1 DE KONING REGEERT 2 Samuël 2 t/m 10; 19 vers 9 tot 24 Karel H. Remmelink.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Kindermoment.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
de genezing te Bethesda
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Ik zing u van een herderszoon die ging door diepe dalen:
Zingen Vers 1 Neem mijn leven, laat het, Heer,
Zingen Vers 1 Geloofd zijt Gij, God onzen Heer,
DAVID de verworpen koning.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
Psalm honderdacht en zestig.
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
Groot geloof 1.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Welkom in deze kerkdienst
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Ontmoeting met de Koning. Psalm 24 Vers 1 en 2: voorzanger Van de HERE is de aarde en haar volheid, de wereld en die daarop wonen. Want Hij heeft.
Verbonden … Van boven bekeken
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Romeinen Denken en Dienen.
Geest beweegt nog steeds gelovigen
We see things and persons as we are, not as they are
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Preek Matteüs 2: 1-12.
Zzz 1 Samuël 20. de voorgeschiedenis… David gezalfd (1Sam.16) David en Goliath (1Sam.17) Saul pleegt aanslagen op David (1Sam.18) David vlucht voor Saul.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
6. Van Davids zonen sprak de HEER: Bewaren zij mijn woord en leer, blijft mijn verbond bij hen in eer, dan zal van hen altijd een zoon gezeten zijn op.
8 februari 2015 Zoetermeer. 2Samuel 9 1 David zeide: Is er soms nog iemand over van het huis van Saul?... "overblijfsel" > > term die in profetische passages.
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de HERE.
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Zingen Vers 1 De Heer is mijn Herder! 'k Heb al wat mij lust;
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Gezang 15 : 1, 3, 5 Na de zegen Psalm 84: 1, 2 Schriftlezing : 2 Samuël 7:
O Heer, wat ben ik moe!.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Recht en macht David als koning.
We lezen: 2 Samuël 6: 1 – 19, Matteüs 7: De preek met thema en verdeling: WIE IS WELKOM BIJ DE HEER ? 1. Wie van zijn genade wil leven, mag bij.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
In deze dienst zal Ds. Jac. Kruidhof voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 356 Schriftlezing: Deuteronomium 17 : Samul 14 : 33 – 15 : 17 Tekst:
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
-Serie over David… 1. -Eindelijk kóning! 2 -Serie over David… -Eindelijk kóning! 3 Thema: Leven bij de gratie Gods - als koning - als onderdaan.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Je wapens geven …
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b) U BENT GEKOZEN OM DE SCHAT VAN UW HEER TE ZIJN I. Besef hoe bijzonder je bent, alleen omdat.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b)
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Transcript van de presentatie:

1 DE KONING REGEERT 2 Samuël 2 t/m 10; 19 vers 9 tot 24 Karel H. Remmelink

2 De koning regeert Inhoud: Kernbegrip Meerdere betekenissen Hij gaat regeren Hij regeert De Here en de koning De koning en de Here

3 Kernbegrip: TROUW 2 vers 6: De HERE bewijze u liefde en trouw. 3 vers 8: Abner: Ik ben nog steeds trouw aan het huis van uw vader Saul. 9 vers 1: Ik zal hem trouw bewijzen ter wille van Jonathan. 9 vers 7: Ik zal u trouw bewijzen ter wille van uw vader Jonathan.

4 TROUW TrouwOntrouw VertrouwenWantrouwen Te goeder trouwKwader trouw 2 Thess. 3:3 ‘Niet iedereen is trouw, maar de Heer is trouw’. Betekenis: Loyaal zijn, volharden

5 De Koning regeert Drie lagen van betekenissen Hij regeerde daar en toen. ‘Hij’ zal ook in de toekomst regeren. ‘Hij’ is ook voor ons de Koning.

6 De koning gaat regeren De koning is integer (2:1-8). De aanvoerders van beide kampen zijn vleselijk; Asaël achtervolgt Abner, maar wordt door hem gedood (hst 2). Huis van David (Joab) versus huis van Saul (Abner). Abner loopt over en lijft heel Israël in onder David (hst 3).

7 De koning regeert (1) Het volk zalft David tot koning (hst 5). David vestigt zich in Jeruzalem. David heeft zijn beambten, zoals legeraanvoerder, kanselier, priesters en schrijver. David onderwerpt volken: Filistea, Moab, Syrië, Aram, Ammon, Amalek en Edom (hst 8, 10, Ps 60).

8 De koning regeert (2) De ark naar Jeruzalem (hst 6). De Here grijpt in, toch zegent Hij Materialen voor de tempelbouw (hst 8). Niet bouwen, wel bijeenbrengen David en Mefiboseth (hst 9). Hoezo hekel aan lammen?

9 De HERE en de koning Evaluatie van David naar de HERE (hst 7). Antwoord van de HERE tot David. Niet voor HEM, maar voor David. Rust, Een plaats, Een naam, Een huis, Een nazaat, Een koningschap.

10 De koning en de HERE Davids antwoord aan de HERE... Wie ben ik?.. Het is naar het hart van de HERE... Gij zijt groot, Uw naam is groot... Uw volk is groot, omdat U groot bent... Door uw zegen zal het huis van Uw knecht voor altijd gezegend zijn.

11 Om te onthouden Hoe (trouw) ben ik (trouw)? Hoe is mijn geschiedenis? Liederen 288, 294, 299, 385