Kwetsbaar “Behoed mij als de appel van uw oog” Psalm 17:8-9.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Bouwstenen voor Gemeenterelaties
1. Het einde van de kalender op 21 december?. 2. Het grote verlangen van deze wereld.
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Als vreemdeling op weg naar Huis
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Als een Vader Wie is God en wat is liefde?. Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid.
Ik vraag aan de HEER één ding,
Preek 1 Tessalonicenzen 5: 23-24
Met heel mijn hart Abstract? “naam” “heiligen” Abstract? “naam” “heiligen” Beseffen hoe uniek God is, en dat ook zeggen Beseffen hoe uniek God is, en dat.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Marleen Marleen is superonzeker. Vorig jaar heeft ze haar profiel gekozen en ze dacht dat ze het toen helemaal goed deed met haar keuze voor cultuur en.
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
Psalm 4.
Psalm 25.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Leven als een potlood.
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
WAT MENSEN VAN JE DENKEN
Laat de Heer uw vreugde blijven
Kindermoment.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Welkom op TOV!.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Zingen Vers 1 O God, mijn God, ik zoek uw hand,
Liefde en trouw liefde en trouw in de wereld
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
GOD HEEFT OOG VOOR JOU!.
De koninklijke weg De koninklijke weg
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Zingen Vers 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
Zingen Psalm 34 Vers 1 Ik zing voor God, de HEER.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Vers 1 O, H ERE, doe mij recht! In onschuld leeft uw knecht, mijn wandel is naar uw gebod. Ik blijf op U vertrouwen, op U, mijn rotssteen, bouwen; ik wankel.
Zingen Vers 1 Bewaar mij, HEER, mijn toeverlaat zijt Gij!
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1818 Public Domain Uit: Joh. de Heer bundel 1/3 STILLE NACHT, HEILIGE NACHT (Franz Gruber/Joseph.
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Vers 1 Wil, als ik roep, mij antwoord geven, o God van mijn gerechtigheid. U, die voor mij, in 't nauw gedreven, ruim baan gemaakt hebt in mijn leven,
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
Liturgiebr. J. Blom Collecte: Diaconaal centrum Eindhoven Psalm23:1, 2 Psalm51:3, 4 2 Samuel12: Psalm32:2, 3 2 Samuel12: Psalm4:3 Gezang174:1,
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
“Laat de Heer uw vreugde blijven”
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
Als een kind.. Die niet altijd weet wat hij denkt Die niet altijd weet wat hij wil Die niet altijd weet wat hij voelt.
DE BERGREDE (2) WELKOM. Psalm 32: 1  Welzalig hij wiens zonde is vergeven,  die van de straf genadig is ontheven,  wiens overtreding, die hem had bevelkt,
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
1.
verlos het van al zijn angsten.
Heb elkaar Vóór alles innig lief.
1. Wat is de kern van de psalm
(allen) Houd mij in leven, wees Gij mijn redding, steeds weer
Het is donker.
Transcript van de presentatie:

Kwetsbaar “Behoed mij als de appel van uw oog” Psalm 17:8-9

Van buiten Tegenstanders Tegenstanders Altijd de zwakste gepakt Altijd de zwakste gepakt Gekwetst – een pantser opbouwen? Gekwetst – een pantser opbouwen? Onschuldig? In integriteit aangetast => bij de HEER om recht vragen Onschuldig? In integriteit aangetast => bij de HEER om recht vragen

Van binnen Je leven voor God open: oprecht Je leven voor God open: oprecht Altijd met schuld en zonde? Stiekem een pantsertje dat Gods liefde tegenhoudt? Altijd met schuld en zonde? Stiekem een pantsertje dat Gods liefde tegenhoudt? Als Petrus: “Heer, u weet dat ik van u houd …” (Joh. 21) Als Petrus: “Heer, u weet dat ik van u houd …” (Joh. 21)

U en ik Innige band als kern Innige band als kern “Oogappel”: Deuteronomium 32:10 “Hij omringde Israël met zorg en met liefde, koesterde het als zijn oogappel.” “Oogappel”: Deuteronomium 32:10 “Hij omringde Israël met zorg en met liefde, koesterde het als zijn oogappel.” Beroep doen op bescherming die God belooft Beroep doen op bescherming die God belooft Je aan Gods gunst overgeven Je aan Gods gunst overgeven

Verlangen “Laat mij uw gelaat aanschouwen” “Laat mij uw gelaat aanschouwen” Na angstige nacht in vreugde ontwaken: De HEER kijkt je vriendelijk aan, je dag kan niet meer stuk Na angstige nacht in vreugde ontwaken: De HEER kijkt je vriendelijk aan, je dag kan niet meer stuk Te mooi om waar te zijn? Oefenen: nabijheid van God zoeken! Te mooi om waar te zijn? Oefenen: nabijheid van God zoeken! Heilig en aanraakbaar … Heilig en aanraakbaar … Kwetsbaar en geborgen Kwetsbaar en geborgen