Deeltjesmodel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Deeltjesmodel oplossingen.
Ik doe mijn spreekbeurt over de orka
Beeldaspecten.
7. Scheiden van zuivere stoffen en mengsels
tattoo tatto + + +veelgestelde vragen over tatoeages+ + +
Een dag uit het leven van Plotseling Waar je als Lord al niet druk mee kunt zijn …
VALKPARKIETEN HOBBYKWEKERIJ
Oogletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Theorie over het oog Vuiltje in het oog Doordringende oogwond Lasogen Stomp oogletsel Bevroren ogen.
Laat deze roos eerst draaien, zoals de klepel van een klok maar dan
Bloemen, vruchten, zaden
Licht mengen.
Scheikunde stoffen en eigenschappen
Kijk, dit is albinisme.
Kunst die je in verwarring brengt …
DEELBAARHEID Een stof kan in kleinere deeltjes gesplitst worden.
Welcome To Big Board Facts.
8. Deeltjesmodel 8.1 Cohesie en adhesie
Wrijvingskracht.
Bouwstenen van de materie
Eigenschappen van de materie blz. 20–32 L. De Valck J.M. Gantois
The art of game design Hoofdstuk 20 en 21.
Verf mengen.
Uitscheiding 6A.
Wat doet de dampkring met binnenkomende straling?
Wat doet de dampkring met binnenkomende straling?
De Megapixel mythe Door Nico Van Damme. Een aantal parameters die de kwaliteit gaan bepalen Resolutie Korrel en ruis Dynamisch bereik Kleurkwaliteit Bewerkingen.
Basisstof 8: Seksueel overdraagbare aandoeningen
Bouw van een atoom. Elektrische stroom bestaat uit bewegende elektronen.
Kijk, dit is achromatopsie
Gate voltage Bias voltage Conductance Through a Quantum Dot.
Photos do not lie. We are having a wonderful time. Foto’s liegen niet! Wij hebben het heel erg naar ons zin.
STOFFEN – HET MOLECUULMODEL
Floodcom lesworkshop Hoofdpresentatie les
Stevigheid en bescherming.
Tot vandaag de dag, is het moelijk te begrijpen dat in een woestijn gebied, zonder regen, droog en overheersend door geweldig groot duinen, er groot.
De Bij Renzo Wage Groep 5.
Natuurkunde Paragraaf 5.1 & 5.2 Gemaakt door: Martijn van den Berg
Nanofabricage Technieken “Top-down” Implementatie van verschillende technieken om atomen of moleculen te verwijderen, toe te voegen of te herverdelen.
Kom, ga met ons mee Come, go with us. ‘Wij vertrekken nu naar het land dat de Heer ons beloofd heeft. Ga met ons mee! Je zult het goed hebben bij ons.
Samenvatting CONCEPT.
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
Presentatie titel Microscopie Campbell H6.1 Reed H28, 29
B. Stof 5 De celorganellen Plantencellen en hun organellen 1
Regenwormen.
Par Bescherming aan de buitenkant: De huid
Religie het geloof in God of in goden
Hout is Goud workshop kolfonderhoud SIW – Papendal 2007.
Het Klimaat: Temperatuur, Luchtdruk en Wind, Neerslag
Kleur?. geen bloem bloemblaadjes 4 of minder56 of meer.
Voortplanting bij bloemen
Moleculen veranderen niet van samenstelling.
 Tegen : slaapkamers  Zijn ze schadelijk : nee maar ze kunnen wel huidirritatie en jeuk veroorzaken  Hoe zien ze eruit : ze zijn 4,5 tot 9 mm lang.
Oogonderdelen § Hoornvlies (cornea) 2. Oogwit ( harde oogrok) 3. Iris (regenboogvlies) 4. Ooglens 5. Glasvocht (glasachtig lichaam) 6. Netvlies.
Stellingenspel. 1. Onzichtbaarheidmantels, zoals die van Harry Potter, bestaan Waar of Niet waar.
Vissen of walvisachtigen Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Quantumwereld Vwo – Hoofdstuk 4 (deel 3).
Ziekteleer Vandaag Laatste presentatie vorige week Huidparasieten / ringworm / psittacose Entingen (opdracht -> cijfer (1x)) Volgende week:
Diabetes.
Kijkkennis.
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5
Voedingsstoffen Bouwstoffen
QUANTUMMECHANICA.
Diabetes.
Materie Stof, stof of stof?.
H7 Materie §2 Het deeltjesmodel
H7 Materie §2 Het deeltjesmodel
Groeihormoon-stoornis..
Transcript van de presentatie:

