De eiffeltoren Van Sean W.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Eiffeltoren.
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Homcom Stelt voor:. RolandRolandRolandRoland Street View.
Onderwijs van nu voor de wereld van morgen.
De Bouw Hoogste Brug Van de Ter Wereld.
Guillotine.
Maak een tentoonstelling
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA
1851 Londen Realisme Afzetten tegen de vage en ongrijpbare Romantiek.
De Poldertoren Het mooiste gebouw van Nederland!!.
BURJ KHALIFA Een toren die al geschiedenis heeft geschreven
N PowerPointsite-bep Leo presenteert.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou
SCHOOLREIS Dé quiz!.
Parijs Van: Veerle, 25 april 2013.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
Vraag 1 Het oude record van Wadoebi op de 100 meter was seconden. Hij verbetert zijn record met 4/100ste seconde. Wat is zijn nieuwe record?
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
gemaakt door: Patrick en Ben H3B
Taung Kalat Het op de top van een vulkaan gebouwde klooster
Het Millau viaduct Paris - Barcelona.
De Eiffeltoren Roos Kerkhof M1A1.
Gemaakt door: Jarno,Linda en Niké
Achtbaan 2.0. antwoorden ! A - Ik wist zelf nog niks over de geschiedenis van de achtbaan. -De eerste achtbaan werd gebouwd in Rusland. Deze bestond uit.
Het oude Egypte Door Wout en Brent.
Frankrijk Door Jannis en Thomas.
SNOEPJES.
Donderdag 24 november 2011 waren alle wijzers gerepareerd de volgende wijzer staat al buiten om weer op de toren geplaatst te worden de andere wijzers.
Stepnet Oorspronkelijk ontworpen als DE WEEKKRANT: “een selectie uit Trouw en de Volkskrant voor de Tweede Fase van HAVO en VWO”.
Willem Warhoofd. De meeste wereldwonderen uit de oudheid zijn verwoest. Veel mensen vinden dit jammer. Daarom worden er soms verkiezingen gehouden. Wat.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Een klein rondtour van de hoogste gebouwen ter wereld
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Mijn verjaardag..
Burj Dubai.
10 raadseltjes om jouw logica te testen !!!
De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was.
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”
KAMDOU.NET Vous Présente Les meilleurs Diaporamas Gratuits Montage:WM.
De pharos van Alexandrië
De Titanic !!......
Buig voor je held! Wie is jouw voorbeeld?.
Kijk op de Colorado Rivier
GESCHIEDENIS VAN.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Vraag 1: Het aantal inwoners van Obelin is in zes jaar van naar een kwart miljoen gestegen. Hoeveel inwoners zijn er in die zes jaar bijgekomen?
Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen
(3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)
Behalve de piramide van Cheops zijn alle wereldwonderen verwoest door aardbevingen of oorlog.
Stad in Storm Een kijkje achter de schermen. Het verhaal Het verhaal speelt zich af tussen 1672 en 1674 in Utrecht. De Republiek der Zeven Verenigde Provinciën.
Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops.
14/09/ Dit is het standbeeld van Dalida...Dalida was een zeer bekende zangeres die zelfmoord heeft gepleegd. Dalida (Caïro,
Dominee of schilder Vincent van Gogh werd in 1853 geboren in Zundert, een dorpje in Brabant. Vincent was eerst dominee, hij was erg gelovig. Op 27 jarige.
Burj Dubai.
Pruiken en revoluties 3.2 Revolutie in Frankrijk
Frankrijk Door: Bambo Diaby.
Het Vrijheidsbeeld France Vande Cavey.
Nieuw wereldwonder geopend
Paris - Versailles september 2018
Loopbaan & burgerschap
aantal inwoners van Parijs
Chapitre 1 Voici Paris © Noordhoff Uitgevers 2008.
“IJzeren dame” van kilo
La Tour Eiffel.
Transcript van de presentatie:

De eiffeltoren Van Sean W

De inhoudsopgave 1 Eiffeltoren 2. geschiedenis 3. de constructie 4. einde

De Eiffeltoren De Eiffeltoren (Frans: la tour Eiffel) is een Monument te Parijs en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkoever van de Seine. De Eiffeltoren is wereldwijd het symbool van Parijs. Hij wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonder. De toren is ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechem en Emile Nougeneer twee medewerkers van Gustave Eiffel. De toren ontvangt tegenwoordig jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument ter wereld. Op 28 november 2010verwelkomde de Eiffeltoren zijn 200 miljoenste gast. Op het eerste platform bevindt zich een expositie over de Eiffeltoren met foto's, schilderijen en informatie. Met de lift is het mogelijk naar de top van de Eiffeltoren te gaan (de trap is boven het tweede platform niet publiek toegankelijk). Informatiepanelen geven aan welke gebouwen te zien zijn vanaf de Eiffeltoren. Er is een uniek uitzicht over Parijs. De Eiffeltoren is 317 meter hoog tot aan de top van de vlaggenstok, zonder de televisieantennes mee te rekenen. Met televisieantennes is de toren 324 meter hoog. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan de toren 15 cm in hoogte veranderen door het uitzetten of inkrimpen van het metaal. De toren heeft vier poten; op verschillende niveaus bevinden zich platforms. De toren weegt 7300 ton (exclusief de fundering). Na zijn bouw was de Eiffeltoren 's werelds hoogste toren en hij is nog steeds de hoogste van Europa als men de televisietorens niet meetelt. Van negen tot twaalf uur 's avonds gaan de lampen op de Eiffeltoren elk uur een paar minuten knipperen. Dit is voor het eerst gedaan op Oudejaarsavond 2000. Omdat dit mooi werd gevonden gebeurt dit nu elke avond.

Geschiedenis De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtetoonstelling van 1889 ; de Eiffeltoren zou de monumentale toegang tot de tentoonstelling worden. Het jaar 1889 was niet toevallig uitgekozen: het was de honderdste verjaardag van de franse revolutie De Eiffeltoren werd op 31 maart 1889 ingehuldigd en op 6 meiofficieel geopend. In totaal werkten 250 staalarbeiders mee aan de bouw. Het was voor die tijd opmerkelijk, dat geen enkele arbeider tijdens de bouw het leven liet (er verongelukte alleen een arbeider die buiten werktijd met zijn verloofde de toren beklom). De Parijse bevolking was, tijdens de eerste jaren dat de toren er stond, helemaal niet blij met het monument. In veler ogen was het een metalen onding. Vandaag de dag wordt de Eiffeltoren echter beschouwd als een architectonisch meesterwerk. Een bijzonderheid is de veelheid aan fijnmazige ornamenten (smeedwerk) die op de toren zijn aangebracht,

een prestatie die Eiffel de bijnaam ijzertovenaar gaf. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Eiffeltoren na twintig jaar weer gesloopt zou worden, maar omdat de toren waardevol bleek voor communicatiedoeleinden mocht hij langer blijven staan. Op 12 januari 1908 werd het eerste langeafstandsradiobericht vanaf de toren verzonden. Op 3 januari 1956 beschadigde een brand de top van de toren. Een jaar later werd de huidige antenne op de top geplaatst. In de jaren 80werden een oud restaurant en zijn ondersteunende steigerconstructie ontmanteld en van de Eiffeltoren verwijderd. Het geheel werd verkocht en heropgebouwd in New Orléans. Tegenwoordig bevinden zich nog twee restaurants in de toren: Altitude 95 op de eerste verdieping en het restaurant Le Jules Verne op 125 meter hoogte. Le Jules Verne heeft één Michelinster. In het jaar 2000 installeerde men talloze knipperlichten en krachtige zoeklampen op de toren. Iedere avond is er een lichtshow, en de zoeklampen bovenaan maken 's nachts van de Eiffeltoren een lichtbaken in de Parijse skyline. Elk jaar op quatorze juillet, 14 juli, de Franse nationale feestdag, wordt rond de Eiffeltoren een groots vuurwerk afgestoken ter ere van de verjaardag van de Franse Revolutie. Naar aanleiding van de 120ste verjaardag in 2009 gaf de Société d'exploitation de la Tour Eiffel het monument een opknapbeurt met een bouwkundige ingreep aan de top ervan door het bureau Serore Architectes de Paris. De ingreep kwam neer op het plaatsen van een platform met een webvormige uitwaaierende transparante structuur, dat 1700 bezoekers per uur kan dragen. Het uit Kevlar gemaakte web, ultralicht en uit koolstofvezels samengesteld, is aan de top van de toren vastgemaakt, zoals de vleugels van een vliegtuig aan de romp worden bevestigd.

Einde