Morning has broken………..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Nikki, Noëla en Jori Schooljaar de leerjaar a Niveau 4.
Het Floraliaproject!!!.
Peter Teeuwen Man 57 jaar Hoogbegaafd Heb autisme.
Dinsdag 4 april 2017.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Kabinet-Balkenende is niet meer. Ik vertrek net zoals een Kapitein van zijn schip het laatste uit Den Haag.
Zingen Vers 1 Soms groet een licht van vreugde
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
HERFST Met het tweede leerjaar op speurtocht …
Wat maakt het leven zinvol?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Kunst bij de Mussen. Wij zijn de kunstenaars We bedenken zelf allerlei dingen.
Meneertje Blij en Somber
Zomaar een kaartje.
Kom mee op de reis naar 2014 !.
Regenboog.
Olle en de windmolens.
Bloemen weelde met muziek
Even verpozen en genieten... met muziek.
JE KRIJGT MAILTJES VAN VERSCHILLENDE SOORTEN MENSEN
Iedere morgen bewonder ik het uitzicht die zo mooi en rustgevend uitte. Dat ik soms vergeet dat de wereld in werkelijkheid er heel anders uitziet. Was.
Gedachten.
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Godsdienst 1 1.
Even duwen. Lig ik vannacht heerlijk te slapen, wordt er om 4 uur flink op de deur gebonkt en aangebeld.
Hans en grietje Hans; ik moet ff zeiken
De verhuizing Ik ben Fleur Ik ben Mandy Ik moet je iets vertellen, ik moet verhuize n vanwege mijn vaders werk Wat erg.
Interpreteren van data
Door Kato,Niels, Nikita. Wat doet dat Beest daar ? Waarom lig je op je rug ?
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Gebruik de pijltjestoetsen
Vrienden.
Muziek : Vangelies - Metallic Rain
Vogels in het park Bij SBO SAM
De Beer van Bram.
‘Hazeltje, je moet gaan slapen
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Goedendag computerbezitter!
Bloemen.
De zee..
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Bekijk de zonnestraal.
Deze zijn heel giftig dus wezen we allemaal heel voorzichtig.
Piratenquiz… Schip ahoy!.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
rustig in je eigen tempo klikken
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
6 DE WINTERIn de winter is het heel koud, en kan het soms ook sneeuwen. Dieren in de winter Verhaal.
Opdracht: ga voor het bord staan en houd de houtjes vast. Hou je handen zo ver mogelijk uit elkaar en ontdek wat jou spanwijdte is.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Regenwormen.
Twee kietelaars maken een praatje. „Heb je gehoord, wat ze van ons rondvertellen? We zouden zeer onaangenaam, naar rotte vis ruiken, plakkerig, koud en.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
DAT GEEL EN BLAUW DAT STROOMT IN MIJ STG de Liemers.
De vlinder vliegt naar de eerste bloem.
Herfst Planten in de tuin.
Ontdekkingen in de zomer
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Kleuterplein een heel jaar rond
Ontdekkingen in de herfst
Transcript van de presentatie:

Morning has broken……….

Zoals iedere morgen begroet ik mijn planten en de prachtige zonsopkomst. Dit zijn gebroken hartjes. Een plant die heel lang bloeit.

Hortensia’s prachtige planten, het wachten is alleen nog op een blauwe hortensia. Het schijnt heel moeilijk te verkrijgen.

Mijn nieuwe aanwinst, lime light (hortensia) Mijn nieuwe aanwinst, lime light (hortensia). Het is een geurende hortensia hetzelfde als Annabelle.

Boven: Calla of te wel zantedezia Boven: Calla of te wel zantedezia. Onder: Camelia een prachtige bladhoudende plant bloeien. Die rijkelijk bloeien. De bloemen zijn sierlijk en zij zien er gracieus uit.

Magnolia, bloeien 2 a 3 keer per jaar.

Witte lelies, een plant met prachtige bloemen waar ik maar 3 volle dagen van mogen genieten.

Irissen, zijn statige planten Irissen, zijn statige planten. Ik vind het jammer dat ik even van deze planten mag genieten.

Ik hou van al mijn planten, maar mijn lievelingsplant is toch de hortensia. Kijk dan hoe lief, mooi en trots zij eruit ziet.

Hortensia, is het niet een juweeltje.

Gewoon magnifieke.

Een trotse plant als deze Annabelle zie je maar zelden Een trotse plant als deze Annabelle zie je maar zelden. Het is alleen jammer dat de takken erg dun zijn vergeleken met de grote tros bloemen die zij dragen. Zodra er regen op de trossen bloemen komen dan gaan zij onherroepelijk hangen door het zware gewicht die zij moeten dragen.

Rhododendron, een mooie plant. Maar…… zijn vatbaar voor kevertjes Rhododendron, een mooie plant. Maar…… zijn vatbaar voor kevertjes. Welke kevertjes ook alweer? Even opzoeken, ………………..

Och ja, Taxuskevers. De beste methode is om de kever te vangen, door een houten plank tussen de planten te laten liggen hier kruipen de kevers overdag onder, en men kan ze dan gemakkelijk vangen en vernietigen. Nou, ik moet ze wel eerst zien te vinden, weet trouwens niet hoe zij eruit zien.

Rhododendron, een zeer moeilijke plant vind ik altijd Rhododendron, een zeer moeilijke plant vind ik altijd. Maar daaraan tegen zijn de bloemen ook prachtig.

Tijdens het regenbui fleuren de planten helemaal op Tijdens het regenbui fleuren de planten helemaal op. Ik hou mijn hart vast wanneer er harde regenbuien komen, dan moet ik lijdzaam toezien hoe de Annabelle met zijn zware tros bloem en tamelijke dunne tak gaan hangen.

Geurende Anjers, ja ja klein maar fijn en spreid een heerlijke zoete geur.

Prachtige plant zowel voor de tuin als voor binnenshuis Prachtige plant zowel voor de tuin als voor binnenshuis. En de geur die van deze plant afkomt is heerlijk. In de winter bloeit hij binnen ook, je ruikt het zoete geur al zodra je binnen komt. Heerlijk ………………………

Hibiscus, Afrikaanse lelies, hosta’s en hortensia allemaal gemoedelijk samen in de tuin. Alle kleuren van de regenboog, van rood tot wit. Vogels komen in de zomer als in de winter bij me op in de tuin. Roodborstje, koolmeest, mussen, duiven, kraaien, Vlaamse gaai, spreeuwen en spechten. Tja de rest van de vogels ken ik niet van naam.

Mijn statige blauweregenboom, neemt afscheid van de zomer Mijn statige blauweregenboom, neemt afscheid van de zomer. Weldra zullen de bladeren geel/bruin en de boom wordt kaal en doet zijn winterslaap.

De paddenstoelen laten zich al zien. Klop klop is daar iemand De paddenstoelen laten zich al zien. Klop klop is daar iemand? Of wonen de kaboutertjes hier die over mijn planten waken.

Ja, ja, dit is een echte nestje van een koolmeesje Ja, ja, dit is een echte nestje van een koolmeesje. Ze hebben in het rood/wit vogelhuisje gebroeid. Het doet mij goed dat Hans en Grietje goed voor hun kroost zorgen. Iedere keer probeer ik een glim van de kleine te ontdekken, maar helaas.

Donkere en koude dagen gaan wij tegemoet Donkere en koude dagen gaan wij tegemoet. De planten gaan slapen maar ik zal over jullie waken. De potgrond die opeens voetjes hebben gekregen verwacht ik iedere moment thuis.