deeltjesmodel

Elektronenmicroscoop-opname van een fotonisch kristal Elektronenmicroscoop-opname van een fotonisch kristal. De vergroting bedraagt 1170 keer. Uitvergroting tot 5510 keer. De linkerpijl wijst naar de gaten die iedere lucht-bol met een van drie onderliggende buren verbindt. De rechterpijl wijst naar holtes die zich binnenin de TiO2-structuur bevinden. 

STM image The world's first images of individual surface atoms and the bonds that hold them in place were produced by a research technique developed by IBM -- scanning tunneling microscopy. This picture shows silicon surface atoms enlarged 20 million times, color-enhanced by computer. The scanning tunneling microscope (STM) was invented by IBM physicists Gerd K. Binnig and Heinrich Rohrer in 1981, work for which they were awarded a Nobel Prize in Physics in 1986. The invention permitted scientists to obtain previously unseen images of silicon, nickel, oxygen, carbon and other atoms.

Een foto, genomen met een elektronenmicroscoop onthult het geheim van de haai: tandvormige schubben die ervoor zorgen dat het water zonder de minste tubulenties langs het oppervlak van de haaienhuid kan strijken. Ook hier geldt het eeuwenoude natuurkundige adagio: hoe minder wrijving, hoe minder weerstand. Speedo imiteerde de haaienhuid in de vezelstructuur van zijn LZR met het gekende gevolg.

Brandnetel. De pollenkorrels van de Grote Brandnetel zijn erg klein en bijna rond, 0,015 bij 0,017 mm. Ze hebben drie tot vier kleine, ronde kiemporen. Het oppervlak is glad met kleine uitsteekseltjes. De kleur van het pollen is bleekgeel tot witachtig. Het pollen wordt uitsluitend door de wind verspreid. Akkerhoornbloem. Pollenkorrels van de Hoornbloem zijn bijna rond met een diameter van ongeveer 0,025 mm. Ze hebben veel kiemporen die regelmatig over het oppervlak verspreid liggen. Op het oppervlak verspreid liggen kleine, puntvormige uitsteekseltjes. Op de sporen liggen dicht op elkaar zeven tot tien grote bolletjes die samen het dekseltje vormen. Het pollen is geel van kleur. Het pollen wordt door allerlei insecten verspreid.

Lelies. Pollen van de lelies hebben variabele groottes. Op het oppervlak zitten bolvormige, tot een netwerk aaneengesloten verdikkingen. De kleur van leliepollen is geel tot donkerrood. Meestal geldt: hoe donkerder de bloembladen, hoe donkerder de kleur van het pollen. De kleur komt vooral van een vettige olie die over het oppervlak ligt. Het pollen wordt verspreid door grote vlinders, maar in de tropen ook door kolibries.

Elektronenmicroscoop foto van de trilhaartjes in het binnenoor: bij lawaaischade zijn het deze trilhaartjes die worden vernietigd.

Aanzicht van het bladoppervlak van siertabak door het oog van een elektronenmicroscoop van het type ZEISS962 SEM, waarbij haren en huidmondjes zichtbaar zijn

ingekleurde foto met een elektronenmicroscoop waarop in rood Salmonella typhimurium te zien is terwijl het menselijke cellen binnendringt.

Normale huid De huid heeft kleine poriën, is goed doorbloed, is enigszins roze van kleur en heeft een gelijkmatige teint. De huid is niet te vet en niet te droog Droge huid Schilferige plekken op de huid kunnen intense jeuk en een trekkend gevoel veroorzaken. De huid ziet er ruw en vlekkerig uit en vertoont soms al vroegtijdig verouderingsverschijnselen.

Verklaring aggregatietoestanden Deeltjesmodel Verklaring aggregatietoestanden

Brownse beweging

Verklaren verschillende vorm bij kristallen

Aantonen ruimten tussen de deeltjes

Aantonen deelbaarheid en difussie