Psalm 85 Het Kruispunt: hemel en aarde omarmen elkaar Het Kruispunt: hemel en aarde omarmen elkaar Keerpunt Keerpunt Uithangbord Uithangbord Lichtbron.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Zingen refrein Glorie aan God in de hoogste hemel
Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt.
Welkom in de kerk! zondag 6 januari uur ds A. Dominee Votum en groet Psalm 100:1-4 De Wet Psalm 25:2 Gebed Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Zingen Vers 1 In vuur en vlam zet ons de Geest
Psalm 25.
Efeziërs 1:1-14.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Liturgie Ps.100 Lz.Kolos. 2: 6 – 15 Ps.86: 4, 5 T.Kolos. 2: 11, 12 Ld.477 Gz.161 Ld.78: 1, 2 Collectemunten verkoop Aanstaande zaterdag 3 Mei zal er GEEN.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Gedachteniszondag 25 november 2012
God zegent je zodat je zult heersen 1.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
Ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen.
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Hartelijk welkom in deze dienst
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Preek Psalm 80.
‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. …
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Zingen Vers 1 Juicht, alle volken, prijst de HEER!
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Welkom in deze ochtenddienst. In deze dienst gaat Ds. A. Th
Zingen 1. O grote God die liefde zijt, o Vader van ons leven,
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de HERE.
Zingen Vers 1 Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Koude douche. Ik zet het je betaald (of erger) God houdt maat wanneer Hij straft.
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
1.
De vrucht van het kruis! Pasen en Pinksteren. 1 Cor. 5:7-8
zie hoe wat dor is tot leven komt wat dood lijkt : sta op
‘Kopen is te allen tijde niet alleen een economische, maar ook een morele handeling.’
Worstelen met zonden.
Het is in de hemel net zo onrustig als op aarde.
De opgestane Christus is met je!
Transcript van de presentatie:

Psalm 85 Het Kruispunt: hemel en aarde omarmen elkaar Het Kruispunt: hemel en aarde omarmen elkaar Keerpunt Keerpunt Uithangbord Uithangbord Lichtbron Lichtbron

Keerpunt Ballingschap: alles kwijt Ballingschap: alles kwijt Ommekeer: “U bent uw land genadig geweest” Ommekeer: “U bent uw land genadig geweest” Worsteling: zet Gods redding wel door? Worsteling: zet Gods redding wel door? Kruis: wending waar God niet achter terug gaat Het is volbracht! Kruis: wending waar God niet achter terug gaat Het is volbracht!

Getriomfeerd Kolossenzen 2:13-15 “God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen hij ons al onze zonden kwijtschold. Hij heeft het document met voorschriften waarin wij werden aangeklaagd, uitgewist en het vernietigd door het aan het kruis te nagelen. Hij heeft zich ontdaan van de machten en krachten, hij heeft hen openlijk te schande gemaakt en in Christus over hen getriomfeerd.” Kolossenzen 2:13-15 “God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen hij ons al onze zonden kwijtschold. Hij heeft het document met voorschriften waarin wij werden aangeklaagd, uitgewist en het vernietigd door het aan het kruis te nagelen. Hij heeft zich ontdaan van de machten en krachten, hij heeft hen openlijk te schande gemaakt en in Christus over hen getriomfeerd.” Bij het kruis telkens terugkomen! Bij het kruis telkens terugkomen!

Uithangbord Kruis: een somber, streng verhaal? Kruis: een somber, streng verhaal? Psalm 85: God komt met redding voor zijn volk Psalm 85: God komt met redding voor zijn volk Kruis gevormd door recht en waarheid, vrede en trouw Kruis gevormd door recht en waarheid, vrede en trouw

Uithangbord Kruis: een somber, streng verhaal? Kruis: een somber, streng verhaal? Psalm 85: God komt met redding voor zijn volk Psalm 85: God komt met redding voor zijn volk Kruis gevormd door recht en waarheid, vrede en trouw Kruis gevormd door recht en waarheid, vrede en trouw Tegenstellingen verzoend Tegenstellingen verzoend Bron: Gods pure goedheid Bron: Gods pure goedheid

Lichtbron Gods glorie straalt over ons leven Gods glorie straalt over ons leven Goedheid trekt een spoor Goedheid trekt een spoor Leven in omarming van de hemel Leven in omarming van de hemel Kleur en vreugde breken door Kleur en vreugde breken door Bij het kruis: in het licht van Christus Bij het kruis: in het licht van Christus