St. Patrick's Day.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
START DIA.
Advertisements

2 De grote wereldblokken en staten
Luxueuze Bibliotheken
Dieren Door ELIAS EN CASPER.
Quiz Gemaakt door Engels 1B2.
Democratie en dictatuur
Pony’s, paarden en paardrijden
David Doubilet is geboren in New York in 1946, en begon te duiken toen hij amper 8 jaren oud was. Hij heeft 13 jaren lang langs de kust van New Jersey.
DROOMLAND. DROOMKLEDING In het Droomland dragen we meestal jurken en rokken. We kopen onze kleding meestal in een winkel die Jennifer heet. In de winkels.
Welkom bij de World Vision Quiz.
§ 2 AUSTRALIE IN KAARTEN.
Sloppenwijken.
Bedevaartsoorden en krachtplaatsen
Ierland Caitlin en Sander.
Australië. Australië Bewoners (deel 1) Eerste bewoners: Aboriginals → Jagers en nomaden → Maakten veel muurschilderingen → Boomerang → Woomera.
Deze presentatie is van :
De gouden eeuw.
Audumla’s Silveren Seepaerd
Gemaakt door: Jarno,Linda en Niké
Cultuurgebieden.
By: Deidre Leslie, Kevin Mitchell Date: 26/11/12 Class: 2A Teacher: Ms. Mavis Subject: Nederlands.
Las Fallas Las Fallas (Catalaans: Les Falles) is in Spanje een nationaal bekend festival, dat twee weken duurt. Traditioneel wordt het elk jaar op 19.
Informatiebijeenkomst Studiereis 2014
Hallo alle leerlingen van de Bernadetteschool, om jullie vraag te beantwoorden hebben wij alle groepen van de Nassy brouwerschool geinterviewd. En de meeste.
De wereld van Mondriaan
De reuzenkangoeroe Door Justen en Tomas s. Een overzicht Uiterlijk Uiterlijk Wat eten ze Wat eten ze Voortplanting Voortplanting Woonplaats Woonplaats.
(Rooms) katholieke Kerk
Hoofdstuk 3 Wereld: stedelijke gebieden in de VS Paragraaf 3
De Olympische spelen.
AAN KLAS 8B DOOR NATHALIE FRENCH PERIODE TAAL:ENGELS.
Samenhang en verscheidenheid
Wereld H3.2.
Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Rendu Osler.
Tracker op Olie.
WK 2010 in Afrika. WK WK, wereld kampioenschappen 1 keer in de 4 jaar EK Europese kampioenschappen 1 keer in de 4 jaar.
Herdershonden.
Jodelahihi Het grootste najaarsfeest van het zuiden! Van 12 t/m 17 oktober staat de binnenstad van Sittard voor de achtste keer op zijn kop! Trek dirndl.
Derry – Donegal - Sligo 8 t.e.m 10 april  Sigrid en ik trokken van 8 april tot en met 10 april van Belfast naar Derry, vervolgens naar Donegal.
Fotos waar je “ WOW “ tegen mag zeggen.
Quiz Feest in de kerk.
Brei een mutsje voor Centraal-Azië
Thijs Oost en Simon Valster
Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015
Het ministerie van buitenlandse zaken waarschuwt voor een ontsnapt proefdier. Het komt uit een laboratorium waar ze onderzoeken en tests doen met vroegere.
Ierland.
Psalm 103 Vers 8 &6.
WIST U DAT ?.
Wednesday, 15 April 2015 woensdag 15 april 2015 KIM ROBERTI « Ik hou van schilderen…het is mijn leven ! Ik hou van de eindeloze reeksen van taken waarbij.
Buig voor je held! Wie is jouw voorbeeld?.
Chinatowns in California
Nisani CommeChill New Sneakerline. Wie? Wat? Product: Sneakers Valt onder de productgroepen kleding, schoenen Doelgroep: Sportieve mensen en jongeren.
GESCHIEDENIS VAN.
Sinterklaas Klein – groot Kleiner – groter Kleinste - grootste.
Antwerpen QUIZ. Waarom verlieten vele mensen in de 19 de eeuw ons land?
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week Speculatietaks op opties is niet grondwettelijk' Kleine belegger kan speculatietaks.
Top Australië, maandag 24 maart Australië Australië ligt, met een oppervlakte van bijna 8 miljoen vierkante kilometer, “Down Under” omringd door.
Rosneft te kopen BP uit Russische joint venture. DE Raad van bestuur van BP heeft ingestemd met een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij Rosneft.
Lichtfeesten.
Samen ‘neen’ zeggen tegen armoede
Las Fallas Las Fallas (Catalaans: Les Falles) is in Spanje een nationaal bekend festival, dat twee weken duurt. Traditioneel wordt het elk jaar op 19 maart.
SPINNEN BLOKBOEK NATUUR - LES 10.
DEZE MAAND: Nieuwjaarsdag (1) Drie Koningen (6) Horevaca 2018 (8-11) Vakantie beurs (10-14) Internationale Film Festival Rotterdam (19-20)
Meten & Meetkunde Les 2: Tijd
Grote Bosatlas (53e druk)
Geschiedenis van Sinterklaas
Grote Bosatlas (53e druk)
WIST U DAT ?.
Wat weten jullie over het Verenigd Koninkrijk?
Semantisatieverhaal: Aanstaande vrijdag, dat is de eerste vrijdag na nu, ga ik met mijn buurvrouw naar de bioscoop. Het valt niet mee voor mijn buurvrouw.
ECCO is een initiatief van Nationaal Landschap Het Groene Woud
Transcript van de presentatie:

St. Patrick's Day

St. Patrick’s Day St.Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en enkele Canadese provincies. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van Ierland, Sint-Patrick herdenkt. Groen is de kleur die met deze feestdag geassocieerd wordt. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. St. Patrick’s Day wordt wereldwijd gevierd, met name in de landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd, voornamelijk de VS en Australië. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. Ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.

St. Paddy's Day in Belfast Eerst even klaarmaken...

De parade ...

Op weg naar de pub...

In de pub ...