Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vogels in onze tuin We gaan kijken en luisteren naar vogels.
Advertisements

Automatische diapresentatie.
Nikki, Noëla en Jori Schooljaar de leerjaar a Niveau 4.
Trekvogels en standvogels
Gemaakt door Melissa van Lijssel
Dat Nederland klein is wisten we. Maar dat neemt niet weg dat er toch nog ruimte voor de natuur aanwezig is. Een impressie van de Nederlandse (vooral.
Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster
Week van het bos 9-16 oktober 2011.
Werkstuk Justin Nienhuis
gemaakt voor: powerpointsite-bep.nl
De Zwarte Kraai Bewerkt door Jan, Stef, Hendrik en Stijn Les 4.
Pauwentroon Powerpoint: Tilly
Vogels en hun omgeving voedsel broedgelegenheid veiligheid rustgebied.
Die Nachtegaal serenade
Trekvogels..
ga verder Met deze presentatie ga je veel vogels leren kennen.
De Tijger.
VOGELS VAN BIJ ONS Door Roger Van Hamme
HERKEN DE VOGEL VOOR DE BASISSCHOOL
1 IJsland IJsland, 15 mei Een groep noordse sternen vliegt vermoeid aan vanaf de zee. Ze hebben net een reis van 3 maanden achter de rug. Na gerust te.
Vogels in en rond de tuinen
Dat België klein is wisten we.
Vogels in het park Bij SBO SAM
Struisvogels.
1 februari 2013 – Wiet van Bragt Bosuil – Steenuil – Ransuil – Kerkuil
18 maart 2014 – Romy Remijnse Heggemus – huismus - boompieper
De appel valt niet ver van de boom.
12 December 2013 – Bas van den Bersselaar Sperwer –Buizerd - Torenvalk
We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  
Soortenkennis Vick Hermsen
4 februari 2014 – Joris Mathijssen Koolmees - Pimpelmees - Staartmees
9 Januari, Rick den Dekker Wulp, Kievit, Grutto
19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant
1 februari Robin Post Tjiftjaf, Spreeuw, Vink.
Soortenkennis 11 maart 2013 – Magdalena Organ
7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
1 februari 2014 – Luc Hanssen Houtduif – Turkse Tortel - Koekoek.
Soortenkennis 17 februari 2014 – Frank Ouwerkerk
27 Januari – Renée Janssen Zwarte kraai, Roek en Kauw
9 Januari 2014 – Biaggi Derks Scholekster – Kokmeeuw – Zwarte Stern
Soortenkennis 10 december 2013 – Rick van den Berg. Klas: 041A.
het is een heel schattig dier
Tuinvogels herkennen.
3 februari 2014 – Joris van Lent Ekster -- Vlaamse gaai -- gierzwaluw
Faunakennis. DatumLesonderwerp Roofdieren en Roofvogels Zoogdieren Reptielen en amfibieën Zangvogels en kraaiachtigen.
Hoe maak je zelf een kunstig nestje?
Roofvogels in Nederland...
Vogels Periode 1 t/m 4.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Regenwormen.
Zwaluwen in Waregem. De huiszwaluw en de boerenzwaluw zijn de meest voorkomende zwaluwen in West-Europa. In vergelijking tot de boerenzwaluw is de buik.
Vogels in de winter.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Vogels in onze buurt !. Hoe ga je te werk ?  Klik op het pijltje   De volgende dia komt.  Klik nogmaals op het pijltje   Je krijgt dezelfde dia.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
De Pinguïn. Pinguïns komen uit een ei Vrouwtjes pinguïns leggen 1 of twee eieren in een nest. Het mannetje broedt het ei ook uit, samen met het vrouwtje.
vogels met een kegelsnavel
Vogels in onze tuin We gaan kijken en luisteren naar vogels.
Roofvogels.
Weet jij veel over VOGELS ?
Vogels in onze tuin We gaan kijken en luisteren naar vogels.
Vliegbasis Twenthe biotoop
Ecologie Hoofdstuk 6.
Vogels in onze tuin We gaan kijken en luisteren naar vogels.
Woordenkist Dieren Deel 3.
Dat België klein is wisten we.
Vliegbasis Twenthe biotoop
Dat Nederland klein is wisten we.
Vogeltelling op het schoolplein
Vogels in onze tuin We gaan kijken en luisteren naar vogels.
Transcript van de presentatie:

4.8.4.1 Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster Kievit Torenvalk Buizerd ‘Ieder vogel zingt zoals het gebekt is’. ‘De vogel is gevlogen’. 2 Roodborst Koolmees Pimpelmees Vink Grote bonte specht Zwarte kraai Boerenzwaluw Fuut Scholekster Houtduif ‘Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht’.

