MEDEDELINGEN CTZ. Samenstelling CTZ Frank Beemster (voorzitter) Rob Kleijn (secretaris) Piet Standaart Hein van Leeuwen (Lid ABZ)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Workshop Onderhoud MLA’s 2011
Advertisements

De rol van RI&E/ARBO begeleide duik (3* duiker)
Presentatie over de status en de totstandkoming van de BOKS bij TBK
Technicus Conferentie 2005 Positie Zweefvliegtechnicus en Klein en groot onderhoud.
De juridische kant Hoe zit de uitwisseling van patiëntgegevens juridisch in elkaar; wat mag er wel en wat mag niet? Eric Schreuders Net2Legal Consultants.
Techniciconferentie 2008 Techniciconferentie 2008.
De nieuwe zorgverzekering
e-Procurement in Antwerpen; het belang van een stimulerende gangmaker
KWALITEITSHANDBOEK VOOR DE ERKENDE ZWEEFVLIEGTECHNICUS
HelpITonline.nl  HelpITonline is gespecialiseerd in het schoonmaken van uw toetsenbord en het reinigen van computers.  De Arbo-wet stelt eisen aan de.
Initiatiefgroep Twente Opgericht in juni 2006, door de Regionale Cliëntenorganisatie Trimaran Bestaat uit 8 personen vanuit verschillende doelgroepen.
Collectieve en Individuele valbeveiliging
Toezicht een belangrijke schakel in energiebesparing
MR ‘t Möllenveld.
RPL-PPL Touring Motor Gliders
Zelf- en coregulering Getest en goedgekeurd voor de mediasector,een weloverwogen gok voor de kansspelsector? Marieke Lenaerts ICRI – KULEUVEN – IBBT Vier.
Welkom bij de presentatie van het
Brief staatssecretaris 22 december 2008
Hoofdstuk 7 verplicht… Keuze.
Jezelf bewegen…… De ander bewegen……
Intensive Care in de GGZ vanuit het perspectief van GGZ Nederland
INTERNATIONALE ASPECTEN VAN HET PENSIOENRECHT 6 maart 2007 R.J.G. Veugelers Vereniging voor Pensioenrecht.
Symbiose?? (v)So po vo mbo vavo.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Stand van zaken EASA PART M
Commissie Technische Zaken Stand van Zaken Part M.
EASA MDM.0321 Ontwikkelen van “ Betere regelgeving” General Aviation Update over Sport and Recreational Aviation 8 November 2008.
Maart 2007 JT1 Inspectie Instituut van de KNVvL. Wat is het en wat doet het. Wie zijn het. Hoe wordt er gewerkt. Ook: Opgedane ervaringen.
25 november 2008 HH1 Inspectie Instituut van de KNVvL. Wat is het en wat doet het. Wie zijn het. Hoe wordt er gewerkt. Opgedane ervaringen.
29 november 2008 Presentatie aan KNVvL, CTZ, Techniciconferentie Onderhoudsprogramma's Erwin Schilder Sr. Inspecteur, IVW/ LTB.
Technicus Conferentie 2005 Mededelingen van de CTZ.
Kwaliteitshandboek EZT
Technicus Conferentie 2008 Vliegtuiglogboek Technicus Conferentie 2008.
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
Implementatie Normblad 8002
Thema visitaties 2008 Frank Hopstaken Toezicht en handhaving.
Introductie OHSAS
Kwaliteit in examens, borgen en stimuleren. Kwaliteitsborging EVC-procedures EVC in het MBO 22 mei 2007 Henk van Leeuwen Manager externe betrekkingen KCE.
Bedrijfsgezondheidszorg
C.I.V. Activiteiten Commissie Instructie en Veiligheid in 2011 / 2012 CI/LCO Conferentie, 4 februari 2012.
Acceptatiemanagement conform B-Accept Winand van Drenth
Q-Plan Gebruikersdag 20 april Programma Gebruikersvragen Aanpassingen Q-Plan 4.04 Interne Audit Pauze Toekomst en Strategie Website en helpdeskfunctie.
Concept presentatie A3. 1. Narrowcasting in past, present, future; 2. Het concept; 3. Checklist; 4. Opstarten van het concept & Casus; 5. Vragen van publiek.
Certificering van milieumanagementsystemen volgens NEN-EN-ISO 14001
FONDS VOOR EUROPESE HULP AAN DE MEEST BEHOEFTIGEN - FEAD April 2015.
NEN 1010: september 2015 Stellingen Stellingen.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In deze presentatie wordt geen aandacht.
Onderwijsinspectie – Het juridische verhaal 22 september 2015.
Versneller Innovatieve Ambities (VIA) Deze subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies.
Vragenlijst antiwitwas 2015
Individueel Keuzebudget
Welkom in De Reehorst ! Informatie wonen, welzijn en zorg Verzorgings- en verpleegafdelingen Reehaven Treebord 19, 2811 EA Reeuwijk. Telefoon : 0182 –
Modernisering WVO Ralph Dingemans. 2 Modernisering WVO Vereenvoudiging bekostiging scholen voor voortgezet onderwijs Integrale (wets)technische modernisering.
Toezicht: vangnet of dwangbuis ? Jan Dirk Steenbergen Hoofdinspecteur
Fokker50 PH-HCC De ontwikkeling van: Rob Gemser Mary vd Steen De aanleiding: Tijdens clubavonden regelmatig de vraag: Hoe installeer je vliegtuigen in.
Werkgroep Juriconnect
1.
algemene ouderavond 4 september 2018
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Veilig ander aardgas verbranden
Natte Koeltorens 1.
Speeltoestellen Het onderhoud.
Open Data PMA 3 december 2015 Om het onderwerp open data wat levendiger te maken willen we een korte presentatie geven, met daarin: een concreet voorbeeld.
ALV Woningbouwvereniging Maarn
Project Dementieketen NWN
Stichting Vrienden van De Oase
Cursus Kansverwachtingen
Energieopslag in de bodem Bevoegd gezag Wet milieubeheer en warmte/koude opslag 11 december 2006 Hans Leenknegt.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Dienstverlening Krikke Consult
Transcript van de presentatie:

