Stichting Cultuurpad Primair anders! Onze missie: het bieden van brede ontwikkelingskansen voor kinderen van 4-14 jaar door: Cultuureducatie een vaste.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IPC En wat heb ik er zelf van geleerd?
Advertisements

Alert4you Wethouders voor Kindcentra 3 februari 2012.
Andere (school)tijden?
| 29 juni 2014 || 1 | Aanpak Voortijdig schoolverlaten Gemeente ‘s-Hertogenbosch Henny Wibbelink Teammanager afdeling Jeugd & Onderwijs
Realisatie kindcentrum
Sport en Beweegbeleid 2.0 Platform Weert in Beweging
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
Krimp ALV PO-Raad 7 juni 2012.
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Werken naar onderwijsbehoeften
Het jonge kind, VVE en doorgaande lijn Waar gaan we heen? OKE wet Beleidsplan VVE “en nu is het OKE” Ombuigingsbesluit peuterspeelzalen Kwaliteitseisen.
Sportieve (Open Wijk) Scholen Sportdocent Duale aanstelling Spin in het web Hét sportgezicht voor de school en de wijk.
Jeugd investeert in Amsterdam, Amsterdam investeert in jeugd 1 januari 2003 Doorlopend activiteitenaanbod: Afstemming school en vrije tijd Tussenbalans.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Krimpen met perspectief
Nationale Kleine Scholen Conferentie Presentatie concept plannen Namens de initiatiefgroep Herman Ritter & Theo Bockting (Dorpsraad De Weebosch)
Passend Onderwijs Noord-Limburg November 2013
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
UA – 11 mei Missie Stichting Lezen wil brede bevolkings- groepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke.
INTERCULTURELE MAGNEET SCHOOL
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Presentatie Resultatendag Digidorp/Digitale dorpscafés.
Workshop: Sociale Mix in het SO. Sociale Mix: Definitie.
Kees Broekhof Hans Cohen de Lara Sardes. Stappen Welke onderwerpen liggen er op ons bord? Welke gaan we aanpakken? Welke oplossingen zijn beschikbaar?
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Voor alle kinderen betaalbare en toegankelijke dagarrangementen woensdag 12 september D&C Amsterdam Antoinette Kat.
Project “De brede huiskamer”. Ontstaan Huiskamers ( 4 tot 13 jarigen ) Onvoldoende gebruik buitenschoolse opvang (BSO) Onvoldoende deelname naschoolse.
Welkom Informatieavond BS De Meerhoef 5 april 2011.
EMMen Maakt Meer Mogelijk. Impuls brede scholen, sport en cultuur maart 2008.
De toekomst maak je zelf
Informatieavond schooljaar groep geel en oranje
Even voorstellen Anja Hol
SPOLT in de gemeente Leudal
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
verhoogt het Creatief Quotiënt
Gemeente Rotterdam Xandra de Vroom Jeugd, Onderwijs en Samenleving 8 december 2009 Denken Voelen Doen. Het subsidiekader.
Rita de Bresser, Martijn Goossens, Peter Lubbers, Richard Rokx
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar.
Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:
Brede Schoolontwikkeling Nijmegen Tussenrapportage 30 mei 2013.
LEA en sociale competentie & participatie Miriam Walraven 20 januari 2011.
Huis voor de Kunsten Limburg Roermond Platform Amateurkunst Heerlen 21 april 2015.
Het Land van de Ouderbelangen en het Inclusieve Onderwijs Peter Hulsen, Landelijke Ouderraad Jeroen Veltheer, stichting Volgbaar Onderwijs (voorheen ouderplatform.
Tutti Frutti Europese schoolfruitactie Tutti Frutti – Fruit op school is een initiatief van: met steun van:
Make Tech Platform Maas en Roer Ledenbijeenkomst Arbeidsmarkt en Onderwijs 19 maart 2015.
Masterplan muziekonderwijs Limburg. Wie is DOOR! Samenwerking tussen: Provincie Limburg: Huis voor de Kunsten Limburg Sien.
Innovatief onderwijs Basisschool Klinkers Waar leren betekenis krijgt voor kinderen Gastcollege PABO Tilburg 26 maart 2010.
Grenzen verleggen door talentgericht werken in de klas! In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt er hard gewerkt aan de.
CULTUUREDUCATIE IN ALBLASSERDAM Bijeenkomst voor Informatie en Opinie over Welstand en Cultuur, Alblasserdam 8 okt
Hoe zijn we ontstaan? In 2008 met groot deelnemersveld strategische visie en missie ontwikkeld voor toerisme en recreatie om: Het noorden van Limburg.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Funkey in de Haagse Beemden (Breda) Maud Lelkens Zaterdag 26 januari 2013.
Cultuureducatie met Kwaliteit De Cultuur Loper Noord-Brabant regionale informatiebijeenkomsten 22 juni 2016: Noordkade Veghel 29 juni 2016: Podium.
Dorpsontwikkelingsplan Kessel juni 2016 Stichting Dorpsoverleg Kessel.
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
Duurzaam Idskenhuizen

