Oefening 3, powerpoint, 1BaMV

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over: ‘Wapen jezelf met woorden’
Advertisements

Groepje: Alissa Beijdorff Mark Aarden Maurice America Brad Bijtjes
Je bent wijs als je van ieder mens leren wilt.
Over: ‘Wapen jezelf met woorden’
“Een reis naar Licht”.
VCA HOOFDSTUK 3 ONGEVAL.
Precht 2 Blz 53 t/m 101.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
achtergronden Letty Aarts 3 maart 2006 Theoretische achtergronden Letty Aarts.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
De relatie tussen logistiek en veiligheid
Public design – Concept 1
De brandweer.
Hoofdstuk 4 Omgaan met verschillen
Protocol het geheel van afspraken over de communicatie en vooral de stuurinformatie.
Observeren en rapporteren
Casuswerk Bachelor Maatschappelijke Veiligheid.
Sigmund Freud.
Objectieve en subjectieve onveiligheid
Veiligheid Niels Veryepe.
Wat is veiligheid in het algemeen?
Communicatiebehoefte of ongebreidelde nieuwsgierigheid digitale snelwegen mondiaal zappen : homo zapiens wijzigende sociale patronen digitale kennissenkring.
P4.3 Het grotestedenbeleid
Angststoornis.
The art of game design Hoofdstuk 20 en 21.
Conditioneel Compatibilisme
Kennis - Intelligentie
Integraal Veiligheidsbeleid
Inleiding Filosofie en Ethiek Vierde Bijeenkomst: De tweede wetenschappelijke revolutie (2) Dinsdag 28 september 2004.
Verkeersveiligheid Ir Adriaan Walraad MBA Docent verkeersveiligheid NHTV Allround beleidsmedewerker mobiliteitsstrategie BRU Consultant Walraad Verkeersadvisering.
Loverboys..
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Overlast in een uitgaansbuurt
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
De Verwondering ECL, Haarlem.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Bruggen bouwen, is elkaar vertrouwen.
© Wilma de Hond 2015.
Sturen op Zelfsturing Living Lab WMO-werkplaats 26 januari 2015
Peter Draaisma Hielke Praamstra
Slot 4Hc.
Overlast en criminaliteit in uitgaansbuurten
Inleiding in de Module R. Hoijtink. Met welke gevoelens associeer je deze beelden? Vrijheid, vakantie, succes, natuur, avontuur, rust. Kortom alles wat.
 Uitleg paragraaf 3.6  Maken opdrachten paragraaf 3.6  (Maken examenbundel)
Analyse van de ‘aard’ van (strafbare) overlast – per overlasttype Thijs van Best 1BaMVb r
Volksuniversiteit Zwolle
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Sociale ontwikkeling 2 Sociale cognitie en gedrag sekserollen
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Determinanten en andere beïnvloedende factoren bij medicatiegebruik
Welkom ik maak me sterk.
Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag
Stress op de middelbare school
Boedhisme: Het Leven van Sidartha Gautama De Dharma: De Leer.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Grenzen Eerlijk communiceren over wat je denkt, ook als je iets niet wilt. Mag dat?
Woodlands Festival Nick de Wit
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Nazorg “definitie” nazorg diensten die de leverancier blijft verlenen nadat de klant apparatuur of programmatuur heeft gekocht nazorg Betreft bijdragen.
Alcohol- en drugsgerelateerde overlast. Inhoud  Overlast  Gevolgen  Integrale veiligheid  Geïntegreerde partners  Integrale aanpak.
Startbijeenkomst Veilige Publieke Taak Noord-Nederland Naar een nieuw evenwicht in de omgang met klanten die over de grens gaan Wanneer de klant van links.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Het Belang van Limburg Waar zijn we mee bezig? 09/01/2015 om 06:23 door Eric Donckier VRT-nieuws Monica De Coninck: "Waar zijn we mee bezig?" Auteur:
Burgers en politie: samen sterk! Conferentie ‘Samenwerken maakt sterk 2012’ 27 april 2012.
Basiseenheid Brunssum/Onderbanken/Nuth/Voerendaal Commissie Nuth
‘Door een geheimenis omsloten’ 1e avond, 24 januari 2013 Bijzondere verschijnselen: puur natuur, geschenk van God.
Annelore Van der Eecken, Robin Kemper, Ilse Derluyn & Lieve Bradt
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over de “Oorzaken van criminaliteit”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
Kennisbank Veilig werken
Transcript van de presentatie:

Oefening 3, powerpoint, 1BaMV Veiligheid Oefening 3, powerpoint, 1BaMV

Inleiding Veiligheid wordt in het Van Dale woordenboek der Nederlandse talen als volgt omschreven: “Veilige staat, toestand van iemand die of iets dat veiligheid is: de rust en veiligheid rust en veiligheid der ingezetenen.

Veiligheid

Soorten Veiligheid 1.2.1 Objectieve veiligheid Objectieve veiligheid heeft vooral te maken met incidenten en voorvallen.dingen die voorgekomen zijn en objectief waarneembaar zijn. Verkeersveiligheid is bijvoorbeeld waarneembaar door het aantal gewonden en doden in het verkeer te tellen. Het principe van objectieve veiligheid is het tellen en meten van uiterlijk waarneembare verschijnselen aan de hand van een vooraf omschreven methode.

Soorten Veiligheid 1.2.1 Subjectieve veiligheid Subjectieve veiligheid daarentegen heeft dan weer betrekking op het gevoel van veiligheid en onveiligheid. Met andere woorden dit is niet waarneembaar uit geregistreerde incidenten.

Soorten Veiligheid 1.2.1 Sociale Veiligheid Onder sociale veiligheid verstaan we misdrijven die tot conflicten kunnen lijden tussen burgers. Enkele voorbeelden hiervan zijn overlast van jongeren, huiselijk geweld en andere. Sociale veiligheid wordt vooral geassocieerd met veiligheid in de publieke ruimte.

Soorten Veiligheid 1.2.1 Fysieke Veiligheid Onder de fysieke veiligheid verstaan we de hoeveelheid waarin personen beschermd zijn tegen ongevallen van niet menselijke oorsprong. Als we aan deze soort van veiligheid denken, denken we eigenlijk aan Natuurrampen, blikseminslag, falen machine en andere.

Onveiligheid

Onveiligheid Kleine inleiding Het Onveiligheidsgevoel kan gedefinieerd worden als “het gevoel van een individu dat hij een situatie of zijn directe omgeving niet meer beheerst of kan beheersen, of de controle erover verliest”. Sommige clichés kunnen leiden tot ongefundeerde angsten. Men moet geen slachtoffer geweest zijn om zich onveilig te voelen en er is geen oorzakelijk verband tussen de criminaliteitscijfers en het onveiligheidsgevoel.

Onveiligheid Oorzaken Een onzekerheidsgevoel wordt vaak opgewerkt door het zien van misdrijven of door momenten van onveilig voelen. Vaak is de oorzaak van dit onveiligheidsgevoel duidelijk en herkenbaar. Als je er enkele wil opnoemen denk ik bijvoorbeeld aan schade en leed ten gevolge van inbraak, autodiefstal of bedreigingen door een persoon of groepen. Doch zijn wij mede voorantwoordelijk voor ons eigen onveiligheidsgevoel. Al dan niet rechtstreeks , wie drugs koopt, dvd’s of apparatuur die ‘van de boot’ gevallen is koopt. Spijst de spaarkas van de georganiseerde misdaad en zorgt zo opnieuw voor het aanwoekeren van het onveiligheidsgevoel.

Bedankt,