14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Het dak eraf Marcus21-12.
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
De Christen als fundamentalist
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
God en ons.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
9 febr Zoetermeer. 1Korinthe 3 1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Hout, hooi & stro 1Korinthe
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
zielig & geestig sluit aan op de inleiding - rups - vlinder
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen in Christus. 1Korinthe 3.
27 december 2012 bijbelstudie nr. 2 Vanaf hoofdstuk 1:11.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
11 april 2013 bijbelstudie nr. 8 Vanaf hoofdstuk 4:16 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
24 oktober 2013 Bodegraven 1. voorgaande keer (hoofdstuk 8) het eten van afgodenoffers:  bevoegd, jazeker;  liefde denkt aan de anders' belang en daarom...
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Het evangelie van de opstanding
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
29 november 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 3 10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een.
Vanavond: Heeft zuid een sing – in! Iedereen is welkom! Let op! 19:00 Voor jong en oud.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Leven vanuit Gods troon
ieders werk zal openbaar worden
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Transcript van de presentatie:

14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4

de vorige keer... 2:8 – 3:3 8 En geen van de beheersers dezer eeuw heeft van haar geweten, want indien zij van haar geweten hadden, zouden zij de Here der heerlijkheid niet gekruisigd hebben. 9 Maar, gelijk geschreven staat: Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen, al wat God heeft bereid voor degenen, die Hem liefhebben. 10 Want ons heeft God het geopenbaard door de Geest. Want de Geest doorzoekt alle dingen, zelfs de diepten Gods.

de vorige keer Wie toch onder de mensen weet, wat in een mens is, dan des mensen eigen geest, die in hem is? Zo weet ook niemand, wat in God is, dan de Geest Gods. 12 Wij nu hebben niet de geest der wereld ontvangen, maar de Geest uit God, opdat wij zouden weten, wat ons door God in genade geschonken is. 13 Hiervan spreken wij dan ook met woorden, die niet door menselijke wijsheid, maar door de Geest geleerd zijn, zodat wij het geestelijke met het geestelijke mededelen.

de vorige keer Doch een ziels mens aanvaardt niet hetgeen van de Geest Gods is, want het is hem dwaasheid en hij kan het niet verstaan, omdat het slechts geestelijk te beoordelen is. 15 Maar de geestelijke mens gaat alle dingen na, zelf echter wordt hij door niemand nagegaan. 16 Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus.

de vorige keer... hoofdstuk 3 1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen in Christus. 2 Melk heb ik u gegeven, geen vast voedsel, want dat kondt gij nog niet verdragen. Ja, dat kunt gij ook nu nog niet, 3 want gij zijt nog vleselijk. Want als er onder u nijd en twist is, zijt gij dan niet vleselijk, en wandelt gij niet naar de mens?

1Korinthe 3 4 Want wanneer de een zegt: Ik ben van Paulus; en de ander: Ik van Apollos; zijt gij dan niet onveranderde mensen?

1Korinthe 3 4 Want wanneer de een zegt: Ik ben van Paulus; en de ander: Ik van Apollos; zijt gij dan niet onveranderde mensen?

1Korinthe 3 4 Want wanneer de een zegt: Ik ben van Paulus; en de ander: Ik van Apollos; zijt gij dan niet onveranderde mensen?

1Korinthe 3 5 Wat is dan Apollos? Of wat is Paulus? Dienaren, door wie gij tot geloof gekomen zijt, en wel zoals de Here dit aan een ieder geschonken heeft.

1Korinthe 3 5 Wat is dan Apollos? Of wat is Paulus? Dienaren, door wie gij tot geloof gekomen zijt, en wel zoals de Here dit aan een ieder geschonken heeft. niet: tot geloof gekomen maar: geloven

17 Zo is dan het geloof uit het HOREN, en het horen door het WOORD VAN CHRISTUS. -Romeinen 10-

14 En een zekere vrouw, met name Lydia, een purperverkoopster uit de stad Tyatira, die God vereerde, HOORDE toe, en DE HERE OPENDE HAAR HART, zodat zij aandacht schonk aan hetgeen door Paulus gezegd werd. -Handelingen 16-

1Korinthe 3 5 Wat is dan Apollos? Of wat is Paulus? Dienaren, door wie gij tot geloof gekomen zijt, en wel zoals de Here dit aan een ieder geschonken heeft. lett. geeft (tijdloos)

1Korinthe 3 6 Ik heb geplant, Apollos heeft begoten, maar God gaf de wasdom. 3x tijdloze feiten

1Korinthe 3 7 Daarom, noch wie plant, noch wie begiet, betekent iets, maar God, die de wasdom geeft.

