Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Generation €uro Students' Award Een wedstrijd voor leerlingen uit de laatste graad van het secundair onderwijs Concept, organisatie, ondersteuning,...
Advertisements

Koptekst Inspiratie voor innovatie Bas Bongers Woensdag 29 juni 2011
Kenmerken van Keurmerken
Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI)
Veilig en gezond aan ’t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Samen sterk voor preventie Campagne Een gezonde werkplek Naam.
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
20 jaar eerlijke handel Duurzame economie begint met Solidaridad.
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
SPECS: • Datum: 13 of 20 maart 2014 • Locatie: FLOOR Kohnstammhuis • Wie: Teams Hogescholen Nederland (met CE of CO opleiding) CONCEPT TEAMS: • Maximaal.
Zomerconferentie Greenport(s) Nederland Klaas Slim operationeel manager ZON fruit & vegetables 18 juni 2009.
Mariska Warnars Coördinator SBIR cyber security Agentschap NL
Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Hoe gezond ben ik?.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Gezonde voeding bij tieners
Het is spannend en dat mag
Schoolgruiten Hannie Poletiek, GGD Groningen 13 september 2010.
Debriefing 24 januari 2012.
Voeding van pabostudenten
De voedselconsumptiepeilingen: wat eten 50-plussers?
Goedenavond Welkom bij
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Thema 2: Voeding en Vertering
Saskia Best HRO – CMD Lente 2010 Concept Development – 12 april 2010.
Verpakkingen lezen.
Marieke Verdonk, hoofdredacteur EventsDigitaalPrint Cursus- sen.
Waarom won CAW Metropool de prijs voor de ‘beste interne campagne’ 2010? BViC Wintercheck.
De PABO student, die de juiste voeding kent!
Presentatie Forum 22 mei 2011 Erfgoedcel k.ERF Subsidiereglement Erfgoedprojecten.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Voedingscentrum Bachelor’s Award
Eurekas wedstrijd rond wetenschappen en technologie.
Potverdorie, eet normaal!
Samen voor een groen en gezond Gelderland. Maarten Visschers Beleidsmedewerker duurzaam consumeren en produceren Programma: 1.Maatschappelijk verantwoord.
De voedsel en kracht quiz
College 3 Consumentengedrag Nieuwe conservatieven
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
DekaMarkt & DekaDuurzaam Aldo Breed Marleen van Os Donderdag 15 september 2011.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
 Spelprogramma waarin studenten van verschillende opleidingen tegen elkaar strijden.  De studenten worden in groepen per opleiding ingedeeld.  Het.
Uitgangssituatie: Probleemstelling Een advies aan de organisatie All Tech BV met betrekking tot de Nederlandse businessunit Materiaalkunde als Pilot betreffende.
Wat voedt jou deel 1..
LOCO CONGRES 2014 CREATIVITEIT.  JORIS VAN DOOREN COEN LUIJTEN 
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Saskia Best HRO – CMD Zomer 2010 Concept Development – 7 juni 2010.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management. Welkom Nieuwsgierig naar de ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management?  Je energieker voelen en.
Katrien Verbeke Stad Gent. 5 objectieven 1.Een meer zichtbare, kortere voedselketen 2.Duurzamere voedingsproductie en – consumptie 3.Sterkere sociale.
1 Zin en onzin van dieten Esther Pekel, diabetes dietist VUmc.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Voeding in de pedicurepraktijk
Duurzaam aankopen van voeding en catering
Voedingscentrum IBS III
Factsheet Voedingscentrum
Duurzaamheid voedselketen.
Wat staat er op een etiket?
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Verpakkingen lezen.
Wat staat er op een etiket?
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Stage klas 4.
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….

Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.

Voor wie bedoeld?  3e of 4e jaars.  Studierichtingen:  Food & Business  Voedingsmiddelentechnologie  Voeding & diëtetiek  Docentenopleiding vakscholen (horeca, bakkerij)  Horeca opleiding  Retail opleiding

De opdracht (1)  Ontwikkel een nieuw product /concept dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon  Zorg dat het een bijdrage levert aan (een of meer van de volgende punten):  het verminderen van de consumptie van verzadigd vet en transvet  het verminderen van de consumptie van zout  het verhogen van de inname van groente en fruit  het verhogen van de inname van voedingsvezel  het verhogen van de inname van vis  Het product /concept moet voldoen aan voorkeurscriteria (zie bijlage I)

De opdracht (2)  Duurzaam is ‘n pré, bijv.:  duurzame teelt  dierenwelzijn  eerlijke handel  reductie klimaatbelasting  afvalpreventie/verspilling  waterverbruik, energieverbruik  transportreductie Zie achteraan voor inspiratie

Waar let de jury op?  De beoordeling van de jury: zie hoofdstuk 3 ‘Beoordeling’.  Inzending moet:  correct uitgevoerde voedingswaarde- en kostprijsberekening bevatten  Product/ concept binnen voorkeurscategorie (zo niet, dan een goede argumentatie waarom toch gezondheidswinst)  (zo duurzaam mogelijk)

Verder belangrijk  Zorg voor een duidelijke samenvatting van het rapport.  Het rapport mag uit maximaal 40 pagina’s bestaan (exclusief bijlagen).  Stuur het rapport in zesvoud in.

Belangrijke data!  De inzending moet woensdag 20 april 2011 in het bezit zijn van het Voedingscentrum.  De uitreiking zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 27 mei 2011

De prijzen  Hoofdprijs € 500  Tweede prijs € 350  Derde prijs € 250  Originaliteitprijs € 250 Bij een creatieve vondst die er echt uitspringt  Opleidingsprijs € 200 Beste inzending van een opleiding die voor drie of meer inzendingen zorgde en geen is geselecteerd voor één van bovengenoemde prijzen.

De winnaars van 2010 (1)

Winnaars 2010 (2) Originaliteitprijs Opleidingsprijs

Vragen?  Stuur een naar:

Eten en duurzaamheid - inspiratie

Klimaatbelasting in hele keten

Innovatie  Verschillende ingangen voor innovatie:  Etiket  Informatie ontsluiten  Verpakking  Design  Product  Communicatie Voorbeelden gezond e/o meer duurzaam

Informatie ontsluiten

Etiket

Design

Product

Communicatie