Gedachteniszondag 22 november 2009 Openbaring 1:8 “Ik ben de alfa en de omega”, zegt God, de Heer, ”ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige”.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Ik wens je De kracht van god.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Kruisweg Sta op, laten we gaan
Evangelie der genade Vragen :
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Het dak eraf Marcus21-12.
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
Spr.3:20 door zijn kennis zijn de waterdiepten gekliefd en druppelen de wolken dauw.
Stop! Sta eens even stil..
Zondag 3 november 2013 Doop van Mirte Jacoba Heemskerk
Hoe komt Gods zegen op aarde?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
‘Toegang ...’.
God en ons.
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
"in geen ding bezorgd" 1.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
De aarde.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Oudjaar 2011 Prediker 3:15 Voor alles wat er gebeurt is er een uur, wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij.
Gedachteniszondag 21 november 2010 Openbaring 3 : 8 en 11 Ik weet wat u doet. Ik heb de deur voor u openstaan. Ik kom spoedig. Houd vast aan wat u hebt,
Kerstfeest 2009 Lucas 2: 1-20 Het kind in de stal is het middelpunt van waaruit het Licht straalt. Hemel en aarde raken elkaar en jubelen.
Gedachteniszondag 25 november 2012
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Doopdienst van Maarten en Olivier Teeuwen en Romy Groeneveld zondag 14 november 2010 Thema: “Water….. niet de dood, maar het leven” Exodus 1: 22 – 2: 1.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
OPENBARING AAN JOHANNES
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
AFGODERIJ BRENGT VLOEK. ZONAANBIDDING 20 Te dien dage zal de mens zijn zilveren en gouden afgoden, die hij zich gemaakt had om zich daarvoor neer te buigen,
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
terug naar het paradijs
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Gedachteniszondag 20 november 2016
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Transcript van de presentatie:

Gedachteniszondag 22 november 2009 Openbaring 1:8 “Ik ben de alfa en de omega”, zegt God, de Heer, ”ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige”.

Marcus 13: 27 Dan zal hij de engelen erop uitsturen om zijn uitverkorenen uit de vier windstreken bijeen te brengen, van het uiteinde van de aarde tot het uiteinde van de hemel.

Vergeet niet hoe wij heten: naar U zijn wij genoemd. Zij raken niet vergeten die over zijn gegaan tot u, want in uw heden bewaart Gij hun bestaan.

De jaarringen in de boomschijf geven de jaren aan van hen die wij gedenken, jong en oud, wiens namen wij niet vergeten.

De witte phalanopsis bloemen zijn zij die wij gedenken en die gedragen worden in Gods handen. (het groene vingervormige blad)

De sempervivum plantjes zijn het symbool van altijd levend.

De alfa en de omega staan symbool voor Christus.

De wereldbol boven het geheel staat symbool voor de uiteinde van de aarde en de uiteinde van de hemel van waaruit Christus de zijnen bijeen laat brengen.