Globale monitoring van de voedingsintake

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Casus de heer van den Burg
Advertisements

Voorbereiding Clubbridge
Wat is een goede warme maaltijd?
Gemiddelde * gemiddeld aantal punten * gemiddelde snelheid per uur
Wanneer spreek je van genoeg goede voeding
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Presentatie Rugby-Academy 26 november 2012
Ondervoeding bij kinderen in het ziekenhuis
Inhoud Waarom is ondervoeding een probleem? Herkennen van ondervoeding
Homeride 2014 hoe zit het met de voeding?
Hinke Kruizenga Amersfoort, 13 november 2009
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Ondervoeding in het ziekenhuis vraagt om een helder beleid
Rekenen met voedingsstoffen
GE 2012 Martini-nascholing Groningen, 19 april 2012
definitie – prevalentie – gevolgen
Hartfalen De voedingsadviezen Barbara K. van Dam
Vroegtijdige herkenning & behandeling van ondervoeding
Een handleiding voor deleerkracht
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
(Onder)voeding Bertus van Dijk, huisarts
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
Vraag 28 Verzamel eerst de gegevens: P = 80 W t = 8,5 minuut = 8,5 x 60 = 470 seconden m = 200 gram water c = 4,2 J/g.°C ∆T = 37 – 7 = 30 °C Maak eventueel.
6.1 Oplosmiddel – opgeloste stof
Dieetbehandeling bij leverfalen
Voedingsonderzoek met als doel het evalueren van de maaltijden en formuleren van adviezen op het internaat KA2 te Hasselt met overwegend leerlingen topsportschool.
Programma 2.11 & 3.11 Inleiding Inventarisatie knelpunten
Vroege herkenning en behandeling van
Inhoud Waarom is ondervoeding een probleem? Herkennen van ondervoeding
SNAQ, een zaak van gewicht
Screeningsinstrument Behandeling
Inhoud Ondervoeding SNAQ65+ Tussentijdse verstrekkingen
Inhoud Ondervoeding SNAQ65+ screeningsinstrument
Inhoud Ondervoeding SNAQ65+ Tussentijdse verstrekkingen
Inhoud Ondervoeding SNAQ65+ Tussentijdse verstrekkingen Afronding.
Inhoud Ondervoeding SNAQ65+ screeningsinstrument
Casus: mevrouw Pieterse
Vroege herkenning en behandeling van
SNAQ aangepast voor verpleeghuizen SNAQ (NURSING HOMES) = SNAQ aangepast voor verpleeghuizen NH.
Ondervoeding en de SNAQRC Afdeling Dietetiek – Naam dietist
Klinische les *** Ondervoeding en SNAQ op de (afdeling)
VUmc Basispresentatie
Golf en voeding.
Persoonsgebonden behandeling van taaislijmziekte
Met een goede voeding op naar de Slachte!
De invloed van voeding op sportprestaties
Optimale voeding en conditieverbetering bij longziekten
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Gonnie Staaks tel
Vraagstuk: korting ( type 1)
Informatiebijeenkomst
Jeugdopleiding FC Dordrecht.  Koolhydraten  Vetten.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Datumcopyrightauteurversie Voedingsvoorlichting voor patiënten van de longrevalidatie 2012 Door Rianne v. Heertum diëtist JBZ s’Hertogenbosch.
Screening Kwetsbaarheid Onderdeel van Serious soaps over ouderen Verzorgenden Versie
1 Zin en onzin van dieten Esther Pekel, diabetes dietist VUmc.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
+ Workshop kennis maken met de experts! Connie Hoek, diëtist.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Ondervoeding bij kwetsbare ouderen in de thuissituatie
Ondervoeding bij kwetsbare ouderen in de thuissituatie
Ondervoeding bij kwetsbare ouderen in de thuissituatie
Voedingsvoorlichting voor patiënten van de longrevalidatie 2012 Door Rianne v. Heertum diëtist JBZ s’Hertogenbosch.
Ondervoeding bij kwetsbare ouderen in de thuissituatie
Transcript van de presentatie:

Globale monitoring van de voedingsintake

Bij opname: screenen (binnen 24 uur) ≥ 2 punten ≥ 3 punten 0 of 1 punt En+ en E+ hoofdmaaltijden en tussentijdse verstrekkingen (± 600 kcal en 12 gram eiwit) Extra motiveren ≥ 3 punten Diëtist in consult binnen 24 uur Binnen 48 uur een behandelplan 0 of 1 punt 4e dag Evaluatie intake. Streven naar 80-120% van de energie- en eiwitbehoefte Afsluiten behandeling Continueren en regelmatig uitgebreider evalueren Aanpassen behandelplan (bijvoorbeeld kunstvoeding) Algemene monitoring 2 x per week wegen Intake bijhouden door de voedingsassistent

ondervoeding: multidisciplinaire verantwoordelijkheid Screening bij opname: verpleegkundige Dietist op tijd in consult (binnen 24 uur): arts en verpleegkundige Behandelplan op tijd ingezet: diëtist en arts Behandelplan goed uitgevoerd: arts, verpleegkundige, diëtist, voedingsassistent Evaluatie van intake vs. behoefte : diëtist Globale monitoring van de intake van alle patiënten: voedingsassistent en verpleegkundige

Warme maaltijd een heel bord warme maaltijd (3 punten): 2 of 3 aardappels 150 gram groente portie vlees nagerecht (melkproduct) een half bord warme maaltijd (2 punten): 1 of 2 aardappels 100 gram groente een klein stukje vlees 100 ml nagerecht (melkproduct) een kwart bord warme maaltijd (1 punt): 1 aardappel een klein beetje groente geen vlees en wel een melkproduct als nagerecht OF een klein stukje vlees en geen nagerecht

Broodmaaltijden een heel bord broodmaaltijd (2 punten): 2 boterhammen 2 x vlees / kaas beleg een melkproduct een half bord broodmaaltijd (1 punt): 1 boterham zoet beleg een kwart bord broodmaaltijd (½ punt): 1 boterham of beschuit of cracker geen melkproduct

Tussentijdse verstrekkingen Kenmerk: 200-300 kcal en ± 10 gram eiwit Vruchtenkwark (150g)(180 kcal, 9 g eiwit) Chocolademelk (180 kcal, 8 g eiwit) Kaasblokjes (50g) (180 kcal, 12 g eiwit) Knabbelnoten (40g) (260 kcal, 10 g eiwit) Worstebroodje (75g) (290 kcal, 9 g eiwit) Bifiworstjes (40g) (210 kcal, 8 g eiwit) Runderragout (75g) (190 kcal, 9 g eiwit) Kaasbroodje (70g) (220 kcal, 16g eiwit) Snickers (300 kcal, 6 g eiwit) Pannenkoek (200 kcal, 8 g eiwit) Drinkvoeding (300 kcal, 12 g eiwit)

Wanneer actie?