Lawines.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Sudoku puzzels: hoe los je ze op en hoe maak je ze?
De vlag Pak elkaars polsen vast. Tenen tegen elkaar.
Narcose door middel van een prikje
Hoofdstukindeling 4. De reddingsactie.
VOOR SLIMMEKES! Bloemen verwelken, schepen vergaan… dus koop geen bloemen en vlieg voortaan! Je zult maar een ééndagsvlieg zijn en je dag niet hebben!
Aadrijkskunde thema 3 Vragen en antwoorden.
Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Tropisch Nederland De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius horen bij Caribisch Nederland. Waar ligt Caribisch Nederland?
Pelgrims en pelgrimstochten
Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
“Een reis naar Licht”.
We zijn toch allemaal gelijk…
Gespiegeld Wandelen in de vrije natuur, eten als je honger hebt,
IK KAN WEL JANKEN VAN GELUK
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Discipelschap.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Zomaar een kaartje.
Het is precies 19:06.
Een vriendelijk gebaar...
Even verpozen en genieten... met muziek.
De verdwenen steen.
VAN HARTE WELKOM BESTE COLLEGA
Piet en zijn vader zitten in huis. Piet zegt dat hij naar buiten gaat. Zijn vader zegt dat hij niet mag glijden op het ijs, omdat het ijs nog te dun is.
WELKOM OP TOV!.
ontvangen pps van Betsy
Geluid aan.
VRIENDSCHAP maria maria.
Negatieve getallen door Kees Vleeming
Als woorden....
VRIENDSCHAP maria maria.
Les 3.
Een onverwacht feest Les 2
Netjes vragen of je het mag lenen zorgt niet voor problemen
HEEL VEEL SUCCES! HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER
ADVENT 2014.
Het dak van de wereld Waar gaat deze les over? Het ontstaan van bergen
De Beer van Bram.
Woordenschat groep 5 Thema 10 Les 2
Volumia-Hou me vast Presentatie van
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
Uitgangspunt Rollen om de lengte-as
Rouw & Verlies Les 3.
Techniekanalyse Wat kun je verwachten na 4 keer op het ijs te hebben gestaan. Persoonlijk had ik al 7 jaar niet meer op de schaats gestaan. Maar na een.
Stage Snowworld Stage bedrijf: Snowworld
Verstoppertje spelen in het bos
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
Bs.2+3: Microscoop en Microscopie
Klik op het plaatje voor info!
Woordjes leren.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Aardrijkskunde thema 3 de aarde beweegt
Introductie Taak Werkwijze Bronnen Beoordeling Introductie Bloemen kan je bijna overal om je heen zien. Van bloemen kun je heerlijk genieten. Je kunt.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Op sneeuwklas in Zwitserland
Uitkijken voor vrachtwagens
Snijden met stanleymes
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
De Beer van Bram.
Kippen en hoenderen.
Negatieve getallen Klas 1 | Hoofdstuk 4
Met woorden in de weer In het hooggebergte.
HOOFDSTUK 4 HET WEER Nask leerjaar 1.

Semantisatieverhaal:
SEL Les 2: normen en waarden.
Blijf niet zitten in je luie stoel, blijf niet slenteren zonder doel,
Transcript van de presentatie:

lawines

In de wintersportgebieden zijn speciale reddingteams deze reddingswerkers hebben geleerd hoe ze iemand onder de sneeuw vandaan moeten halen Zoeken en graven bij het zoeken van mensen gebruiken reddingswerkers sondeerstangen dat zijn lange,dunne stoken daarmee prikken ze diep in de sneeuw om te voelen wat er onder zit de reddingswerkers sonderen in een lange rij ze lopen schouder aan schouder telkens steken ze de sondeerstangen voorzichtig ,tussen hun voeten ,in de sneeuw iets zachts voelen,weten ze dat daar iemand kan lichten zodra een slachtoffer gevonden is ,begingen de reddingswerkers te gravenheel voorzichtig we willen de persoon onder de sneeuw niet met de schep verwonden soms is de sneeuw zo hart dat de schep er niet door heen komt dan gebruiken ze de kleine sneeuwzaag

Dit is een reddingshond en dit is een lawine

Als je op een berghelling bent en er komt een lawine aan,moet je proberen te vluchten. Door snel schuin opzij en naar beneden te rennen of te skiën,kun je uit de lawinebaan ontsnappen. Als de lawine je toch inhaalt,moet je proberen boven op de sneeuw boven de sneeuw te blijven. Je moet je ski's of je snowboard uitschoppen. Die treken je anders als een anker omlaag. Met je armen maak je zwembewegingen . Zo duw je jezelf steeds omhoog en blijf je boven .

Wintersport Jaarlijks gaan miljoenen mensen naar de wintersport . Ze willen wandelen ,skiën of snowboarden { zeg :snoboorden } . Skiën doe je met twee lang, smalle latten. Met snowboarden schuif je op een brede plank over de berghelling. De leraren van de skischool geven elke dag ski-en snowboard-les op de piste kun je veilig en fijn naar beneden glijden.

Een lawine. Wanneer een massa sneeuw in een keer van een schuin vlak afglijdt ,is dat een lawine . Dit komt door de zwatertekracht .de zwaterkracht is de aantrekkracht van de aarde . Hierdoor wordt alles naar beneden getrokken , naar de aarde toe . De glijdende massa kan van alles zijn :sneeuw , brokken ijs, modder , stenen of zand . Je kunt zelf een lawine maken door een emmertje zand op een glijbaan leeg te keepen . Als het zand in een keer naar beneden schuift ,is het een zandlawine als je over een lawine hoort ,gaat het meestal over een sneeuw lawine .dan schuift een heleboel sneeuw tegelijk van de berghelling af. En heb je wel eens een flinke pak sneeuw op het dak van een huis zien liggen? Als dat naar beneden stort,is er een daklawine. Bergbeklimmers zien soms,heel hoog in de bergen,stukken ijs afglijden .ijs lawines. . Op sommige plaatsen in de bergen komen ladingen stenen als een steenlawine omlaag rollen . Automobilisten moeten daardoor uitkijken .

Einde Zijn er nog vragen