De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Poldertoren Het mooiste gebouw van Nederland!!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Poldertoren Het mooiste gebouw van Nederland!!."— Transcript van de presentatie:

1 De Poldertoren Het mooiste gebouw van Nederland!!

2 Inhoudsopgaven  De Poldertoren?  Samenvatting bouw,  Waarom de Poldertoren?

3 De Poldertoren? De Poldertoren is tussen 1957 en 1959 gebouwd in midden van het centrum te Emmeloord. Met een hoogte van 65,30 meter is deze watertoren een van de hoogste watertorens van Nederland. Inmiddels word de Poldertoren niet meer gebruikt als watertoren. Maar meer als mooi kenmerk aan de Polder. De Poldertoren is tussen 1957 en 1959 gebouwd in midden van het centrum te Emmeloord. Met een hoogte van 65,30 meter is deze watertoren een van de hoogste watertorens van Nederland. Inmiddels word de Poldertoren niet meer gebruikt als watertoren. Maar meer als mooi kenmerk aan de Polder.

4 Samenvatting bouw, De toren is 65,3 meter hoog en met windvaan 70,5 meter. Het bezoekersplatform zit op 43,4 meter hoogte. De breedte van de Poldertoren is aan de voet14.0 m en op het bezoekersplatform 13,4 meter. De toren heeft een trap met 243 treden. De opslagcapaciteit van water is 1850 m3. In de toren is verwerkt: 1220 m3 beton 185 ton wapeningsstaal, 600.000 bakstenen, 624 ton cement en 7200 draineerbuizen. De toren is 65,3 meter hoog en met windvaan 70,5 meter. Het bezoekersplatform zit op 43,4 meter hoogte. De breedte van de Poldertoren is aan de voet14.0 m en op het bezoekersplatform 13,4 meter. De toren heeft een trap met 243 treden. De opslagcapaciteit van water is 1850 m3. In de toren is verwerkt: 1220 m3 beton 185 ton wapeningsstaal, 600.000 bakstenen, 624 ton cement en 7200 draineerbuizen. bron: Wikipedia bron: Wikipedia

5 Waarom de Poldertoren? Ik heb voor de Poldertoren gekozen omdat ik in Emmeloord woon. En de Poldertoren is een symbool van de Noordoostpolder. De Poldertoren is niet alleen interessant om te zien van binnen maar het geeft ook een ontzettend ver uitzicht. Ik vind de Poldertoren mooi omdat je in eerste instantie niet zou denken dat het een mooi gebouw is. Het mooiste aan het gebouw vind ik het bootje wat boven op de Poldertoren staat. De Poldertoren heeft 48 klokken wat je op het eerste gezicht niet zou denken. Deze worden donderdag en vrijdag ochtend bespeeld.

6 Waarom de Poldertoren? Wat ook erg bijzonder aan de Poldertoren is de figurenomloop. De figurenomloop komt om het hele en het halve uur naar buiten en bestaat uit  een mammoet  een oermens  een koggeschip  de pionier  een maaidorser  een fabriek Ik heb voor de Poldertoren gekozen omdat het veel mooier en interessanter gebouw is dan dat je in eerste instantie zou denken. Daarom zou ik het mensen gewoon aan bevelen om ook eens een kijkje te nemen in de Poldertoren te Emmeloord.


Download ppt "De Poldertoren Het mooiste gebouw van Nederland!!."

Verwante presentaties


Ads door Google