1Korinthe 3 8 Wie plant en wie begiet, staan gelijk; alleen zal elk zijn eigen loon krijgen naar zijn eigen werk.

1Korinthe 3 8 Wie plant en wie begiet, staan gelijk; alleen zal elk zijn eigen loon krijgen naar zijn eigen werk.

1Korinthe 3 9 Want Gods medearbeiders zijn wij; Gods akker, Gods bouwwerk zijt gij. niet: wij werken samen met God maar:in ZIJN werk medewerkers t.o.v. elkaar

1Korinthe 3 9 Want Gods medearbeiders zijn wij; Gods akker, Gods bouwwerk zijt gij. niet: onze onze akker of ons bouwwerk

1Korinthe 3 10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een ander voortbouwt. Maar ieder zie wel toe, hoe hij daarop bouwt.

1Korinthe 3 10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een ander voortbouwt. Maar ieder zie wel toe, hoe hij daarop bouwt.

1Korinthe 3 10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een ander voortbouwt. Maar ieder zie wel toe, hoe hij daarop bouwt.

1Korinthe 3 10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een ander voortbouwt. Maar ieder zie wel toe, hoe hij daarop bouwt.

1Korinthe 3 11 Want een ander fundament, dan dat er ligt, namelijk Jezus Christus, kan niemand leggen.

6 Daarom staat er in een schriftwoord * : Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare HOEKSTEEN, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. -1Petrus 2- Jesaja 28:16 Lett.... wie gelooft op Hem...

1Korinthe 3 12 Is er iemand, die op dit fundament bouwt met goud, zilver, kostbaar gesteente, hout, hooi, of stro,

goud > heerlijkheid van GOD: onvergankelijkheid, schittering en eenheid

zilver > de prijs die betaald is 5 Want er is één God en ook één middelaar van God en mensen, de mens Christus Jezus, 6 die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor allen... -1Timotheüs 2-

kostbaar gesteente > de veelkleurige wijsheid Gods

1Korinthe 3 12 Is er iemand, die op dit fundament bouwt met goud, zilver, kostbaar gesteente, hout, hooi, of stro,

hout(en delen) > "redeneringen der wijzen" (1Kor.3:20)

hooi en stro > ingrediënt van tichelstenen* 7 Gij moogt het volk geen STRO meer geven om tichelstenen te maken, zoals gisteren en eergisteren; zij moeten nu zelf STRO gaan verzamelen... -Exodus 5-

3 En zij (in Babel) zeiden tot elkander: Welaan, laten wij TICHELEN maken en die goed bakken. En de TICHEL diende hun tot steen en het asfalt diende hun tot leem. -Genesis 11-

1Korinthe 3 13 ieders werk zal aan het licht komen. Want de dag zal het doen blijken, omdat hij met vuur verschijnt, en hoedanig ieders werk is, dat zal het vuur uitmaken.

1Korinthe 3 13 ieders werk zal aan het licht komen. Want de dag zal het doen blijken, omdat hij met vuur verschijnt, en hoedanig ieders werk is, dat zal het vuur uitmaken.

1Korinthe 3 13 ieders werk zal aan het licht komen. Want de dag zal het doen blijken, omdat hij met vuur verschijnt, en hoedanig ieders werk is, dat zal het vuur uitmaken. niet: hoeveel

1Korinthe 3 14 Indien het werk, dat hij erop gebouwd heeft, standhoudt, zal hij loon ontvangen,

1Korinthe 3 14 Indien het werk, dat hij erop gebouwd heeft, standhoudt, zal hij loon ontvangen,