Medicatie Discussie ROHA 2011.
© Flipside On-Line Reserveringssysteem Reserveren via uw eigen site, snel en eenvoudig.
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
Informatie en gebruikershandleiding versie 2 April 2009 Arthur Kleijn
Bijeenkomst Fundusfotografie door SHO.
Een gestructureerde manier van rapporteren en analyseren
Hoefware Automatisering paardenhouderijen
Preventie van hoge bloeddruk
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
Incident & Probleem management
Bijeenkomst COPD Ketenzorg
Start bijeenkomst COPD pilot 25 juni 2009
Handleiding netwerkkaart PGOsupport
WebHIS Call Manager 3.5.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
Inleiding Veiligheid Beschikbaarheid Betrouwbaarheid Snelheid Volledigheid.
Exposantentool Handleiding. Stap 1: Start ! Ga naar de link die u via ontving van Sylvie Buydaert. Login met uw: Gebruikersnaam Wachtwoord.
ALV najaar 2011 W E R K G R O E P E E R S T E L I J N.
Een korte rondleiding door een aantal schermen van Exquise NextGeneration
Zorg Prestatie Monitor “Patiënt ervaring metingen”
Revalidatie DBC versie 5.9
Visie informatievoorziening
Welkom! Klik hier om te beginnen
Klikdemo: CRM maken van contactmomenten en werkafspraken Versie: Academie Werkbedrijf Doel klikdemo In deze klikdemo leer je hoe je contactmomenten.
De NVD komt naar je toe! Ketenzorg Hoe zijn we zover gekomen? Wat verwachten we? Samenwerking!
Welkom bij de automatische Salarisbepaler
Klikdemo 4: CRM Casus Topclean (met navigatiehulp) Versie: Academie Werkbedrijf Doel klikdemo In deze klikdemo leer je hoe en wat je moet registreren.
Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)
Maren Oosthuizen, diëtist
Intverantwoordelijke 28 April 2015 INFOSESSIE. BEDANKT Voor de verdeling van geschenken en waardebonnen WELKOM Aan de Sintverantwoordelijken van.
Ketenzorg, meer dan losse schakels
Kwaliteitsregistratie CVAB
De GGZ in de HA praktijk Wat betekent dit voor jou?
Bijeenkomst Assistentes d.d. 12 november 2015 Onze Huisartsen 1.
Ervaringen van en met PCL EXTRA STEUN. Ervaringen Onderwijs Transparant 1.Vul bij over Mijn Gegevens de juiste gegevens in 2.Vul de namen en gegevens.
Assistente scholing 12 november 2015
Crediteren (notabeheer + dossier) Utrecht 4 maart 2014.
De Bouwplaats-ID, een goed idee?
Landelijke Agenda suïcidepreventie Directie Curatieve Zorg, Mw. Mr. M.O. Samuels.
2002 Welkom bij de automatische Salaris Bepaler voor het jaar 2002 Beantwoord nauwkeurig de vragen. Je salaris voor 2002 wordt gebaseerd op de antwoorden.
Webinar 18 februari 2016 Hoe gebruikt u de gemeentelijke monitor Sociaal Domein?
Zeer eenvoudig in gebruik Geschikt voor elke (sport)club of –vereniging Gecertificeerd voor NSD, een project van NOC*NSF Toekomstgerichte XML technologie.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Stedendag verantwoording GSBIII GSB prestatie-indicatoren 20 november 2008 Drs.D.E.(David) Zijlmans RA.
Jenneke van Veen, voorzitter van het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg.
Ketenzorg: Samen leren en verbeteren 13 april 2016.
Renault Merchandise Webshop – Gebruiksaanwijzing
PP-ONC-NLD-0130.
Welkom bij de automatische Salaris Bepaler voor het jaar 2006 Beantwoord nauwkeurig de vragen. Uw salaris voor 2006 wordt gebaseerd op de antwoorden.
Benchmark CVRM 2017.
Opt-in Herman Levelink.
INSTRUCTIE SPELER VOLG SYSTEEM SDCP
Welkom bij de automatische Salaris Bepaler voor het jaar 2003 Beantwoord nauwkeurig de vragen. Uw salaris voor 2003 wordt gebaseerd op de antwoorden.
BGT en Beheer&Onderhoud data op orde
Transcript van de presentatie:

Info avond COPD/DM registratie & verslagen

Agenda Welkom Doel van de avond Zorggroep/SHO wie doet wat. Registratie Extractie Verslagen (Registratie/Declaratie) Uitwisselen van bestanden/verslagen Vragen.

Welkom Welkom Marlies v/d Berg, kaderarts DM Eric Huetink Projectmanager (ICT) SHO

Doel van de avond Inzicht geven in het proces van registratie/extractie en declaratie Wat moet/kan ik met de registratieverslagen. Beantwoorden van vragen. NIET over de inhoud van de registratie protocollen. Veranderverzoeken kunt u per mail stellen aan de HIS-adviesgroep.

