Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Memento mori Sterven om te leven.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Preek Galaten 5:25 - 6:10.
Het belang van scheppingslessen
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Praktisch dienstbetoon
Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20. Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
Genade en veroordeling
Kommer en kak Of Vrijheid?.
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Van oud naar nieuw Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Vers 21 “… dit is de waarheid.
“De andere kant van de medaille”
Vervuld zijn in de Geest
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Hartelijk welkom in deze dienst
aangename ont - moeting
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
De nieuwe levenswandel Efeze
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
1 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5.
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Welkom in deze kerkdienst
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Als je bij Jezus hoort, leef dan voor je nieuwe Heer. 1
Hemels denken.
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
Ik leer van de gelijkenis van de Farizeeër
zie hoe wat dor is tot leven komt wat dood lijkt : sta op
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Pasen: was ik er maar bij geweest
Scheppingsproject.
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Zondag 33: bekering = Anders gaan leven.
Het nieuwe leven in Christus
‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God.
Transcript van de presentatie:

Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad.

Thema: Dagelijkse bekering is: God volgen en de weg van Jezus gaan 1) Met vallen en opstaan 2) Wég van de zonde 3) Blij richting God 4) Van binnen én van buiten

Thema: Dagelijkse bekering is: God volgen en de weg van Jezus gaan Met vallen en opstaan Vraag en antwoord 88 Waarin bestaat de ware bekering van de mens? In het afsterven van de oude en het opstaan van de nieuwe mens.

Op gezag van de Heer zeg ik u dus met klem: ga niet langer de weg van de heidenen met hun loze denkbeelden. Want u hebt Christus leren kennen! U hebt toch over hem gehoord, u hebt toch onderricht over hem gekregen? Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardig-heid en heiligheid. (Efeziërs 4 vers 17 t/m 24)

1 Als u met Christus uit de dood bent opgewekt, streef dan naar wat boven is, waar Christus zit aan de rechterhand van God. Richt u op wat boven is en laat wat aards in u is afsterven: ontucht, zedeloos-heid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht – want hebzucht is afgoderij. Ja, u moet alles wat slecht is opgeven: woede en drift, vloeken en schel-den en elkaar bedriegen elkaar niet, nu u de oude mens en zijn leefwijze afgelegd hebt en de nieuwe mens hebt aangetrokken, die steeds vernieuwd wordt naar het beeld van zijn Schepper en zo tot inzicht komt. (Kolossenzen 3 vers t/m 10)

Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen ie de Geest ons wijst. Laten we elkaar niet uit eigenwaan de voet dwarszetten en elkaar geen kwaad hart toedragen. (Galaten 5 vers 24 t/m 26)

Een DUBBELTJES - geloof

Hoe denk jij over een DUBBELTJES – geloof Om over na te denken Hoe denk jij over een DUBBELTJES – geloof