Welke techniek toepassen ? Herhalingsoefeningen. Situatie 1: Gegeven : de doelpunten die 10 topscoorders in de voetbalcompetitie hebben gemaakt in seizoen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
LEERKRACHT MIJN SPREEKBEURT LAURENT GOEMAN.
Advertisements

Welkom op de informatieavond
Math Candel Universiteit Maastricht. •Achtergrond: –Diagnose probleem –Meetinstrumenten –Conceptueel model •Presentaties van eigen analyses •Voorbeeld.
Ilse Dewitte Praktijklector KULeuven
Contact met gezondheidsvoorzieningen in afgelopen jaar (in % van bevolking)
2013 EVALUATIES N+1. INLEIDING • Gelieve onze 2011 video te bekijken voor meer details aangaande het proces en de applicatie
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN?
Keuzekompas voor meisjes en bèta/techniek Zelfbeeld, omgeving en kennis van bèta/technische opleidingen VHTO Cristien van Dijk Landelijk expertisebureau.
Sport Technische Commissie A.R. & T.V. De Adelaar 2010.
1 Neemt de kennis van onze studenten toe? Een analyse van de kennisgroei op basis van VGT scores Marieke van Onna & Samantha Bouwmeester.
4. uitvoeren, monitoren en testen
Oefeningen T-toetsen.
Aantekening §1 B-nummers.
Louise C. Urlings-Strop
Snelheidstoets Normaal verdeling 1 H5
Allochtonen in het hoger onderwijs
D. Hermans, M.-C. Opdenacker, E. Van de Gaer & J. Van Damme Ongelijke kansen in het secundair onderwijs in Vlaanderen Een longitudinale analyse van de.
Ik hou van Holland spel!.
De ontwikkeling en validering van een cognitieve-vaardighedentest voor volwassen anderstaligen Evelien Buyse, Karine Verschueren en Walter Magez Nederlands.
Arousal, angst & stress Definities
Oefeningen F-toetsen ANOVA.
Bloed alcohol gehalte BAC formule.
Kolom aanmaken en cijfers invoeren in Grade Center.
Aanvullende vragen Collegesheets M&S3
Informatieavond klas H-A2. Doel en inhoud van de bijeenkomst: 1.Huidige stand van zaken 2.Maak het verschil (toetsing en lespraktijk) 3.Huiswerk/ELO en.
Onderzoek gefinancierd door de Vlaamse Regering in het kader van het programma ‘Steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek’
Handhaving bestaande bouw Afwegingen en argumenten voor een ‘hoger niveau’ Hans van Gurchom 25 juni 2009.
Begeleiding van experimenterende alcohol- en druggebruikende jongeren Werkgroep onderwijs, werkgroep gezondheidszorg en hulpverlening.
indicator op basis van niveau-indicaties
1 Welkom Conferentie ‘De persoonlijke aanpak werkt!’
1 TEKST 6PRESTATIEMOTIVATIE EN FAALANGST VERBAND MET INTELLIGENTIE: WILLEN BENUTTEN VAN JE CAPACITEITEN, OP WELKE GEBIEDEN DAN OOK = AMBITIEUS GEDRAG,
Enkele voorbeelden.
Oefeningen Hoofdstuk V.
Voorbereiding op toets H13 Klas: 4G
Game concept Samenvatting hoofdstuk 20 & 21. De waarde van esthetiek Het kan spelers aan trekken die het spel anders niet hadden gespeeld Het kan jouw.
© I. Nicaise Comprehensief onderwijs en gelijke kansen: lessen uit onderzoek Studienamiddag School+ ‘Hervorming secundair onderwijs’ Leuven, 14 mei 2009.
(Digitale) voorlichting aan ouderen
Een organisatie van stad Kortrijk, Directie Cultuur, Team Jeugd i.s.m. Hogeschool West – Vlaanderen departement HIEPSO.
Veroudering Door: Joep en Tim
2014 EVALUATIES N+1.
Het vierde jaar ORGANISATIE 2 E FASE REIZEN BEGELEIDING LOOPBAANBEGELEIDING KENNISMAKING MENTOREN.
Training digitale didactiek Effectieve inzet laptop.
 Spelprogramma waarin studenten van verschillende opleidingen tegen elkaar strijden.  De studenten worden in groepen per opleiding ingedeeld.  Het.
Budgetteren H3 Verschillenanalyse Filiaalmanager.
Taalbeleid in de 21 ste eeuw Hoe kan digitalisering de taalvaardigheid van studenten in het hoger onderwijs versterken? Een casus vanuit de student Forum.
RTTI – kennismaking en ervaring
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Winstberekening Belangrijk PROGRAMMA:
Workshop C verhouding van inhoud, lengte en oppervlakte &
* 1F = BASISSCHOOL * 2F = VMBO * 3F = HAVO & MBO.
Test 1 Present.me uurloonberekening. Maandsalaris  Maandsalaris als je fulltime (voltijd) zou werken.
Van inzicht… naar inzetbaarheid SGL. Inhoud 1.Inleiding 2.Resultaten onderzoek 3.Waar gaat het over? 4.Bedenken van acties 5.Stellen van prioriteiten.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Opbrengstindicatoren in het toezicht mbo
Train your brain.
De Flexibele Club Competitie
Diepteverwerking Vragenlijst Modern Leerlinggestuurd Onderwijs
Welk schoolklimaat bevordert gelijke onderwijskansen
(Hoog) Begaafdheid In-Zicht
Hoofdstuk 25 Procenten. Hoofdstuk 25 Procenten.
Bridge club Heemskerk Ranking systeem Bridge club Heemskerk.
Uitsplitsing cijfer beoordeling eigen kookkunsten & inschatting kookkunsten gemiddelde Nederlander.
24 Juni de editie Bilderdijk Trofee INFORMATIE
Hoe gaat de normering? Introductie voor examensecretarissen
23 Juni ste editie Knuvers Cup INFORMATIE
30 Juni de editie Langstraat Bokaal INFORMATIE
OMGEVINGSANALYSE 2018 LOP Geraardsbergen Basis
De deelname aan het hoger onderwijs is in Nederland hoog
Transcript van de presentatie:

Welke techniek toepassen ? Herhalingsoefeningen

Situatie 1: Gegeven : de doelpunten die 10 topscoorders in de voetbalcompetitie hebben gemaakt in seizoen 1 en in seizoen 2. Gevraagd : Is er een verband tussen het maken van de doelpunten in beide seizoenen ?

Situatie 2: Gegeven : de woonplaats van mensen (in de stad, aan de rand van de stad of op het platteland) en het aantal uren sport dat mensen doen Gevraagd : is er een verband tussen woonplaats en uren sport ?

Situatie 3 : Gegeven : het aantal uren dat mensen trainen en hun individuele prestaties in competitie (op 10 punten-schaal) Gevraagd : presteren mensen die meer uren trainen beter ?

Situatie 4 : Gegeven : socio-economische klasse waartoe mensen behoren (laag, gemiddeld, hoog) en het feit of men ingeschreve is in een sport of hobby-club na de werkuren Gevraagd : zijn mensen van een lage SES minder ingeschreven dan anderen ?

Situatie 5 : Gegeven : Mate waarin jongeren vroeg, gemiddeld of laat rijp zijn, en de prestatie op een looptest (minder minuten, betere prestatie) Gevraagd : Is er een verschil in prestaties op de test afhankelijk van de rijpheid van jongeren ?

Situatie 6 : Gegeven : de resultaten op een techniektest (range 0-60) van een groep van 30 studenten ingedeeld in 3 groepen met elk een ander trainingsprogramma (A, B, C) Gevraagd : scoren studenten die het C- programma volgen slechter op techniek dan zij die het A of B programma volgden ?

Situatie 7 : Gegeven : van een groep competitiespelers de score op een state anxiety schaal (range ) en het aantal sportletsels die ze het afgelopen jaar hebben opgelopen Gevraagd : is er een verband tussen toestandsangst en sportletsels ?

Situatie 8 : Gegeven : of mensen een hoge of een lage prestatiemotivatie hebben, en hun scores op de Léger test Gevraagd : hebben mensen met een hogere prestatiemotivatie betere scores op de test ?

Situatie 9 : Gegeven : het percentage dat iemand heeft behaald voor de lessen LO in het laatste jaar secundair onderwijs en het percentage voor de sportpraktijkvakken in 1e kan LO Gevraagd : is er een verband tussen beide percentages ?

Situatie 10 : Gegeven : een consumentenorganisatie test 15 soorten wijn en gaat na hoeveel alcohol elke soort bevat Gevraagd : is het gevonden aantal graden alcohol verschillend van het aantal graden dat het etiket vermelt (12°) ?