Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Advertisements

Linsam Pc Install Group Katholieke Universiteit Leuven.
Chris Thoen, Informatica
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
EEN INTRODUCTIE. Wat is een firewall?  Een firewall is een systeem of een groep van systemen dat zorgt voor de beveiliging van je intranet (of intern.
LG SOFTWARE UPDATE P990 (FOTA = Firmware Over The Air) Augustus 2011.
Vliegen via een netwerk. Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator.
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Software voor Productie / Boekhouding / Facturatie / Magazijnbeheer
Gebruik van Recip-e in Farmad-TWIN
Uitleg installatie SAM Broadcaster v3 en v4 met de MySQL database
Bas Rutgers Inleverdatum:
Windows 98 installeren.
Applicatie virtualisatie
 De bestandssystemen FAT16 en FAT32 worden niet gebruikt voor Windows Server File Allocation Table is het bestandssysteem uit het DOS-tijdperk.
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Spreekbeurt door Maxime Van Poucke 6A
Presentatie bedrijf Richtingen TSO: BSO Industriële wetenschappen
Door Kick de Wolff Netwerk thuis maken Door Kick de Wolff
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen.
WiFi netwerk Door Nico Van Damme.
VPN Technologieën en oplossingen. VPN en IP VPN Leased line netwerk Echt ‘privaat’ netwerk: eigen lijnen met gegarandeerde capaciteit Per connectie een.
Sumatra WebShop Deze presentatie toont u de uitgebreide funtionaliteit, het gebruiksgemak en het eenvoudige beheer van de Sumatra WebShop Sumatra WebShop.
WordPress les 3.
Clubmiddag 15 oktober 2013 Kantoor programma’s ©ab wiegman.
Cobian Backup 8 Welkom op de Cobian presentatie.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/16 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Installatie van de banksoftware. Stop de CD in de cd-lezer van de transfercomputer. Het installatieprogramma zal automatisch starten, anders via verkenner.
De schaal Hoe bereken je die?.
Linux Workshop 2 Installatie en partities. Linux in VMware  VMware Workstation  Versie >= (voor volledige ondersteuning Ubuntu 10.10, en ook Windows.
Backup & Recovery Windows 2003 Server Onderhoud en Beheer Netwerken 4.
Functioneel Ontwerp.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Wouter Mennen & Paul van Ulft
Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
Schijvenbeheer Disk Management t/m
Wat is het Hoe werkt het Waar dient het voor
Patrick Huysmans. IEEE a IEEE b IEEE g IEEE n IEEE ac.
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
S P Y W A R E Heidi Vanderstraeten : 3 BO Informatica.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Rpm’s Werner Maes 3 april Rpm: wat? Pakketbeheer voor: Installatie pakketten Distributie pakketten Aanmaak pakketten Verificatie van pakketten Info.
SMS Van Roosbroeck Evi 3 BO Schooljaar: november 2003.
Installatie stappenplan voor Netwerkkaart
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Netwerken.
E-Business, M-Commerce & Beyond ? Technische verwonderpunten 30 maart 2001 Erasmus Universiteit Arthur Donkers Le Reseau.
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Systeem Back-up Bedenkingen over de soorten back-up. Naar waar kunnen we een back-up maken. Hoe maken we een systeem back-up en waarom op die manier. Back-up.
C++ Les 1: introductie. Programmeren Programma’s scripts Websites libraries (Sound, GUI, netwerking…)
EiD lezer en windows 10 Met de browser Edge. Windows 10 en Edge browser  Wie straks zijn belasting wil invullen via Taks On Web en dit wil doen via zijn.
Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Windows 10 Creators Update
Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken
Smartphone via PC bedienen
Het postkantoor van windows
VIMTAG Keuzehulp voor het vinden van de juiste IP camera.
Eigen naam en klasnummer
Transcript van de presentatie:

Wat is dat eigenlijk

 Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden weggelaten.  Waar moet het geïnstalleerd worden.  En zeker niet te vergeten ingave van een sleutel, of een of andere vorm van bewijs dat het een legaal stukje software is.

 Hier valt de interactie of toch het grootste gedeelte weg  Het is dus de maker van het unattended gedeelte die bepaald waar het komt te staan, wat de instellingen zijn, meestal ook wat de sleutel is.  De opstart kan gebeuren van op de PC zelf, maar ook via het netwerk (bedrijfs server enz.)

 Dit is een systeem dat ontwikkeld is door en voor de grote bedrijven.  Voor de systeembeheerder(s) om enkele 100en Pc's van op afstand te voorzien van een nieuw software pakket.  De gebruiker start zijn pc op en automatisch wordt de aangevraagde software op zijn pc gezet.  De kanttekening hierbij is dat al deze pc’s met dezelfde sleutel worden geïnstalleerd.

 Op de zwarte markt (newsservers P2P enz.) circuleren ook unattended versies van software pakketten.  Dit zijn meestal versies die door een script worden geïnstalleerd en voorzien zijn van industriële keys of cracks.  Dus ongeacht het feit dat voor de gebruiker alles in orde lijkt, blijft het natuurlijk een ongeldige versie.

 Dit zijn sleutels die voor grote bedrijven bedoeld zijn, om dus 100en aantallen van een software pakket te installeren… vb office pakketten … enz.  Hiermee hebben dus de software bedrijven zelf een gat in de beveiliging gemaakt.

 Dit soort key’s is op vrij grote schaal op de zwarte markt terecht gekomen, meestal onder de vorm van een unattended installatie waar de key via een script in is voorgebakken.

 Unatended is dus bedoeld voor veelvuldige en automatische installatie van software.  Zoals zo dikwijls, Als er iets wordt gemaakt om gemakkelijk iets te doen, dan worden er beveiligingen omzeild… en dat wordt in de meeste gevallen (door de zwarte markt) opgepikt en ge(mis)bruikt.