Brian Madsen “Melken uit hooi en gras van een natuurterrein met een mobiele melkrobot”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In ons land is er steeds meer weerstand tegen de vee-industrie. Het moet anders, maar hoe? In deze discussie spelen verschillende meningen en verschillende.
Advertisements

7 Dagen 7 Maanden 7 Jaren
Veel boeren werken door na 65e
ROZEN EN SPREUKEN.
Boe! Mijn naam is Bella De Koe.
Vraag 1: Welke dieren leven in de Nederlandse vee-industrie?
Walter Gerritsen Speciality Dairy;
Strategisch Personeelsbeleid
Guus van Laarhoven aan de slag met Nature’s Dairy
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Carrière met God Welkom op deze training voor groepsleiders.
Dr. Wilbert Linnemans Human Sense Consultation
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Samen kun je meer Jelle Zijlstra, Animal Sciences Group Divisie Veehouderij.
15 augustus 2003.
Zonde, de grootste vijand
Martijn van den Berg Speciality Dairy
De Natuurwinkel Kernwaarden Imago Doelgroep
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
TRAINING PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
WELKOM! GroenDichterbij InterLimburgse NME-dag 21 november 2013 Wim Ruis, IVN Brabant.
Koe & Ondernemer in Balans Jørn Kjær Madsen “Grote stappen veel resultaat”
Door: Wilbert Leermakers
Bs. 132 t/m Bs. 134 Gemaakt door: Daniëla en Rosa
U hoeft niet te klikken want gaat automatisch
Food Valley en landbouw Gerrit Meester Nijkerk, 1 november 2012.
PowerPoint presentatie over de Groninger Blaarkop koe.
Masker.
Kringloop(wijzer) boeren
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
De goede oude tijd. Oude boerderij.
Wat gebeurde er na de kernramp van Fukushima
Ruwvoer aan de basis. Cees Jan Hollander, deskundige voeding rundvee
Boerderijen in Friesland
Kracht van Koeien Springplank naar een duurzame (melk)veehouderij Oplossingen beoordelen Wageningen UR Livestock Research.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Van meer naar beter: vruchtbaarheid, de motor achter bedrijfsrendement!
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
Beleving en consumenten gedrag
Van stal naar bord Ik maak een werkstuk voor plannex het gaat over het dier dat eerst op de boerderij lekker in het hooi graasde maar nu op je bord licht.
Deel 1 Oriëntatie op het starten van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 1 Wat voor ondernemer ben ik?
Voelsprieten Informatieavond
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Mijn presentatie Naam van de museum is Gemeentemuseum Den Haag Wonderkamers.
*Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief.
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
INHOUD. Koeien……… Hoe onze koeien de stal leven. ………… Informatie over de koeien …….. Stier……. De stal met 5 koeien…….. Stal…………. Vee industrie……………… Melkerij.
Veehouden in de toekomst: Dierwelzijn Jantien Lijftogt Ak27.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
Marketing voor Starters HOOGEVEEN, 2 DECEMBER 2010 Welkom! 1.
Wat is oud? Inleiding door: Arie Stolk redactielid Geron.
2 Dé trend voor de toekomst: biebonderzoek met een smartphone ProBiblio: Daniëlle Koning Ruigrok NetPanel: Kjell Massen.
Ik wens u veel personeel Personeel in de Praktijk Tips en Tools Melanie Andriessen, Auto Voskuilen Marleen van Reeden, BOVAG.
Helder Bedrijfsadvies Marja Dedden. Waarvoor Quickscan van uw bedrijf Ondersteuning bij het optimaliseren van de organisatie Hoe zet ik mijn bedrijf beter.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Lees het artikel ‘Veertig koeien op drijvende boerderij’ hieronder.
SWOT-analyse = kijk naar de sterke en zwakke kanten in je plan
Het discussiespel In ons land is er steeds meer weerstand tegen de vee-industrie. Het moet anders, maar hoe? In deze discussie spelen verschillende.
Melk Laat een melkpak zien. Bekijk en bespreek deze met de leerlingen.
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Ondernemen in de Toekomst 15 december 2009 Ron Methorst Arni Janssen
Het Rund.
Woordenkist De Boerderij.
Voer efficiëntie.
Transcript van de presentatie:

Brian Madsen “Melken uit hooi en gras van een natuurterrein met een mobiele melkrobot”

Maak melk uit hooi en gras door Brian Madsen Wie ben ik Mijn bedrijfssysteem nature’s dairy in Denemarken Typering ondernemer, bedrijf en omgeving Bepalende factoren voor slagen van systeem

Brian Madsen: nature’s dairy in Denemarken Wie is Brian Madsen getrouwd en 4 kinderen samen met vrouw eigenaar Mijn bedrijf in het kort: biologisch bedrijf doorontwikkelen naar biologisch dynamisch bedrijf Mijn omgeving: Midden Denemarken Maak melk uit hooi en gras

Brian Madsen: nature’s dairy in Denemarken Ik ben bezig om een bedrijf op te zetten wat veel lijkt op Nature’s Dairy. Dit systeem spreekt mij sterk aan omdat het sterk overeenkomt met mijn persoonlijke doelstellingen en bedrijfsstrategie: Een zo natuurlijk mogelijk bedrijfssysteem Lage kosten en weinig extern kapitaal Afzet melk als regionale specialiteit

Ontwikkelingen Ontwikkeling tot nu toe: Begonnen met 40 koeien, eerst 8 jaar gangbaar geboerd, inmiddels 8 jaar biologisch 7 jaar op de huidige plek: 34 hectare eigendom en 16 hectare pacht Was een varkensbedrijf: met weinig kosten omgebouwd Op landgoed “Barritskov” 200 hectare natuurgras beschikbaar

Maak melk uit hooi en gras Het bedrijfssysteem: Biologisch op termijn biologisch dynamisch Samenwerking met een particulier natuurbeheerder Koeien maximaal buiten Rantsoen op basis van hooi en gras  natuurlijke melk die zich ook in smaak onderscheid Melken met behulp van mobiele melkrobot (in ontwikkeling) Voor de winter een zeer eenvoudige stal Voorlopig met lage kosten doorloopmelkstal, met melkapparatuur uit de oude grupstal. Afzet van melk via kleine coöperatie als regionale specialiteit. Aansluiten bij afzetstructuur voor groentepakketten.

Maak melk uit hooi en gras Ondernemer: Eigenzinnig: kiest duidelijk eigen weg (biologisch, levert niet aan Arla, wijkt duidelijk af van algemene Deense trend naar groei, hoeft niet perse eigenaar van grond te zijn) Dier is leidend. Als je goed bent voor het vee, is het vee goed voor jou Locatie: Gebruik het land dat beschikbaar is, locatie gezocht bij het gewenste systeem Natuurlijke omgeving, geef het vee de ruimte om te leven

Maak melk uit hooi en gras Koe Goede zorg voor de koeien levert goede resultaten Zorg voor zieke koeien en geef ze rust en tijd om zichzelf te herstellen Zorg voor een natuurlijke omgeving voor mens en dier Gezonde koeien geven lekkere melk

Maak melk uit hooi en gras Bepalende factoren voor succes van dit systeem: Realiseren van afzet Relatie met eigenaar landgoed Ontwikkeling van mobiele melkrobot (kan ook zonder)