Zorggroep/SHO wie doet wat Zorggroep. Beleidsmatige zaken Zorg inhoudelijke zaken. –HIS protocollen vaststellen –Inclusie (criteria) nieuwe praktijken. Financiën Rapportage (indicatoren) naar derden. Benchmark bijeenkomsten

Zorggroep/SHO wie doet wat SHO, ALLEEN uitvoerende taken zoals: Plaatsen/onderhouden van protocollen in uw HIS Uitvoeren van de extractie’s Verwerken van de door extractie verkregen data tot oa. –Registratie verslagen –Declaratie overzichten –Indicatoren overzichten –Overzichten voor Benchmark

Registratie Wat –De items in de door de zorggroep beschikbaar gestelde protocollen. Hoe. –Door gebruik te maken van bovenstaande protocollen, deze zijn door de SHO in uw HIS geplaatst. Waarvoor. –Zorgregistratie (Praktijk) –Declaratie (Praktijk/Zorggroep) –Indicatoren (Zorgverzekeraars) –Kwaliteitsdoeleinden (Benchmark etc)

Registratie Wat is/doet een protocol ? –Een protocol is een invulformulier. –Een vraag is een meetwaarde. Het antwoord wordt opgeslagen in de meetwaarden tabel van je HIS –De meetwaarden worden geëxtraheerd, niet het protocol.

Extractie Extractie. –Export  Extractie  Database. –Wat wordt er geëxtraheerd. Per zorgtraject de gegevens van alle patiënten met een actieve episode. COPD: R95. DIAB : T90, T90.1 en T90.2 –Wat wordt er met de vastgelegde gegevens gedaan. De gegevens worden opgeslagen in een database. Vanuit deze database worden alle rapporten en overzichten gegenereerd.

Registratie verslag Van het registratie verslag worden 2 versies gemaakt. Volledig overzicht, deze kan door bv. de POH worden gebruikt om snel na te gaan of van alle patiënten de registratie volledig/correct is. Geanonimiseerd overzicht voor de kaderarts/ consulente van het betreffende zorgtraject. Dit wordt gebruikt om vroegtijdig hiaten in de registratie waar te nemen. –COPDCOPD –DMDM

Het Declaratieverslag In het declaratie verslag (pdf) staat welke patiënten in aanmerking komen voor declaratie. Dit zijn de patiënten die aan onderstaande voorwaarden voldoen. Hoofdbehandelaar = Huisarts Patiënt ontvangt geregelde zorg. –Item controlebeleid vastleggen. –Item reden geen geregelde zorg wordt vanaf Q niet meer gebruikt voor het vaststellen of patient in aanmerking komt voor declaratie. labcodeviewer NHG COPD DM

Het Declaratie verslag Nee = niet declarabel. –Hoofdbehandelaar = niet huisarts –Controlebeleid = Geen geregelde zorg Con = niet declarabel, controleer dit. Ja = declarabel Ja? = declarabel, eventueel registratie compleet maken Ja* = declarabel, eventueel registratie compleet maken Zie ook de mail die u afgelopen week van de zorggroep heeft ontvangen.

Declaratie COPD Q Alle declarabele patiënten uit de lijst zijn gedeclareerd. Bent u van mening dat patiënten te onrechte niet gedeclareerd zij, geef dit dan per mail door aan de SHO. Deze patiënten worden dan aan het einde van 2012 alsnog gefactureerd over Q Eenmalige regeling voor Q (voor de registratie aanpassen.)

Declaratie DM Q U heeft over Q voor DM een declaratieverslag ontvangen Dit verslag is niet gebruikt voor de declaratie van DM Q Gebruik dit verslag om voor onvolledige/foutieve registraties van Hoofdbehandelaar en Controlebeleid te corrigeren. Vanaf extractie Q = declaratie Q worden de DM patiënten vanuit de extractie gedeclareerd.

Uitwisselen van bestanden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de extractiebestanden en verslagen tussen de diverse partijen uit te wisselen. = niet veilig. Remote desktop verbinding (veilig, maar vergt veel afstemming tussen beide partijen) Via SSL verbinding up/downloaden. of

Pause. Ca. 10 min pauze

Menzis COPD indicatoren

Menzis DM indicatoren

Vragen Stel uw vraag.

Vraag 1 Waarom ook patiënten registreren& extraheren die in de 2 e lijn worden behandeld. Antwoord: Menzis Indicatoren “Populatie” 1) % DM (type 1 en 2) in de praktijk 2) % DM 1 patiënten 3) % DM 2 patiënten 4) % DM 2 patiënten hfdbeh. 2 e lijn 5) % DM (1+2) waarbij hfdbeh. Ha

Vraag 2 Als op een eerdere datum is ingevoerd dat een patiënt ongeregelde zorg krijgt (bijv. omdat deze niet wil), blijft dit bij latere controles zichtbaar in het protocol. Is dit een probleem voor de declaratie? Antwoord: Dit is afhankelijk van de meetwaarde die gebruikt is om dit vast te leggen. Meetwaarde “Reden geen geregelde zorg” M.i.v. de declaratie over Q wordt niet meer naar deze meetwaarde gekeken om vast te stellen of de patiënt gedeclareerd mag worden. Meetwaarde “Controlebeleid” Zolang deze meetwaarde de waarde “Geen geregelde zorg” heeft wordt de patiënt niet gedeclareerd.

Vraag 3 een aantal items veranderen meestal niet (bijv. familie-anamnese, alcoholgebruik, etc), is het een probleem voor de declaratie om de registratie uit voorgaande protocollen telkens over te nemen? Antwoord: Nee, dit is geen probleem omdat: Deze items niet worden gebruikt om te bepalen of een patiënt declarabel is. Het “overnemen” van een antwoord is hetzelfde als een nieuw antwoord invoeren.

Afsluiting Bedankt voor uw aandacht.