Welkom collegae
Beoordeling Banketbakker
Beoordeling Brood & Banketbakker
SLEBB beoordelingsinstrument Assistentbakker Inleiding (dit deel zou in de studiewijzer opgenomen kunnen worden) Instructie kandidaat (voorafgaand op de Proeve te bespreken) Instructie beoordelaar (voorafgaand op de Proeve te bespreken) Opdrachten (uitreiken bij aanvang van de Proeve) Beoordelingsprotocol (voorafgaand op de Proeve te bespreken) Verslag v/d Proeve (motivatieomschrijving wel/niet competent) Beslissingstabel Proeve (competent – niet competent)
SLEBB beoordelingsinstrument VV-Brood-en Banketbakker ↝ Basis Inhoudsopgave Instructie deelnemer (voorafgaand op de Proeve te bespreken) Instructie beoordelaar (voorafgaand op de Proeve te bespreken) Opdrachten (uitreiken bij aanvang van de Proeve) Beoordelingsprotocol Verslag v/d Proeve (motivatieomschrijving wel/niet competent) Beslissingstabel Proeve (ja BASIS – nee BASIS)
SLEBB beoordelingsinstrument VV-Brood-en Banketbakker ↝ Competent Instructie kandidaat (voorafgaand op de Proeve te bespreken) Opdrachten (uitreiken bij aanvang van de Proeve) Beoordelingsprotocol (voorafgaand op de Proeve te bespreken) Verslag v/d Proeve (motivatieomschrijving wel/niet competent) Beslissingstabel Proeve (competent – niet competent)
Idem voor GEVORDERD en COMPETENT SLEBB beoordelingsinstrument VV-Brood-en Banketbakker ↝ BPV Voorblad Inhoudsopgave Gegevens student, school, leerbedrijf Instructie voor de student Instructie voor de praktijkbegeleider Assessment competentiebeoordeling Voortgangsformulier leerbedrijf/school Beoordeling fase Basis (praktijkbegeleider) Beoordeling fase Basis (school) Idem voor GEVORDERD en COMPETENT
Sterrensysteem BASIS GEVORDERD COMPETENT Brood & Banketbakker 4 6 8 10
Indeling theoriestof niveau 2 BASIS Grondstoffenkennis Algemene theorie Gereedschap/Apparatuur Productgroepen Inleiding Kenmerken Gebruik in de bakkerij Opslag Zanddeeg Korstdeeg Beslag Taarten & Gebak Gistdeeg Decoratie & Sierwerk Algemeen Chemische rijsmiddelen Eieren Gist Margarine Meel & Bloem Arbeidsomstandigheden Beroepshouding Ergonomie Inleiding Introductie Grondstoffen Verwerken Afwerken
Indeling theoriestof niveau 2 GEVORDERD Grondstoffenkennis Algemene theorie Gereedschap/Apparatuur Productgroepen Inleiding Kenmerken Gebruik in de bakkerij Opslag Zanddeeg Korstdeeg Beslag Taarten & Gebak Gistdeeg Decoratie & Sierwerk Mixen gistdegen Suiker Water Hygiëne Milieu Plannen Apparatuur Gereedschappen Materialen Bereiden Rijsproces gistdegen Bakproces
Indeling theoriestof niveau 2 COMPETENT Grondstoffenkennis Algemene theorie Gereedschap/Apparatuur Productgroepen Inleiding Kenmerken Gebruik in de bakkerij Opslag Zanddeeg Korstdeeg Beslag Taarten & Gebak Gistdeeg Decoratie & Sierwerk Zout Zuivel algemeen Zuivel roomboter Preventie Receptuur Reiniging Onderhoud Afwijkingen Bewaren
Alle besproken producten zijn te downloaden van …
Dank voor jullie aandacht