MEDEDELINGEN CTZ

Samenstelling CTZ Frank Beemster (voorzitter) Rob Kleijn (secretaris) Piet Standaart Hein van Leeuwen (Lid ABZ)

Activiteiten CTZ Uitgifte Kwaliteitshandboek EZT Commentaar geleverd op EASA wetgeving Workshop van de EASA bezocht over Part M. Overleg gevoerd met het Inspectie Instituut over Part M Voorjaarsoverleg gehad met het IVW Commentaar geleverd op concept revisie 8 van OAL Organisatie Technicus Conferentie

Bevoegdheden A/C Technicus Het IVW zal brief sturen naar de CTZ, wat de bevoegdheden zijn van de A technicus op elektrisch gebied. Onderwerp wordt weer opgepakt na de implementatie van Part M.

OAL IVW heeft een concept revisie 8 uitgegeven op OAL De OAL revisie 7 geldt voor de volgende systemen/instrumenten: Stuw-& statisch systeem, hoogtemeters, snelheidsmeters Brandstofstand- aanwijssysteem Radionavigatie’, radiocommunicatie – en identificatie-apparatur Magnetische kompassen en kompassystemen Zwemvesten

OAL Indien op de grond van luchtwaardigheids- of operationele eisen, behoort tot de verplichte uitrusting van het luchtvaartuig, ongeacht het verplichte aantal. Tevens is deze OAL van toepassing op kompassystemen en apparatuur welke is voorzien van een zender, ook indien deze niet behoren tot de verplichte uitrusting van het luchtvaartuig. Onderhoud moet worden uitgevoerd conform de aanbevolen intervallen van de fabrikant van de luchtvaartuig, of voor niet standaard uitrusting, instrumenten of systemen, de fabrikant van het uitrustingsstuk, het instrument of het systeem. Geven de fabrikanten geen aanbevelingen in deze, dan zal het onderhoud uitgevoerd worden met een interval niet groter dan 24 maanden.

OAL De OAL revisie 8 geldt voor de volgende systemen/instrumenten: Stuw-& statisch systeem, hoogtemeters, snelheidsmeters en stijg - & daalsnelheidsmeters Radionavigatie’ en identificatie-apparatur Magnetische kompassen en kompassystemen Deze OAL is van toepassing op alle genoemde uitrusting, systemen en apparatuur in het luchtvaartuig, voor zover deze in het luchtvaartuig geïnstalleerd zijn om te worden gebruikt voor de vluchtuitvoering. In revisie 8 wordt geen onderscheid gemaakt tussen verplichte en niet verplichte instrumenten.

OAL Conclusie OAL revisie 8 (concept): Er is geen radiokeuring meer nodig als de fabrikant geen aanbevelingen geeft. Kompas en stijg - & daalsnelheidsmeters moeten elke 24 maanden gecontroleerd worden als de fabrikant niks aanbeveelt, ongeacht ze behoren tot verplichte of niet verplichte instrumenten.

OAL IVW heeft aan de sector gevraagd om een reactie te geven op concept revisie 8 van de OAL Het CTZ en het Inspectie Instituut hebben een reactie gegeven op de concept revisie. Hierbij is verzocht om de OAL niet van toepassing de laten zijn voor de niet verplichte instrumenten (kompassen en stijg - & daalsnelheidsmeters)

Kompas cursus Inventarisatie deelnamen kompas cursus.

Website CTZ ?