Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Manoeuvre: in rechte lijn achteruit rijden
Advertisements

Vakantiemarkt Zuid-Korea
Klik op het plaatje om verder te gaan
Zo simpel is het : Bijgevolg : Wie te veel bier drinkt wordt zat,
ZIEHIER 36 REDENEN WAAROM BIER
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Azijn, mosterd, en olie.
Keuken organisatie De keuken brigade.
Alleen voor de flinke nadenkers onder ons
Hitteletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Hittekramp Hitte-uitputting Hittestuwing Hitteberoerte Zonnebrand.
Zang : Sarah Brightman & Andrea Bocelli. Time to say goodbye
Piramide thema: zomertijd
Productie Wijn.
Hoog Leer noten lezen! Deel 1 Laag A - B - C - D - E - F - G
EEN ZEER BEZITTERIGE VROUW... 
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
Schooljaar Op jullie gezondheid een schooljaar lang !
Licht en schaduw Begrippen klas 1 t/m 3.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Het lied van het nieuwe begin
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Gezichtsbedrog? Klik voor vervolg..
WELKOM IN HOTEL Burj Al Arab in Dubaï Dit hotel, symbool van Dubaï, bevindt zich opJumeira Beach, bevindt zich op een kunstmatig eiland op 200 m van de.
Wine for Dummies Joery De Lille.
Kroatië Door Cato en Katrien.
Serveren van fleswijn Mise en place:
Het dekken van de tafel Bediening aan tafel
ARVEVO Recreanten 3.
Niveau 5 Pinguïns Angelo Schooljaar
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
De belgen hebben een nieuwe tempel Een duidelijk bewijs van een nieuw geloof…
Wat een haan deed om niet vervangen te worden door een jongere.
Powerpoint presentatie Beaujolais Primeur
Powerpoint presentatie Champagne openen
Hoofdstuk 3 Weer en Klimaat
Damio, o Damio, Een koning naar mijn hart Damio, o Damio Hij is wel wat apart Regeren doet hij met plezier Met een fles wijn of glaasje bier Damio, o Damio.
Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
De zon.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Zorg voor een gezonde woning
2 DE LEERJAAR VERSIE 1 Woordpakket 15 Kijk goed en schrijf het woord. www. Sclera.be.
Wat een oude haan deed om niet vervangen te worden door een jongere...
DELTA HOTEL. GESCHIEDENIS Geschiedenis. Het hotel. Ligging Personeel Inrichting Menukaart Trends. Innovaties.
Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar
TV Presentatie. TGG wenst u veel voetbalplezier en gezelligheid toe.
Gemaakt door Rosan Derkx hijs. Gemaakt door Rosan Derkx tak.
In de weer voor het klimaat
EEN ZEER BEZITTERIGE VROUW... 
Het mooie weer komt eraan en dan drinken wij mannen graag!!! Een Koud Biertje...
Piano Hoe vind je de juiste letter terug op een piano?
PUSH … WE COME  Het hipste draadloos communicatiesysteem van 2016 !
Welkom bij het Spelregelcafé!. 1. Je twijfelt of een bal van je tegenstander in of uit is. Je vraagt een teamgenoot langs de lijn of hij de bal gezien.
Antwoorden: wat weet je over alcohol Alcohol is een giftige stof! Waar!
KENGETALLEN in de horeca
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
Thema 4: Weer en klimaat 3. Klimaat- en vegetatietypes in Europa.
Welke bij vliegt onder de bijenkorf?
TEST BRON VWA START DE TEST Taak 3 Samen kom je verder!
Calorieën in alcoholische dranken
Van druif tot wijn merlot sauvignon blanc cabernet sauvignon syrah chardonnay gamay malbec chenin blanc riesling viognier sangiovese tempranillo.
Het wandelseizoen is weer aangebroken
Tussen kroegen en kerken
Gemaakt door Lucas van Esch
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Ik weet meer van wijn Wijncursus op SDEN-niveau 2 | wijnoorkonde
Wijn maken.
Transcript van de presentatie:

Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur Serveren van bier Bier glazen Serveren van wijn

Franse servies systeem (Chef-de-rang systeem) Dit is de duurste en het werkintensiefste benadering, enkel te vinden in eerste rang hotels en restaurants. De dienstpersoneel is uitgebreid en taken en verantwoordelijkheden zijn duidelijk toegewezen.

Franse servies systeem (Chef-de-rang systeem) De restaurant manager De maître d´hôtel (chef de service) Enkele hoofd kelners Wijn steward (chef de vin) En een assistent voor de wijn steward (commis de vin) In het verleden: Vandaag: 1 station = 30 gasten 1 station = 20-25 gasten Kapitein chef de rang Kapitein chef de rang Eerste kelner demi-chef Front kelner commis de rang Front kelner commis de rang Kelner apprentis Achter kelner commis de suite Bus jongen/loper Commis débarrasseur Leerling apprentis

Ideale drink and serveer temperatuur

Ideale drink and serveer temperatuur Niet-alcoholische dranken: De ideale drink temperatuur ligt tussen de 6 en 10 °c. Bier: De ideale drink Temperatuur is 8 graden Celsius. Schommelingen in temperatuur moeten worden vermeden om het verlies van koolzuur te voorkomen. Warm bier produceert meer schuim, resulteert in verliezen van de verfrissende carbonaat en doft de smaak. Als het bier te koud is, dan wordt het troebel, verliest zijn natuurlijke glans, geen schuim en wordt niet serveerbaar.

Ideale drink and serveer temperatuur Wijn: Wijn moet op de juiste drinktemperatuur geserveerd worden om haar boeket, aroma, karakter en smaak volledig weer te geven.

Bier serveren Gieten van vatbier: De vereisten voor een goede bier servies zijn: Goede opslag condities. Beschermd van directe zonlicht. Even en ongestoorde CO2 drukte. Zorgvuldige reinheid van alle doseer en het giet gebruiksvoorwerpen, bier lijnen en glaswerk. Gebruik nooit bierglazen voor andere dranken.

Bier serveren Flesbier serveren: Mise en place: Dienblad Glaswerk Tappen van flesbier: Wanneer men bier uit een fles giet, neem het glas aan je linkerhand, hou het schuin en giet langzaam. Als het bier wordt gegoten zonder dat het glas is gekanteld, zal teveel Co2 verdrijven, en te veel schuim zal vormen. Veeg bierflesjes voordat u ze in een koelkast of koeler plaatst.

Bier glazen Bier glas: voor het serveren van vat en flesbier. (kijk naar de glazen van links naar rechts) Bier glas: voor het serveren van vat en flesbier. Bier aperitief: voor het serveren van vat en flesbier. Bier tulp: voor het serveren van flesbier en af en toe vat bier Bier glas: voor het serveren van vat en flesbier Berliner Molle: glas met een voet, voor het serveren van Berlin white beer. Wit bier glas: voor het serveren van wit bier (gerstebier) bierpul : voor het serveren van vat bier