Spelenderwijs en ontdekkend leren
Wereldspelers: een verhaal
Samen leren samenleven Het vernieuwde PPGO!
het katholiek basisonderwijs
het katholiek basisonderwijs
Visie anders leren Ieder kind ontwikkelt zich optimaal als persoon & cognitief. Vanuit deze visie zijn we gestart met ‘anders leren’, gericht op onderwijs.
Een beetje menselijk doen, graag!
Openbare basisschool Cornelis Jetses
TALENTONTWIKKELING IN FLEVOLAND
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Transcript van de presentatie:

Stichting Cultuurpad Primair anders! Onze missie: het bieden van brede ontwikkelingskansen voor kinderen van 4-14 jaar door: Cultuureducatie een vaste plek te geven in school / onder schooltijd PadXpress Talentonwikkeling d.m.v. een breed aanbod aan naschoolse activiteiten Eigen opdracht en projecten, waaronder: Sjaan de Haan kinderfonds XXLband

Cultuureducatie onder schooltijd Cultuureducatie inzetten als middel en niet als schoolvak Het cultuureducatieve aanbod moet passen binnen het leerplan van de school, aansluiten bij het schoolbeleid en de inhoud van het onderwijs. Cultuurpad: Primair anders! Cultuurpad werkt in opdracht van het onderwijs (80 scholen in Noord-Limburg)

PadXpress Een breed aanbod van naschoolse activiteiten voor kinderen van 4-14 jaar. PadXpress is een breed aanbod van naschoolse activiteiten en een platform voor het aanbieden van lokale activiteiten en events voor kinderen. De PadXpress is actief in de gemeente Peel en Maas, gemeente Horst aan de Maas en gemeente Beesel. Padxpress heeft als visie dat elk zijn eigen talent heeft en het ontwikkelen hiervan enorm bijdraagt aan de vorming van hun nog jonge persoonlijkheid. We bieden kinderen optimale ontwikkelingskansen binnen de acht intelligenties Het gaat er niet om hoe intelligent je bent, maar hoe je intelligent bent!

Sjaan de Haan Sjaan de Haan Kinderfonds: biedt kinderen van 4 tot 14 jaar (gelijke) kansen om actief en creatief bezig te zijn in hun eigen kern, dorp of wijk. Project: Aangenaam de naam is Sjaan Een creatief project in het kader van identiteit, actief burgerschap en de interculturele dialoog.

XXL Band Een band met als doel kinderen met plezier en trots te laten musiceren. Het motto: voor en door kinderen! 2012: Megapercussieband van 160 kinderen in Peel & Maas in de leeftijd van 8-12 jaar. 2013: Mega kinderband van 100 kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar uit de regio Noord- Limburg De XXLband is een initiatief van Stichting Cultuurpad en wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Kinderen Maken Muziek