1ste Adventszondag 2 December

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
Advertisements

4de Advent Zondag 23 december
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Eerste adventszondag 1 december 2013
Thema vanavond: Vol verwachting…
Vierde Adventszondag 20 december 2009
In deze dienst zal Ds. G. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 84 : 1 En na de zegen: Gz. 89 : 1 Schriftlezing: Johannes 1 : 14 – 18 Jesaja.
Zingen Vers 1 U kennen, uit en tot U leven,
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Paulus en Israël Romeinen God, de grote pottenbakker…
Paulus en Israël Romeinen ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Godsdienst.
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
Tweede adventszondag 5 december 2010
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Derde adventszondag 15 december 2013
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
Zonnebloem in de woestijn Vergissing of missie?. De bloem verwelkt? Waar ging de beproeving over? Waar ging de beproeving over? Gods geliefde Zoon – contact.
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
ONZE HEILAND UITGELEID UIT EGYPTE Matteüs 2:13-15 De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Mensen van naam. Naam maken God wil naam maken in je leven.
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
overgedragen DONDERDAG
Wat moet er in het hart van de rechtvaardige zijn?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 juli 2014 “Genadig is de Heer: wij zijn nog in leven! Zijn ontferming kent geen grenzen. Elke morgen schenkt.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
Preek 1 Thema : de koning komt er aan!
II Jesaja Een bak troost Heb jij er oor voor?.
Hoe kunnen wij vandaag Gods stem verstaan…
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Eén voor allen Johannes 11: Praktisch Ieder voor zich? Opofferen voor eigenbelang “Hogepriester van dat jaar” Marionet van Romeinen Geen onrust!
Welkom in deze eredienst
Zingen Vers 1 Juicht, alle volken, prijst de HEER!
Zingen Vers 1 Troost troost mijn volk! zo zegt uw God
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Tweede adventszondag 9 december 2012 Keer je naar het Licht Lucas 3:3 “Begin een nieuw leven en laat u dopen” verkondigde Johannes, “dan zal God vergeven.
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Eerste adventszondag 28 november 2010
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Derde Advent zondag 14 december 2014 Habakuk 2:3 Het visioen wacht tot zijn tijd gekomen is, het getuigt ervan, het liegt niet. Ook al is het nog niet.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 146c: 1, 7 > >
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
De vijfde zondag in de veertigdagentijd heet Judica en dat betekent: ‘Verschaf mij recht’ Dit komt uit Psalm 43: 1 ‘verschaf mij recht, o God, vecht voor.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
Eerste adventzondag 27 november 2016
De bloemschikking.
Een nieuw begin 1.
Jesaja 40 (deel 1) 25 september 2016 Zoetermeer.
Derde Adventszondag 11 december 2016
Tweede Zondag vd Advent 10 december 2017
Tweede adventszondag 10 december 2017
De Heer die leeft, geleidt en hoedt
Transcript van de presentatie:

1ste Adventszondag 2 December Jesaja 40:1-11 Troost mijn volk, zegt jullie God. Haar schuld is voldaan. Baan een weg door de woestijn. Als een herder weidt Hij zijn kudde.

Effen het pad door de woestijn. Laat iedere vallei verhoogd worden, iedere heuvel verlaagd, laat ruig land vlak worden.

Ziehier jullie God, de Heer! Hij weidt, verzorgt, koestert, leidt zorgzaam. Dit beeldt de schoof met de katoenbollen uit.

De witte lelie middenin de schoof is de Herder die zijn kudde leidt en verzorgt.

Paars wil inkeer geven.    Paars is ons een teken van ootmoed in advent. Wij hebben in ons leven ons van God afgewend en na deze advents weken van inkeer, zien we het wit van Gods trouw met Kerst.