Kapitel 12: S.137-153 Gemaakt door Bart.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Rot sind die Rosen.
Advertisements

Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
KINDERUITSPRAKEN enter.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Opkomen voor jezelf.
Belangrijke Test..
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
HOLLANDSE MAATJES.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Ik voel me zo alleen !.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
Het Vierde Huwelijk.
Kapitel 11 Dennis en Hendrik
Door Duco Haal Diederik Wijs
Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn
De onsterfelijke Alexander de Grote
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Antwoord op vraag SOPO1-4
Modern Sprookje Kikkerkoning.
…..overrompeld door verdriet
MAX de gelukkigste hond van de wereld
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
WELKOM TOV’ERS.
Thema voor vanavond is:
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Wie is de baas over mijn zakgeld? Bewerkt door Pierre, Jordi, Laurent en Dieter Les 2.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3
Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63).
1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau
Das Versprechen Kapitel 3: Seite
Kapitel 6 Das Versprechen
Das Versprechen Kapitel 10: Seite
Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde.
 Der Arzt= de arts  Die Photographien= De foto’s  Die Benzinetankstelle= het benzinestation  Der Vertreter= De vertegenwoordiger  Der Damencoiffeur=
Kapitel 9 Seite
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Rode Rozen.
Nieuwsgierig als Geoffrey is vraagt hij aan zijn vader: “Papa, wat doen die mevrouwen daar?”
Een liefdesgeschiedenis
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
 De familie Steenwijk: › Hoofdpersonage: Anton (12 jaar) › Peter (zijn oudere broer) › vader (griffier) › Moeder  In Haarlem.
Uitleg persoonsvorm (pv)
ABENTEUER LITERATUR SEITE 24,25 Door Floor en Nathalie.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Verkeerde verwijswoorden
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Schoonzoon. Toen een vrouw langs de slaapkamerdeur van haar dochter liep,hoorde ze daarbinnen een vreemd zoemend geluid. Ze opende de deur en zag dat.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Vaste voorzetsels en keuzevoorzetsels
Duits Klassen 2 alle gramm info boek A. einundzwanzig hunderteins ! dreißig ! vierzig fünfzig sechzig ! siebzig ! achtzig neunzig hundert tausend 109.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Grammatik C + I Redemittel D + J
PERIODE 3: KAPITEL 3 Grammatik C + J Redemittel D + J.
Rot sind die Rosen.
Transcript van de presentatie:

Kapitel 12: S.137-153 Gemaakt door Bart

10 Schlüsselwörter aus Kapitel 12 Duits Nederlands der Himmel de hemel die Stimme de stem die Greisin de vrouwelijke grijsaard das Totenbett het doodsbed die Sterbende de stervende die Zöpfen de vlechten der Lastwagen de vrachtwagen die Begebenheit het voorval der Redestrom de woordenstroom das Kantonsspital het kantonsziekenhuis

Zusammenfassung von Kapitel12 Dr. H krijgt een bericht van een priester, die zegt dat hij snel naar het ziekenhuis moet komen. Daar ligt een stervende oude vrouw. Na een lange tijd, zegt ze dat haar pleegzoon Albertchen, Gritli Moser en twee andere meisjes met een scheermesje vermoordt heeft. Maar onderweg naar zijn vierde moord (op Annemarie) verongelukt was. Meteen verteld Dr. H dit aan Matthäi, alleen hij negeert hem.

Einen Titel für Kapitel 12 In dit hoofdstuk komt Dr. H er pas achter wie de moordenaar is. Der ‘Mörder’ ofwel de moordenaar is daarom een gepaste titel voor dit hoofdstuk. Der Mörder

Aspekte über die Ermördete In dit hoofdstuk kom je de volgende aspecten van de vermoorde Gritli tegen. Ze is vermoord door Albertchen Ze had (net als de andere slachtoffers) een rood jurkje en blonde vlechten

Aspekte über den Kommissar Je komt in dit hoofdstuk weinig aspecten over ‘der Kommissar’ ofwel Matthäi te weten. Eén ding wordt wel over hem verteld. Matthäi is niet geïnteresseerd in de mededeling van Dr. H dat hij weet wie de moordenaar is.

Zitat aus Kapitel 12 ‘Die Stimme vom Himmel, Mutti, … bitte lass mich nur noch dieses Mal, was befohlen ist vom Himmel, ist befohlen und ein rotes Röcklein hat es auch und gelbe Zöpfe’ Een stem uit de hemel, moeder,… laat me alstublieft alleen deze keer nog, wat is bevolen door de hemel, is bevolen en zij heeft ook een rood jurkje en gele vlechten. Dit zegt Albertchen tegen zijn moeder als hij Gritli wil gaan vermoorden.

Bonusfragen 53-56 53: Het is de pleegzoon van mevrouw Schrott 54: Omdat ze zag hoe vredig en ijverig Albertchen zijn taken deed, zonder haar tegen te spreken. Hij was altijd braaf. 55: Omdat Albertchen was verongelukt bij een auto-ongeluk op weg naar Annemarie. 56: Deze ondertitel komt doordat in dit boek de gebruikelijke regels van misdaadromans worden besproken.

Frage über das Kapitel Vraag: Hoe heet de vrouw op het sterfbed die het verhaal van Albertchen aan Dr. H verteld? Antwoord: Frau Schrott