Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Hier en hiernamaals.
Hulp & ontwikkeling Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Goed voedsel is voor velen onbetaalbaar en mensen.
Cuba & Tsjernobyl
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Presentatie UNICEF.
Droogte en oorlog treffen Oost-Afrika
Dankdag 2012: Steun vaders en moeders in Oeganda..
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Gods verborgen glans.
Richt je pijlen op iets anders…
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
De kracht van het kleine
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Crisis en de oogst mislukt
Edukans 4 april 2017.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de.
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Het Nederlandse Rode Kruis
Internationale Activiteiten
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Noodhulp Syrië Tear. Onrust en gevechten in Syrië Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Meer dan 9 miljoen Syriërs zijn van huis en haard verdreven.
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Stichting:Geloof, Hoop
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Help de slachtoffers van de watersnood in Bosnië en Servië
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Actie Lezen en schrijven voor Maasai in Kenia Doel: geld inzamelen door moeders en dochters in Nederland voor moeders en dochters in Kenia en Tanzania.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen in november en december in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving.
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
In actie voor de allerarmsten
Informatiebijeenkomst [plaats]. Opening Leviticus Iemand die als vreemdeling in jullie land verblijft, mag je niet onderdrukken. 34 Behandel vreemdelingen.
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 en 3
een impressie In de vroege ochtend komen er overvolle boten aan.
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
WELKOM. ZONTA DAMME STEUNT VOLGENDE PROJECTEN Welke projecten steunt Zonta Damme ?
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
nl Zending over Grenzen helpt mensen in nood in Oost-Europa; op weg naar een zelfstandig bestaan.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
In actie voor de allerarmsten
Record aantal vluchtelingen
<datum> <plaats>
De Dorcas Voedselactie
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
De Dorcas Voedselactie
Wereld in 2018… Oorlogsgeweld in Jemen, Syrië en Nigeria.
Collecte Noodhulp ZOA.
De collecte is voor Red een Kind.
Vluchtend voor oorlog en onderdrukking
1.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Transcript van de presentatie:

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.

De geschiedenis 1980 Opgericht door Dirk Jan Groot in Andijk. Dorcas is ontstaan uit de Christelijke Stichting voor Hulp aan Gewetens-vervolgden (CSHG). Deze stichting zette zich in voor christenen die om hun geloof vervolgd werden. Nu Wereldwijde organisatie. Ondersteunt de armen en kwetsbaren ongeacht nationaliteit, ras, geloof of politieke overtuiging.

De naam ‘Dorcas’ De hulporganisatie Dorcas ontleent haar naam aan een van de eerste christenen, de vrouw Dorcas uit Joppe. Zij was 'overvloedig in goede werken en aalmoezen', staat er in Handelingen 9:36 over haar. De organisatie Dorcas wil haar voorbeeld volgen en voor de armen zorgen.

Mattheüs 25:35,36 ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’

Want Ik had honger en jullie gaven Mij te eten Straatkinderen in Rusland ontvangen voedsel en zorg

Ik had dorst en jullie gaven Mij te drinken

Huisvestingsproject in Nazareth Ik was een vreemdeling, en jullie namen Mij op Huisvestingsproject in Nazareth

Ik was naakt, en jullie kleedden Mij Kinderen in Kenia ontvangen kleding

Ik was ziek en jullie bezochten Mij Gezondheidsprojecten Moldavië

Ik zat gevangen en jullie kwamen naar Mij toe Gevangen in Rusland ontvangen zorg en hulpgoederen

Dorcas geeft via lokale partners vier soorten hulp: Wat doet Dorcas? Dorcas geeft via lokale partners vier soorten hulp:

Noodhulp Als er ergens in de wereld een ramp plaatsvindt, komt Dorcas in actie met noodhulp. Dorcas helpt direct met voedsel, kleding en medicijnen.

Sociale hulp Dorcas komt in actie voor mensen die niet meer in eigen onderhoud kunnen voorzien en geen hulp van anderen krijgen. Dorcas geeft hen hulp in natura, bijvoorbeeld in de vorm van voedsel en kleding.

Structurele hulp Duurzame hulp zodat de mensen op eigen benen verder kunnen, dat is structurele hulp. Dorcas werkt in de wereld aan blijvende verbetering van de leefomstandigheden.

Financiële adoptie Sponsors ondersteunen een oudere, kind, gezin of student op basis van een vast maandbedrag. Met deze vorm van financiële adoptie helpt Dorcas de allerarmsten in de vorm van voedsel, kleding, scholing en gezondheidszorg. Ook op langere termijn.

Een greep uit de projecten van Dorcas Arbeid en inkomenstrainingen in Lesotho

Voedselpakketten in Oost-Europa

Sponsoring van kinderen in Oost-Europa en Afrika

Sociale hulp aan gezinnen in Roemenië

Huizenbouwproject in Tanzania

Hulp aan ouderen in Oost-Europa

Landbouwprojecten in Afrika

Gaarkeuken in Ethiopië

Kinderkampen voor kansarme kinderen uit Oekraïne

Kleding en voedsel in Zuid-Afrika

In Nederland zijn ruim 6.000 vrijwilligers actief betrokken bij het werk van Dorcas via: Projectgroepen Winkels Huis-aan-huiscollectes Voedselactie Transporten Depots Ophalen van kleding en hulpgoederen

Wat kunt u doen? Het werk van Dorcas zou onmogelijk zijn zonder de steun van vele betrokken Nederlanders! Er zijn diverse manieren waarop u het werk van Dorcas kunt ondersteunen: Het geven van geld Het sponsoren van een kind, gezin, student of granny Het investeren van tijd als vrijwilliger Het geven van goederen

Kom ook in actie voor de allerarmsten! Kijk op www.dorcas.nl