Genade en veroordeling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Evangelie der genade Vragen :
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
zonder angst voor veroordeling
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Vrijheid?!.
Ik leg mijn leven af.
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Kommer en kak Of Vrijheid?.
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
Levendmakende Kracht.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Christelijke Vrijheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Hoe luister je naar de wet van God?
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
Zie hoe Jezus lijdt voor mij
"de goede strijd".
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Ps. 18:1,5,8 Gez. 481:1,3,4 Ps. 143:2,8 Lezen:Psalm 143:1,2 Gal. 2:15-21 Gez. 402:1,5 Gez. 182:1,6 Elb. 413 Oase vGK Assen Ik leef.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Romeinen
Kind van God.
niet meer ik maar Christus!
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Niet onder de wet zondag 23: vrijgesproken, genade, vergeving, toerekening, niet veroordeeld door de wet.
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

Genade en veroordeling

Romeinen 6-8: onze wandel; hindernissen De zonde als hindernis; wij komen te kort. Het evangelie is de kracht van God, die overwint. Ons één zijn met Christus in Zijn dood en opwekking is de sleutel tot vrijheid.

Dat was hindernis 1!

Romeinen 6-8; onze wandel; hindernissen Nu draaien we de sleutel om: wij rekenen zoals God rekent. Christus dood voor de zonde  wij ook! Christus leeft voor God  wij ook!

Handen vrij om God te dienen!

Genade en veroordeling Dagelijks ontvangen wij genade: zondigen wij, dan is er geen veroordeling, want God ziet ons in Christus!

Romeinen 6-8: onze wandel; hindernissen De wet als hindernis; wij komen te kort. Het evangelie is de kracht van God, die overwint. Ons één zijn met Christus in Zijn dood en opwekking is de sleutel tot vrijheid.

Dat was hindernis 2!

Romeinen 6-8: onze wandel; hindernissen Nu draaien we de sleutel om; wij rekenen zoals God rekent. Christus dood voor de wet  wij ook! Christus leeft voor God  wij ook!

Het ‘ik’ en de zonde Paulus: ‘ik tref dit aan in mezelf’ Als ik het goede wil doen, doe ik het kwade en ik doe wat ik niet wil. Rom.7:17,20 : ik doe het niet meer, maar de zonde, die in mij woont. Wat of wie is nu dat ‘ik’?

Wat of wie is nu dat ‘ik’? Het oude ‘ik’? Christus?

Wat of wie is nu dat ‘ik’? Galaten 2:20 ‘Met Christus ben ik gekruisigd; en ik leef, doch niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en wat ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof van de Zoon van God, die mij liefheeft, en zichzelf voor mij overgeeft’.

Hindernis: het eigen ik

Genade en veroordeling Ik, ellendig mens! Wat zal mij verlossen uit het lichaam van deze dood? Genade (doet het)! Ik dank God, door Jezus Christus, mijn Heer

Genade en veroordeling Romeinen 8:1 ‘Niets is dus nu veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn.

Onbewolkte lucht: genade!

Genade, geen veroordeling! Wat kan nu nog veroordelen: De zonde? Nee! De wet? Nee! Het eigen ik, het vlees? Nee!

Nieuw basisprincipe: Romeinen 8:2 De wet(matigheid) van de geest van het leven in Christus, maakt u vrij van de wet van de zonde en de dood