Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
… en wat wil Jezus van jou?
de genezing te Bethesda
Wat is de bedoeling van Johannes?
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Bij het kolenvuur Johannes
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
Groot geloof 1.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
1 3 okt 2013 Rijnsburg 3 okt 2013 Rijnsburg. 2 9 Maar wat u betreft, geliefden, ook al spreken wij zo, wij zijn overtuigd van iets beters, waaraan uw.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Bid mee, help mee en geef!.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
De Heiland Uw Heiland.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Welkom in deze kerkdienst
18 juni 2015 Rotterdam. vorige keer van Christus  het evangelie van de heerlijkheid van Christus (2Kor.4:4) vanavond: van de gelukkige God  het evangelie.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
24 april 2016 Zeewolde. Romeinen 1 20 Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid...
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Waarom blindgeboren? 8 januari 2017 Zoetermeer.
Het Evangelie naar JOHANNES studie september 2017 Bodegraven.
Transcript van de presentatie:

Johannes 9

1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2

2 En zijn discipelen vroegen Hem en zeiden: Rabbi, wie heeft gezondigd, deze of zijn ouders, dat hij blind geboren is? 3

DE WERKEN GODS MOESTEN IN HEM OPENBAAR WORDEN 3 Jezus antwoordde: Noch deze heeft gezondigd noch zijn ouders, maar DE WERKEN GODS MOESTEN IN HEM OPENBAAR WORDEN. 4

hij was blind OPDAT hij genezen zou worden! de man werd niet genezen omdat hij blind was - hij was blind OPDAT hij genezen zou worden! Niet: waarom? Maar: waartoe? 5

4 Toen Jezus het hoorde (over Lazarus), zeide Hij: Deze ziekte is niet ten dode, maar ter ere Gods, opdat de Zoon van God erdoor verheerlijkt worde. Johannes 11 6

10 Ik, die van den beginne de afloop verkondig en vanouds wat nog niet geschied is; die zeg: Mijn raadsbesluit zal volbracht worden en Ik zal al mijn welbehagen doen… Jesaja 46 7

LIJDEN HEERLIJKHEID 18 Want ik ben er zeker van, dat het LIJDEN van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de HEERLIJKHEID, die over ons geopenbaard zal worden. Romeinen 8 PATHOS > PATHOS PASSIE lijden + hartstocht = PASSIE lijden maakt liefde zichtbaar! 8

20 Want de schepping is aan de vruchteloosheid onderworpen, NIET VRIJWILLIG, maar om Hem, die haar daaraan onderworpen heeft… Romeinen 8 9

21 in HOPE echter, omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal bevrijd worden… Romeinen 8 10

2 Ik weet, dat Gij ALLES vermoogt, en dat GEEN uwer plannen wordt verijdeld. Job 42 11

11 …het evangelie der heerlijkheid van de GELUKKIGE GOD, dat mij (=Paulus) is toevertrouwd. 1Timothëus 1 12