Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Eerste gebod De HEER vindt het fijn,
Advertisements

Opgewekt.
“De woonplaats van God...”
1. Jezus laat zijn wonden zien
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Woord van Leven Februari 2010.
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
Zingen Vers 1 Abraham, Abraham verlaat je land, verlaat je stam!
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Met de vriend van mijn beste vriend…
Preek thema: Zeker weten?.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Opstaan uit verdriet Zondag 10 februari Nehemia 1:1-2:10 Nehemia hoort van het nog in puin zijn van Jeruzalem. Hij heeft er verdriet om en vast. Hij knielt.
Zondag 22 maart 2009 Vierde zondag van de 40 dagentijd
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 25 maart 2012 Leven door verandering: Loslaten om te leven Johannes 12:20-33 Ik moet de weg van mijn Vader gaan.
Derde zondag van de 40 dagentijd 11 maart 2012 Leven door verandering: Geduld Joh. 2: Jezus is woest. De tempel is geen gebedshuis meer, maar een.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Zondag 8 maart 2009 Tweede zondag van de 40 dagentijd
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
Vredeszondag 22 September 2013 Deuteronomium 10: De Heer vraagt niets anders dan dat u ontzag voor Hem toont en dat u Hem en allen die naast u staan.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 20 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 17:1-9 Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op en ontmoet daar in Gods licht Mozes en.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 21 maart 2010 Exodus 9: De zevende plaag is het begin van het einde. God zendt zijn plagen tot in het hart, opdat.
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
Kindermoment.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
Wat moet er in het hart van de rechtvaardige zijn?
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Welkom Israelzondag.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Hoe kunnen wij vandaag Gods stem verstaan…
Preek Hebreeën 4:
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: Kort voor Pasen.
Vijfde zondag van de 40dagentijd Zondag 22 maart 2015 Judica ‘doe mij recht’ Jeremia 31: De dag zal komen – spreekt de HEER – ik sluit een nieuw.
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Eerste adventszondag 28 november 2010
Zingen Vers 1 Ik breng een rechter aan het licht,
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Welkom in deze dienst Zondag voor de vervolgde kerk.
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Hou (je) vast aan Gods hoop
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
Mensen wordt wakker Mensen wordt wakker voordat het te laat is
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?
Ken je de weg in de stad?.
Transcript van de presentatie:

Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010 Exodus 6: 1-9 Ik ben de Heer, de God van jullie voorvaderen. Ik zal jullie verlossen, vrede geven, vrijheid. Ik heb jullie klacht gehoord. IK BEN ER, is mijn naam. Maar de Israëlieten luisteren niet, moedeloos als ze zijn door de zware dwangarbeid.

Door de zware dwangarbeid zijn de Israëlieten moedeloos en laten het hoofd hangen, ze kunnen niet geloven dat God bij hen is en hen helpt. Het kan niet. Dit beelden de gebogen en gebonden tulpen uit.

Het hele denken van de Israëlieten is stenen, stenen en nog eens stenen. Hun leven is een puinhoop. Vandaar de hoop stenen op de weg die de pelgrim met ons gaat.

God probeert met zijn Woord door die moedeloosheid en gebondenheid heen te breken. Hij wijst op de belofte aan de voorvaderen gedaan. Dat komt Hij na, samen met Hem kom je verder. Dit word weergegeven met de hederaranken.

In verbondenheid met de Ander op weg gaan, luisteren naar zijn Woord dat uitzicht biedt. Stil worden, met stomheid geslagen door het onrecht, machtsmisbruik, en geweld en de puinhoop voor je ogen.