Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 4 Kroniek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bedenker van het Daltononderwijs
Advertisements

Familie van Gool Een korte bloemlezing.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
De schrijfmachine Bewerkt door Power Po(i)ntje.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Het verhaal van Motumbo
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De Slippertjes.
HOLLANDSE MAATJES.
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 2 Kroniek.
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
De sok van Lientje.
Gemaakt door Nicky beekman Klas 3H.
VERTROUWEN Wanneer we op de grens van al ons innerlijk licht lopen
Portfoliogesprek Dani Theuninck.
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 5 Kroniek.
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 1 Kroniek.
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 3 Kennismaking & personage.
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 4 Kennismaking & personage.
Hoi allemaal De schrijfer is :Anton van der Kolk Anton van der Kolk werd op 3 mei 1953 geboren in Utrecht, op een bovenhuis aan de Oudwijkerdwarsstraat.
Mijn boekbespreking gaat over
Dit is mijn boekbespreking
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
De tortelduif zong klagelijk in de oude beuk.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Stage van Audrey, Lisa en Laura De organisatie De organisatie is opgericht omdat ze kinderopvang een onderdeel van de opvoeding en begeleiding van kinderen.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Gebruikerstest. Kenmerken proefpersonen 1 kind van 5 jaar uit groep 1 1 kind van 7 jaar uit groep 3 1 kind van 8 jaar uit groep 4 1 kind van 9 jaar uit.
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 1 Kennismaking & personage.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Een liefdesgeschiedenis
DE RIT PER TAXI Klikken Kijk, 20 jaar geleden reed ik met een taxi om mijn brood te verdienen. Toen ik om 2.30 uur bij een huisje aankwam. Het was in.
preek over Deuteronomium 6:20-25
Dieren speciaalzaak. De verkoopster ging naar een kooi achter in de winkel en haalde er een aap uit: ‚Dat is dan Euro‘ De klant betaalde en verliet.
Het vlugge leven Wat zijn de mensen toch gehaast, er wordt wat heen en weer geraasd. Men is amper vertrokken, per auto of trein, en men zou al op de.
Voor U? Nee voor ONS! " Ons vlugge leven ".
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
DE SPIEGEL.
Joringel werd heel blij, raakte de deur aan met de bloem en de deur sprong open.
Werkwoorden in de v.t. Reeks 1.
Verkeerde verwijswoorden
Hoofdstuk 2 Grammatica zinsdelen
 Taakverdeling.  Plan van aan pak.  Poster.  Reclame folder.  Factuur.  Wat goed ging en wat fout?
Rijke familie: - Rijke heer werd wakker gemaakt door slaaf. - Salutatio: heer werd begroet door clientes. - voedsel, geld, bescherming - kinderen gewekt.
 Taakverdeling.  Plan van aan pak.  Poster.  Reclame folder.  Factuur.  Wat goed ging en wat fout?
MIJN TANTE LOUISE Mijn tante Louise, 93 jaar oud, was erg aangedaan door het overlijden van haar echtgenoot. Ze besloot om hem in het hiernamaals te gaan.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Lesverslagen Rik Santegoets groep 3
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Raadseltjes familie.
Grammatica zinsdelen Redekundig ontleden.
DE RIT PER TAXI Klikken.
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Voorbeeld van mijn stamboom
Transcript van de presentatie:

Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 4 Kroniek

Taakverdeling  Om de moeilijke jaren door te komen, verlieten de oudste kinderen reeds vroeg de school om de ouders bij te staan bij het werk en in het huishouden. Zo nam tante (voornaam) al het naai- en verstelwerk voor haar rekening en tante (voornaam) deed het kook- en poetswerk

Taakverdeling  Om de moeilijke jaren door te komen, verlieten de oudste kinderen reeds vroeg de school om de ouders bij te staan bij het werk en in het huishouden.  Zo nam tante MARTHA al het naai- en verstelwerk voor haar rekening en tante THEA deed het kook- en poetswerk

Administratie  Tante (voornaam) hielp grootvader bij de administratie en de organisatie van het aannemerswerk terwijl nonkel Willy mee op de werf werkte

Administratie  Tante YADA hielp grootvader bij de administratie en de organisatie van het aannemerswerk terwijl nonkel Willy mee op de werf werkte

Verdere activiteiten  De andere meisjes studeerden voor (beroep). Nonkel (voornaam) werd Saleziaan  Ook Nonkel (voornaam) en N. Bob hebben een tijd bij vader op de werf gewerkt  Nonkel (voornaam) gaf daarna, tijdens zijn legerdienst, rijles aan de toekomstige (beroep)

Verdere activiteiten  De andere meisjes studeerden voor ONDERWIJZERES. Nonkel POL werd Saleziaan  Ook N. HUBERT en N. Bob hebben een tijd bij vader op de werf gewerkt  Nonkel BOB gaf daarna, tijdens zijn legerdienst, rijles aan de toekomstige CHAUFFEURS

Voorval  Ook de eerste jaren in het beroepsleven waren voor de kinderen niet altijd gemakkelijk. Zo liep tante Thea, steeds gehaast om op tijd de trein naar Brussel te halen, eens al de (voorwerp) op de markt omver. Bij het lopen raakten ze er een van maar vermits ze allemaal aan mekaar waren vastgemaakt …. En maar (huilen / lachen) tijdens de rit naar Brussel  Jaja, de meisjes lachten graag maar blonken tevens uit in naïviteit

Voorval  Ook de eerste jaren in het beroepsleven waren voor de kinderen niet altijd gemakkelijk. Zo liep tante Thea, steeds gehaast om op tijd de trein naar Brussel te halen, eens al de BOOMPJES op de markt omver. Bij het lopen raakten ze er een van maar vermits ze allemaal aan mekaar waren vastgemaakt …. En maar LACHEN tijdens de rit naar Brussel  Jaja, de meisjes lachten graag maar blonken tevens uit in naïviteit

Ronselen  Tante (voornaam), die onder streng toezicht van tant’ Ida in Buitenland verbleef en les gaf in een school in Hemiksem, ging tijdens de vakantie meisjes ronselen voor deze school. Terug van haar ronseltocht drukte ze haar bezorgdheid uit voor een meisje dat ze bezocht hadden en waarvan de moeder had gezegd dat ze geen zittend gat had

Ronselen  Tante MIEKE, die onder streng toezicht van tant’ Ida in Buitenland verbleef en les gaf in een school in Hemiksem, ging tijdens de vakantie meisjes ronselen voor deze school.  Terug van haar ronseltocht drukte ze haar bezorgdheid uit voor een meisje dat ze bezocht hadden en waarvan de moeder had gezegd dat ze ‘geen zittend gat’ had