Huismus Zangvogel, behoort tot de familie van de mussen. Man en vrouw verschillend. Op de afbeelding staat de man vooraan, hij heeft een zwarte keel. Vogels die in de buurt van mensen wonen. Ongeveer dertig jaar geleden de meest voorkomende soort in Nederland. Tegenwoordig veel minder algemeen, o.a. doordat mensen hun huizen isoleren. Daardoor is nestelgelegenheid verloren gegaan. Voedsel: zaden van planten. Aantal broedparen: ± 80.000 ‘Hij is een echte huismus’. ‘Iemand blij maken met een dode mus’. ‘De mussen vallen (dood) van de daken’.

Merel Zangvogel, hoort bij de lijsterachtigen. Man en vrouw verschillend. Op de afbeelding vlnr een onvolwassen merel, een mannetje en vrouwtje. Vliegend, de man. De merel is de meest voorkomende broedvogel in Nederland. Voedsel: wormen, insecten, zaden, vruchten. Aantal broedparen: ± 700.000 Jaarvogel

Kauw Behoort tot de kraaiachtigen. Er is geen verschil tussen een mannetje en een vrouwtje. Alleseter Is vernoemd naar zijn roep. Biotoop: Akkers, bos, park en tuin, stedelijk gebied, weiden Aantal broedparen: ± 220.000 paar

Spreeuw ‘Spreeuwen willen wel kersen eten, maar geen bomen planten’. Man en vrouw niet van elkaar te onderscheiden. De spreeuw is een ‘alleseter’. Aantal broedparen: ± 700.000. In het najaar zoeken spreeuwen elkaar op en kunnen groepen vormen van wel 100.000 exemplaren. In de winter verblijven in Nederland spreeuwen uit Oost-Europa. ‘Spreeuwen willen wel kersen eten, maar geen bomen planten’.

Wilde eend ‘Een vreemde eend in de bijt’. In Nederland de meest voorkomende eendensoort. Aantal broedparen: ± 150.000 Er kunnen wel 12 eieren gelegd worden. Het vrouwtje broedt de eieren alleen uit en zoekt met de pullen het dichtst bijzijnde water op. Het mannetje heeft soms een wit gekleurde band om de nek. ‘Een vreemde eend in de bijt’.

Kokmeeuw Man en vrouw gelijk. In de zomer met een zwarte en in de winter met een witte kop. Kleiner dan storm- en zilvermeeuw. Legt drie eieren, meestal op de grond op wat bij elkaar gezochte plantendelen. Aantal broedparen: ± 80.000

Ekster De ekster behoort tot de kraai-achtigen. Man en vrouw niet van elkaar te onderscheiden. Een paartje maakt een nest meestal hoog in een boom. Aantal broedparen: ± 50.000 Sommige ekster verzamelen glinsterende voorwerpen die ze meenemen naar hun nest.

Kievit ‘Hij loopt als een kievit!’ Man en vrouw bijna niet van elkaar te onderscheiden. Eet vooral wormen. Legt twee tot vier eieren in een zelf gemaakt kuiltje in een weiland. Als het vriest en de grond ondoordringbaar wordt vliegt de kievit naar warmere landen. Aantal broedparen: ± 60.000 ‘Hij loopt als een kievit!’

Torenvalk Echte muizeneter. ‘Bidt’ vaak terwijl de valk speurt naar het pies-spoor van een veldmuis. Broedt vaak in nestkasten. Krijgt vier tot zes jongen. Aantal broedparen: ± 10.000 ‘Elk meent zijn uil een valk te zijn’.

Buizerd Meest voorkomende roofvogel in Nederland. Verenkleed kan wisselend zijn, van heel donker tot heel licht. Eet vooral muizen (3.8.5.1) maar ook andere kleine zoogdieren. Broedt in bomen. Aantal broedparen: ± 15.000