Geniet van deze poëzie …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

KINDERUITSPRAKEN enter.
Uitleg over de politiek !
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
GOEDE BAAS.
Opkomen voor jezelf.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Woorden en tijd.....
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Groep 1/2c speelt verstoppetje Groep 1/2 c speelt verstoppertje Door: groep 1/2c en de juffen.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Wat maakt het leven zinvol?
Gedachten bij het ouder worden.
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
De kleine Carolientje Komt de overvolle drogisterij binnen Ze blijft bij de deur staan en roept luid Graag drie dozijn condooms in verschillende maten.
Zij alleen…...
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Een doel om te bereiken een hindernis om te overwinnen
Ik ben Bob..
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Weglopen Johanna Kruit.
Interpreteren van data
Dr. Albertus Risaeusschool
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Met foto’s en gedichten.
K O E K J E S.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Welkom in deze kerkdienst
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Marloes Waterschoot Klas 3D
Sergimage Het venster Sergimage Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. De volgende morgen.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Rouw & Verlies Les 3.
“de liefde van God”.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Lidwoorden Dat is X heel goed idee! Laten we naar X bioscoop gaan.
‘Mixed up piles’.
Schoonzoon. Toen een vrouw langs de slaapkamerdeur van haar dochter liep,hoorde ze daarbinnen een vreemd zoemend geluid. Ze opende de deur en zag dat.
Eveline Cannoot Het lijkt alweer zo heel erg lang geleden De zomers die ik met m'n vrienden deelde.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
God maakte in het begin alles.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Twee kietelaars maken een praatje. „Heb je gehoord, wat ze van ons rondvertellen? We zouden zeer onaangenaam, naar rotte vis ruiken, plakkerig, koud en.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
HAAR Juf staat voor de klas en schrijft wat op het bord. Jantje roept:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Transcript van de presentatie:

Geniet van deze poëzie … GEDICHTENDAG 2009 Geniet van deze poëzie …

LIEVERD Lieverd moet naar haar kamer gaan. Moeder wil even ernstig praten met het bezoek, met de deuren dicht, met lieverd uit de weg. Lieverd klimt de trap voor de helft op en dan af, sluipt naar het sleutelgat- ik mag alles weten van mezelf, maar wat is ongeoorloofd schoolverzuim? Wat zijn concentratiestoornissen?- Op tenen sluipt lieverd naar boven. Lieverd zoekt in mams slaapkamer wel naar een geheim dat zij begrijpt. Naar Ted van Lieshout  

DIE MOOIE KINDERTIJD Ze schrijven in de boeken: 'De kindertijd is fijn.' Maar voor jou zijn er wel dagen dat je liever dood zou zijn. Want jij wordt uitgescholden door kinderen van je klas, en je wordt behandeld alsof je waardeloos was. ‘'t Is zo erg niet‘, zegt de meester. Hij heeft het ditmaal mis, want op school kan het zo rot zijn als het later nooit meer is. Al dat gescheld is later heel ver van je vandaan. Je leert ook nog wel verdragen dat er rotzakken bestaan. Willem Wilmink

EEN LERARES DIE IK LIEFHAD Zij droeg een jurk, lang uit de mode, en was zo mager als een lat, een rare stokvis, maar ze had zo'n zeldzaam mooie lesmethode, voor die tijd eigenlijk verboden: het scheen, ze praatte zomaar wat, alsof je in haar kamer zat te kletsen om de tijd te doden. Het leek gezellig en verkeerd, maar was, dat blijft, geraffineerd: ik ben in aardrijkskunde thuis. Wat heb ik veel van haar geleerd, ik had haar lief, mijn versje eert mejuffrouw Schelts van Kloosterhuis.   Herman Pieter de Boer  

Limerick Er was eens een docente in Schagen die haar groep niet meer kon behagen. ‘Nieuwe werkvormen’, sprak zij ‘en alle leed is voorbij tot aan het eind van mijn onderwijsdagen’.

OPSTELLEN Ik laat een opstel schrijven over ‘Een boswandeling’, terwijl het buiten regent. Dertig kinderen beginnen met vroeg opstaan want de zon schijnt en de vogels zingen hun hoogste lied. Zo vrolijk blijven kan het niet. En ziet, de eerste druppel valt op hun papier. Een enkeling die niet het raam uit kijkt houdt het met moeite droog. De helft is vanzelfsprekend weer vreselijk verdwaald en weet geen uitweg meer dan in een hut te kruipen waar - hé - een schat verborgen ligt. Dat is nog nooit vertoond, wordt met een 6 beloond. Ton van Deel

WOENSDAG Woensdagmiddag: eindje joggen. Drie uur stipt: pianoles. Langs de bib (m’n boekbespreking); voetbaltraining: kwart voor zes. Douchen kan ik wel vergeten; bakje yoghurt, lekker snel. Tekenklas om klokslag zeven; op m’n fiets, dat haal ik wel. Ben ik thuis zo iets voor tienen; mams bakt nog een omelet. Er is niks op televisie; ik ben moe, ik ga naar bed. ‘k Denk nog net voor ik in slaap val: morgen toets geschiedenis ... Aan ‘t ontbijt dan maar eens kijken wat precies de uno is. André Sollie

NATUURKUNDE 'O denkt men er zo over!' zei het jongetje dat de wet van Newton gelezen had en hij steeg als een leeuwerik in de dampige najaarshemel en geen sterveling op aarde heeft hem ooit nog teruggezien. Cees Buddingh'