Nadia van Turnhout2 E-mail of elektronische post E-mail (de afkorting van Electronic Mail (elektronische post) is een van de meest gebruikte toepassingen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is het? Hoe gebruik je het? Wat biedt het?
Advertisements

Inloggen in de VREG databank
Werken onderweg. Werken onderweg Maar eerst… Google Streetview.
ongewenste indringers op de computer
het wereldwijde web ontdekken
Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
Beste klant, Welkom op Modelovereenkomst.nl. Onder de knop ‘Documenten’ vind u al onze documenten geordend in mappen. Klik iedere keer op ‘pijltje naar.
De Altijd meteen aan de slag
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
onze nieuwe website.
Installatie instructie
Klik 2x op om internet te openen.. Vul de website meldjeaan.antwerpen.be in en klik op.
1. Inhoud les 4 berichten versturen en ontvangen.
Workshop Hoe een website publiceren. Vrije ruimte reserveren •U moet bij uw provider een URL-adres of webadres aanvragen of webruimte of domein (via bepaalde.
Een verkooptool of webshop zonder onderhoud ? Wij hebben hem voor U ! Onze webshop stellen wij beschikbaar voor U.
Veilig Internet Volgende
Training voor Microsoft® Lync™ 2010 voor gemachtigden
Presentatie Adobe Interactive Forms voor J-formulieren SA en SK.
Cursus Internet Leerstof (Alleen Zuidland). Uitleg over wat het is..
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006.
Databases via internet
Automatic Delivery Rewards Tutorial. Wat is ADR? Automatic Delivery Rewards (ADR) is voor u de gemakkelijkste manier om uw favoriete producten te ontvangen.
ASCC clubmiddag 19 april 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Presentatie Clubmiddag 21 mei 2014 door Henk Kesting soorten en instellingen.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Jo David. programma’s Microsoft: Outlook Netscape: Messenger andere.
Internet fun & veilig!. Wie zijn we? Naam Wij werken voor Microsoft Insert your picture here.
Hom Com Ledenvergadering 17/12/ synchroniseren De tijd van slechts 1 account Is voorbij Je hebt er minstens al je webmail bij, bij je.
HOM COM VERGADERING 26 – Avast virusscan voor XP en Vista.
ASCC clubmiddag 17 mei 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Webmail 23 januari WEBmail Een faciliteit die op een website wordt aangeboden. Waarom WEBmail? WEBmail biedt de mogelijkheid om e- mails.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Internet het wereldwijde web ontdekken dag 3. Vandaag : e-card versturen (deel 2) oefenen en vragen stellen.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Netwerken (2) Informatica.
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Opleiding KWS voor studenten en interim medewerkters
Instructie leerling- activatiecode
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 Ga naar CRM Personen Kies Open zoekvraag.
VEILIGE S - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen EN UZELF.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een contactpersoon toevoegen Via uw lijst met contactpersonen kunt u gemakkelijker communiceren.
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Hoe toegang krijgen tot de nieuwe webapplicatie? Ga naar onze website:
Postbeheer woensdag 11 maart 2015
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
Het verschil tussen telefoon en . Telefoon Telefoon is het communicatiemiddel waarmee je elkaar met een telefoon kan oproepen en zo met iemand kan.
Elektronisch patiëntendossier KWS (studentversie)
Hoe stuur ik mijn BTW nummer door naar jeunesse ! Klik op backoffice.
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Woordjes leren.
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Gebruik van Video en het Prospectrapport
Recht op leerlingenvervoer:
Pret met de tablet: les 3 E-readers, en delen: Inleiding
Versturen van data naar meerdere mensen
Mailen in Vista: Van Outlook Express naar Windows Mail
Briefpost verzenden en ontvangen met:
Wegwijs op het internet
Seniornet Vlaanderen presentatie MAIL DL 2 okt 07
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Principes van digitale communicatie
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Handleiding NODR Schade App
50 toetsenbordsneltoetsen in Outlook waarmee u sneller kunt werken
Postvak IN Het georganiseerde Map opschonen Gesprek negeren
te laten werken Vijf manieren om Outlook voor u Stijlvol ondertekenen
Transcript van de presentatie:

Nadia van Turnhout2 of elektronische post (de afkorting van Electronic Mail (elektronische post) is een van de meest gebruikte toepassingen van Internet. en lijkt een beetje op brieven schrijven. U schrijft en leest berichten op uw computer en u verstuurt ze via Internet. Dat versturen via Internet gaat heel snel. Voor het aanduiden van de afzender en de ontvanger gebruikt men een adres.

adres Om te kunnen ontvangen, heeft u een e- mailadres nodig. Wanneer u een abonnement neemt bij een provider, krijgt u gewoonlijk ook een account. Een adres is te herkennen aan het apenstaartje en kan er bijvoorbeeld zo uitzien: Een adres bestaat uit twee delen: Voor het apenstaartje staat meestal de naam. Achter het apenstaartje staat de naam van de provider of de naam van het bedrijf (zie tweede adres). Het apenstaartje staat voor het Engelse 'at'. adressen mogen nooit spaties bevatten. Daarom worden er punten of liggende streepjes ( _ ) of ( - )gebruikt om de woorden en namen te scheiden. maak je door de toetsen AltGr (onderaan rechts van spatiebalk) op de toets van het cijfer 2 gelijktijdig in te toetsen.

