Isolement Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? “Steekje los” – buitensluiten? “Steekje los” – buitensluiten?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

M/V in de kerk 1 e themadienst. Volgorde • Hand. 15:28 “Het heeft de heilige Geest en ons goed gedacht …” • Waar begin je? • Nieuwe bijbeluitleg? • Wegkruipen.
Gods ene naam en de naam van Jezus Christus
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Wat houdt je ‘s nachts wakker?
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
De christelijke boodschap
Van harte welkom in deze dienst waarin de doop wordt bediend aan Suze Nuijen en aan Elisa Martina Oostindie.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
zonder angst voor veroordeling
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de Here
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Laat ons met elkander, Laat ons met elkander zingen prijzen loven de Heer. Laat ons dat tesamen doen: zingen, prijzen loven de Heer,
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
= spelen met vuur in een cultuur van eer
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Pinksteren zondag 11mei 2008 Hand. 2: 1-24 Het huis vulde zich met een geluid als van een hevige wind en op een ieder van hen waren vuurtongen en iedereen.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Mens, waar ben je? HC zondag 44 / Jakobus 3 en 4.
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
In deze presentatie staan beide.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Christen zijn, dat is gewoon het goede doen! 1.Zo sta je bekend 2.Zo word je door Gods redding.
Liederen Sing-in 12 oktober
Leven zoals past bij God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Strijd tegen de zonde?.
Vruchten aan de goede boom
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
In alles de eerste HC zondag 13 Kolossenzen 1. Eerste van heel de schepping “Alles door Hem en voor Hem geschapen” Eerstgeborene: – Aan de kant van de.
Zingen Vers 1 Al zou de vijgenboom niet bloeien,
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Welkom in de samenkomst
Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet – gegeven... 1 aorist = zonder horizon 3.
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Brief aan de Galaten -44- de vrucht van de geest: goedheid.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
Alle reden om God te prijzen!
Transcript van de presentatie:

Isolement Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? “Steekje los” – buitensluiten? “Steekje los” – buitensluiten? Blootstaan aan geestenwereld Blootstaan aan geestenwereld

Onrein Rein/onrein: kwestie van hygiëne? Rein/onrein: kwestie van hygiëne? OT/Leviticus: omgaan met de HEER “Wees heilig, want Ik ben heilig!” OT/Leviticus: omgaan met de HEER “Wees heilig, want Ik ben heilig!” Onreine geest: gescheiden van God Onreine geest: gescheiden van God Wat doet die hier? Wat doet die hier?

Bevrijdingspastoraat? Bijzonder geval? Bijzonder geval? Psychische ziekte Psychische ziekte Occult belast Occult belast Kunnen wij wat Jezus kan? Kunnen wij wat Jezus kan? Onrein: deze ene laat iets zien van ons Onrein: deze ene laat iets zien van ons Seksverslaving Seksverslaving Jaloezie Jaloezie Kwaadspreken Kwaadspreken Hoe kom ik hier? Hoe kom ik hier?

In de aanval Hoe komt Jezus hier? Galilea: van Nazaret naar Kafarnaüm Hoe komt Jezus hier? Galilea: van Nazaret naar Kafarnaüm Onreine geest tegenover “de heilige van God” Onreine geest tegenover “de heilige van God” Confrontatie in ons eigen leven? Confrontatie in ons eigen leven? Vanuit mezelf wil ik Jezus niet Verlossing van de andere kant Vanuit mezelf wil ik Jezus niet Verlossing van de andere kant

Ongedeerd Vermorzeld in strijd tussen Jezus en de boze? Vermorzeld in strijd tussen Jezus en de boze? Boze is erop uit om kapot te maken Boze is erop uit om kapot te maken Jezus’ macht over onreine geest: Kan geen kwaad meer doen Jezus’ macht over onreine geest: Kan geen kwaad meer doen Woorden van genade, daden van genade Woorden van genade, daden van genade Aan Jezus gewonnen geven? Veilig in zijn handen! Aan Jezus gewonnen geven? Veilig in zijn handen!

Reageren Onder de indruk van Jezus’ gezag Onder de indruk van Jezus’ gezag Jezus is evangelie in eigen Persoon Jezus is evangelie in eigen Persoon Komt ook naar mij toe als Bevrijder Komt ook naar mij toe als Bevrijder Herder neemt mij, schaap, in zijn armen Herder neemt mij, schaap, in zijn armen Een teken van heelmaking Een teken van heelmaking