Module 2: Bedrijfshuishouding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
BTW OVER DE BEDRIJFSKOLOM VAN HOEVEROOMIJS
Advertisements

Fouten, gebreken en ziekten in wijn
Vinificatie zoete en versterkte wijnen
Presentatie 29 mei 2008 Roosmarie Ruigrok 1(10) stappen verwijderd om een verschil te maken.
Bedrijfskolom skateboard
TLV - Logistiek Wat is logistiek?.
Bedrijfskolom Handboek Bedrijfskolom Handboek
Productie Wijn.
KRINGEN 1 Module 2: Bedrijfshuishouding SEPA. KRINGEN 1 Module 2: Bedrijfshuishouding Inleiding: betalingen buitenland!  Op reis: cash en debetkaarten.
FT FT FT FT FT FT Slib FT Influent put 20 Bufferbak Hoofd Verdeel werk
Champagne SVH Wijncertificaat.
VINIFICATIE SVH Wijncertificaat.
VINIFICATIE MOUSSERENDE WIJNEN
WITTE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
WIJNGAARD SVH Wijncertificaat.
MOUSSERENDE WIJN Stijn Galle.
VINIFICATIE VAN WIJNEN.
Waterzuivering d.m.v. bacteriën
BTW OVER DE BEDRIJFSKOLOM KRAT WIJN
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
ken de detailhandel paragraaf 1.3 de bedrijfskolom
Door groep 7 van de Caeciliaschool. inhoud Inleiding Inleiding Hulpmiddelen Hulpmiddelen In de kelder In de kelder Foto`s Foto`s.
Marc Vlaeminck Van druif tot wijn Marc Vlaeminck Copyright 2003.
Commanderij Osiris stelt voor : ‘Pommard’ ‘een A.O.C. presentatie uit Bourgogne’
CVO Step – Oef. Vak Didaktiek
Powerpoint presentatie Beaujolais Primeur
Gesteenten en verwering
Fase 1 Ken de (detail)handel
Wijn Het proces.
Bernard-Massard. Cuvée de l'Ecusson Cuvée de l’Ecusson, « Flag-Ship » van het merk sinds De Cuvée de l’Ecusson, bestemd voor de gastronomie in.
De Bedrijfskolom.
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Verontreiniging en soortenrijkdom
Detailhandel algemeen
De eedle wijn verkwikt den geest, Is de ziel van vreugd en feest. Hoog dan is den wijn te roemen. 't Misbruik mag 't gebruik niet doemen. Petronella Johanna.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Logistiek College 1.
Hoofdstuk 4 Distributie (plaats)
Voor het besturen van organisaties Bedrijfseconomie Bedrijfseconomie voor besturen ORG (Heezen) Hoofdstuk 1 Betekenis van de bedrijfseconomie Vijfde druk.
Voor het besturen van organisaties Bedrijfseconomie Voorstellen: Maurice Straatmans 2e graads Economie (AE/BE), Nijmegen (1993) 1e graads Bedrijfseconomie,
Pidpa – Riolering in Zoersel. Wie zijn wij? Pidpa - Riolering = project van Pidpa voor rioolbeheer van de gemeente Pidpa is actief in 28 gemeenten op.
Studie proeverij Multiple Choice  Keuze A  Keuze B  Keuze C  Keuze D.
De productiestructuur
Zonhoven: Kriekelstraat, Bruinstraat ea 30 april ZONHOVEN KRIEKELSTRAAT, BRUINSTRAAT, KOLVERENSTRAAT EA TOELICHTING DOOR MARC VANDECRUYS.
INFOAVOND Kaststraat Opdrachtgevers:. 2Stad Tongeren: Kaststraat  Inleiding door Stad Tongeren  De visie van Infrax  Toelichting plannen door studiebureau.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 3 Handel en distributie.
Professionele ontwikkeling
Kwadrant Profielvak Landelijke lijn Stedelijke lijn.
Het maken van rode wijn : de assemblage
(logo SWON) Van druif tot wijn - hoofdstuk 4
Door Laura, Alicia, Ben en Brooklyn
Wijncursus op SDEN-niveau 2/wijnoorkonde
Vmbo 2 economie Goede producten?
Wijn maken.
Wijn.
Wijnadditieven sulfiet
Rekenen met grote getallen
Het maken van goederen en het leveren van diensten
Pinot Noir 2016 Op en top pinot noir met iets aards, gekruids, rokerigs en veel rood fruit. Gemaakt met zachte hand; elegant, lichtvoetig, verfijnde houdinvloed.
Herhalings les module 1 Basisstof 1 t/M 4.
Naar een “nieuwe” vinificatie
Scheikunde, een wetenschap
- Wat heb ik aan geld, ik heb veel meer aan brood -
Transcript van de presentatie:

Module 2: Bedrijfshuishouding Bedrijfskolom wijn

Bedrijfskolom wijn Hoofdgrondstof: druiven Bedrijfskolom wijn Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Bedrijfskolom wijn Hoofdgrondstof: druiven

Bedrijfskolom: Van rank tot godendrank Bedrijfskolom wijn Grondstof Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Grondstof Van rank tot godendrank Eindproduct

Herbruikbare grondstof Van skatedrager weer tot ijzerschrootzager Bedrijfskolom wijn Bedrijfskolom: Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Grondstof Van godendrank terug tot biotank Herbruikbare grondstof Eindproduct

Wijngaardenier: Bedrijfskolom wijn snoeien Planning oogst druiven Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation snoeien Planning oogst druiven druivenpluk

Vinificatie: Bedrijfskolom wijn Malolactische gisting Gisten Persen Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Malolactische gisting Kneuzen Gisten Ontstelen Persen Stabilisatie en correctie Rijping en natuurlijke klaring Inweken

Bottelarij: Bedrijfskolom wijn Bottelen Opslag in kelder Capsuleren Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Bottelen Opslag in kelder Capsuleren

Groothandel: Bedrijfskolom wijn Verdelen Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Groothandel: Verdelen

Wijnhandel: Bedrijfskolom wijn Verkopen Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Wijnhandel: Verkopen

Consument: Bedrijfskolom wijn Verbruiken Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Consument: Verbruiken

Septische put of biotank: Bedrijfskolom wijn Consument: Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Septische put of biotank: Afvalwater vloeibaar maken Water overbrengen naar open riolering

Waterzuiveringsstation: Bedrijfskolom wijn Inleiding Wijngaardenier Vinificatie Bottelarij Groothandel Wijnhandel Consument Waterzuiveringsstation Waterzuiveringsstation: Mechanische zuivering Biologische