programma's Wanneer u één of meerdere adressen van uw provider heeft gekregen, kunt u met een e- mailprogramma berichten maken, versturen, ontvangen en ordenen. Ook is het mogelijk om bestanden als bijlage (attachment) mee te sturen bvb. foto’s, enz… Er zijn inmiddels veel verschillende e- mailprogramma's (o.a. Microsoft Outlook Express, Outlook, Mozilla Thunderbird…maar het basisgebruik van al deze programma's is veelal gelijk. Het basisgebruik van programma's wordt aan de hand van het gratis mailprogramma Microsoft Outlook Express 5.0. beknopt behandeld.

Uitleg over Microsoft Outlook Express 5.0 Om te kunnen en met Outlook Express moet u Outlook Express openen. Dit doet u door te dubbelklikken op het Outlook Express icoon op uw bureaublad. Het venster van Outlook Express verschijnt. Het venster bestaat uit de volgende vijf onderdelen: 1. De menubalk: 2. De knoppenbalk: Nieuw bericht:Er wordt een venster geopend, waarin u een bericht kunt opstellen. Beantwoorden:Hiermee kunt u een antwoord/reactie aan de afzender (auteur) van het bericht sturen. Allen:Hiermee kunt u een antwoord/reactie sturen beantwoorden aan de afzender en alle ontvangers van het bericht. Doorsturen:Hiermee stuurt u het bericht door aan iemand anders. Afdrukken:Hiermee kunt u het bericht afdrukken. Verwijderen:Hiermee verwijdert u een bericht en verplaatst u het bericht naar de map 'Verwijderde items'. Verzenden:Met deze opdracht wordt een ontvangen verzonden. Direct daarna wordt bij de provider gekeken of er post is om te ontvangen. Als er veel post is kan dit wel even duren. Adresboek:Hiermee kunt u het adresboek openen. Zoeken:Hiermee kunt u zoeken binnen het programma.

3. De mappen: Als u op lokale mappen klikt verschijnen de beschikbare mappen: Postvak IN:In deze map staat alle binnengekomen post. Postvak UIT:Post die nog verzonden moet worden, staat in deze map. Verzonden items:Van de post die u verstuurt, wordt een kopie bewaard in deze map. Verwijderde items:Verwijderde berichten komen in deze map terecht. Concepten:Een bericht dat je gemaakt hebt, maar nog niet wil opsturen, komt in deze map terecht. 4. De berichten in een map, bijvoorbeeld Postvak IN: In deze map staat een bericht verstuurd door de webmaster van gmail.com met als onderwerp “Welkom op forum Pascal” en ontvangen op 17/02/2006. Een gesloten envelop geeft aan dat het bericht nog gelezen moet worden. Een open envelop betekent dat het bericht al gelezen is. 5. De inhoud van een geselecteerde , bijvoorbeeld:

Een opstellen in Outlook Express Klik nadat u Outlook Express heeft geopend op de knop Nieuw Bericht. Het venster Nieuw Bericht verschijnt. Vul de velden in naar volgend voorbeeld: Een voorbeeld van een ingevuld bericht is:

verzenden en ontvangen Nadat u een bericht heeft opgesteld, moet u dit verzenden. Klik op de knop Verzenden in de knoppenbalk van Outlook Express. Uw bericht wordt nu verzonden. Ook wordt er meteen gekeken of er nieuwe post is. Als u nieuwe post heeft komt deze post in het Postvak IN. Nieuw ontvangen post wordt 'vetgedrukt' weergegeven, met een gesloten envelop ervoor. Het bericht dat in Postvak UIT stond is verdwenen. Het staat nu in de map Verzonden items.

Gratis Vrijwel iedere provider geeft u één of meer e- mailadressen bij uw abonnement. Toch is het vaak handig een extra adres aan te vragen. Een gratis adres is op Internet zonder moeite overal verkrijgbaar. De voordelen van gratis Een extra adres aanvragen is interessant om zakelijke- en privé post te scheiden. De nadelen van gratis Tegenover de voordelen zijn de nadelen van gratis dat ze bij enkele aanbieders onder de s een reclame tekst plakken en dat sommige aanbieders van gratis de e- mailadressen voor reclame doeleinden doorverkopen. Voorbeelden : – – – –

Hotmail

Vul al de gegevens in oNoteer ergens je paswoord oRegistreer je hotmail-adres en gebruik het minstens 1 keer per maand, anders vervalt het.

Enkele Tips Open nooit berichten van personen die je niet kent. Stuur geen te grote bijlagen door. Als je met de telefoonlijn op internet gaat, is het beter vooraf je mails op te stellen. Geef je mailadres niet te vaak voor commerciële doeleinden, anders zal je brievenbus vlug vol zitten.