Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Erfelijkheid Thema 3.
Advertisements

Boeken voordat de drukpers werd uitgevonden
Denk aan de sociale competentie
Eindwerk zesde jaar.
VMBO klas 3 Fictie 6 januari 2014.
Over consumenten, gedrag en marketing
Bijeenkomst 3 Hoe bouw je een les op en hoe houd je hierbij rekening met het leren van leerlingen?
Lesprogram ma 1.Voorgaande lessen 2.Tekstjes overnemen, ppt 3.Filmfragment met opdracht 4.Nabespreking 5.Huiswerk volgende week. 1.
Redeneren over bronnen
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 1, 7, 8, 22, 32, 42, 45, 46 en 47 Beoordeling:
Islam: beginsituatie Jaar na Christus wordt Mohammed op het Arabische schiereiland geboren. Het werd begrensd door het Byzantijnse en het Perzische.
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
H7:§ 2:p164-6 Rationeel optimisme Onderzoekers (lees: Verlichters) in de 18e eeuw vormen een andere visie op onderzoek en kijk op de wereld Met verstand.
Woorden uit de woestijn
Islam Moslims in Nederland.
Is al het voedsel REIN?. A. Vanaf het begin zorgde de ________ voor goed voedsel. Schepper.
H7: Wat is ethiek? 1. Wat is ethiek? 2. Wat zijn ethische problemen?
Denk aan de sociale competentie
Oaseplaats en uitvalsbasis
Denk aan de sociale competentie
Christelijke Rituelen
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 60, 61, 62, 63, 83, 87, 88, 92, 94. Beoordeling:
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Bekijk het wonderlijke Mensen doen in hun leven veel ervaringen op. Bij nieuwe of opmerkelijke gebeurtenissen kunnen zij zich verbazen of “verwonderen”.
Afkomst, zoeken en vinden
Verbonden met …. Gebonden door ...
Afkomst en Afkomst Waar kom ik vandaan?.
Ongeveer 2000 jaar geleden werden volgens grote groepen joodse gelovigen oude voorspellingen vervuld. Waar voorheen bij grote tekenen de ‘Oorzaak’ onzichtbaar.
De zuilen van de Islam Neem over in Jouw schrift
Godsdiensten, wereldwijd Wat geloven zij?
Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het.
Leven in verbondenheid
De Onveranderlijke Tenach
De Onveranderlijke Tenach Het kleine joodse volk kent een lange schriftelijke traditie. Al vanaf ongeveer 1800 voor Christus. Zij schreven en schrijven.
Voorstellen. Wat is God-s-dien-st (Go)? Wat heb je voor Go nodig?
Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
Doel van de les Oriëntatie op de betekenis van het kruis (van Emmerich, boek blz. 122 en 123) in het kader van goede vrijdag.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Redeneren met bronnen Albert van der Kaap.
De Romeinen en het christendom
Christendom. STICHTING: Het Christendom begon ongeveer jaar geleden in wat nu Israël is. STICHTER: Jezus van Nazareth. BELANGRIJKE GESCHRIFTEN: De.
Onderwijsassistent Leerjaar 1 Periode 3, les 8 en 9
Overzichten geschiedenis
De Bijbel Inleiding.
1 december  Toelichting BSA programma  Per onderdeel koppeling met thuis  Komende periode  Afsluiting.
De Bijbel Inleiding. Opvattingen over de bijbel Opvattingen over de Bijbel.
De Bijbel Inleiding. Opvattingen over de bijbel Opvattingen over de Bijbel.
Structuur in de Heilige Schrift Zijn de teksten van de heilige Schrift uit de losse pols opgeschreven? of met precisie en structuur?
LAATSTE LES! 13 JANUARI WAT GAAN WE VANDAAG DOEN? Lesdoelen Leesvaardigheid Feedback geven Verrassingsles!
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Nieuw Begin. Voorbeeld: Rosj Hasjana, het joods nieuwjaar De wisseling van de jaren en daarmee de jaartelling is niet bij alle culturen identiek. Volgens.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
Woordenschat Letterlijk en figuurlijk taalgebruik.
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
Griekse leenwoorden samenstelling en afleiding
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
Cursus 1.3 Reis door de tijd Klas 1 KGT Lesweek 3
Hoofdstuk De aarde en het heelal.
Voeren en verzorgen Blok 2, Paard en ezel.
Informatieve teksten, interviewverslag
Cursus 5.3 : Het ontstaan van de Arabische Wereld 1 BB Lesweek 2
Nederlands 4h6 30/12/18
Hoe maak ik een goede mindmap?
10.2 Hoe ontstaan conflicten?
Eigen omgeving: Inrichting & bewoners
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Transcript van de presentatie:

Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens jouw ouder?

Bronnen Qur’an Antwoorden HaRaM (verboden) en HaReM (Verzameling vrouwen) Om misverstanden die voorkwamen te voorkomen heeft men in de loop van de tijd leestekens toegevoegd. De oudste Qur’an, in Hidjazi schrift kan je dus herkennen aan het ontbreken van de leestekens. Het nieuwere schrift heet Koefi-schrift.

Bronnen Qur’an Vragen 3. Hoeveel jaren na de eerst ontvangen boodschappen, was de eerste complete goedgekeurde Qur’an een feit? 4. Wie heeft de definitieve inhoud van de Qur’an bepaald?

Antwoorden 3. De eerste complete goedgekeurde Qur’an was aan ongeveer 80 jaar na Mohammed een feit. Daarvoor werd de Qur’an voornamelijk uit het hoofd gereciteerd 4. Zaid bin Thabit heeft in opdracht van de 3 e kalief, Othman de definitieve inhoud van de Qur’an bepaald

Bronnen Qur’an Vragen 1.Waar worden de twee oudste Qur’ans bewaard? 2. Hoe is de samenstelling van de Qur’an tot stand gekomen?

Bronnen Qur’an Vragen 5. De twee oudste Otman- Qur’ans worden in Istanbul (Turkije) en Tashkent (de hoofdstad van Uzbekistan) bewaard? (3 exemplaren zijn verdwenen)

Boek: 92 t/m 94 = ook huiswerk. 1.Maken opdracht 4. Bespreek dit in tweetallen. 2.Noteer de betekenis van: Hadith, Soena en Sjaria

Doel van de les Je leert : 1.Enkele feiten over de Qur’an het Arabische schrift.

De eerste volledige goedgekeurde Qur’ans zijn aan het eind van de 8 e eeuw tot stand gekomen onder het kalifaat van de 3 e kalief, Othman. Hierbij heeft hij Zaid bin Thabit (secretaris van Mohammed) keuzes laten maken tussen volgelingen die de Qur’an betrouwbaar uit het hoofd konden opzeggen. Twee van de vijf nog bestaande oudste exemplaren van de Qur’an worden bewaard in Tashkent, de hoofdstad van Uzbekistan en in het Topkapi paleis te Istanbul (Turkije).Tashkent Zij zijn geschreven met het oude Arabische Hidjazi-schrift dat geen leestekens bevat. Tegenwoordig maakt men gebruik van het eenvoudiger leesbare Koefi-schrift. De meest gezaghebbende Qur’an is de Cairoqur’an. Bronnen Qur’an