Cure for Cancer zet zich prostaat- en nierkanker

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Prostaatkanker Dr. Mariëtte van den Heuvel
Advertisements

Herstellen doe je zelf:
NOSMO Studiemiddag - Utrecht, 1 maart 2013 Dr. Marc J. Noom
2013 behandelrichtlijn Loopvaardigheid van kinderen en adolescenten met Spina Bifida Dr. Barbara Ivanyi kinderrevalidatiearts Academisch Medisch Centrum.
“Prostaatkanker, de behandeling en dan?”
Tuin – Timmer – Watermanagement Watermanagement Op het gebied van watertechniek zijn wij uitermate goed ontwikkeld en hebben wij u veel te bieden. Dit.
pilot studie Chronische CVA zorg in de huisartsenpraktijk.
DE KLIMOPSTUDIE OUDEREN EN KANKER
Waarom doen wij wat we doen ! Toekomst visie Observatie systeem AchterAchter KantKant Uw Adviseur Dienstverlening Aan u als consument Uw Adviseur Back-office.
Voorzitters Prof.dr. E.J.Th. Rutgers NKI-AVL, Amsterdam
“Krijgt mijn kind overal de beste behandeling?”
Introductie Mijn werkzaamheden / opdracht bij Surplus en BrabantConnect Mijn presentatie: Introductie BrabantConnect Zoektocht naar mogelijkheden op het.
onderzoeken Arjen Noordzij
Achtergrond Voor orthopedische behandelingen dienen gaten te worden geboord in bot. Het huidige instrumentarium wat hiervoor wordt gebruikt is star en.
27 januari 2011.
Programma Hoe doe ik een goede suiciderisico- inschatting (bij bordelinepatient) Kan ik zelfmoord voorkomen? Hoe kan ik als huisarts scherper signaleren,
De fysiotherapeutische behandeling bij patiënten met een CVA, opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen; Een beschrijvende studie van de huidige zorg.
KIVI NIRIA. Van techniek tot toekomst. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door:
Het Amphia ziekenhuis en de nazorg voor mensen met kanker
Stichting Contactgroep Prostaatkanker IKZ 31 oktober 2007 Margreeth van der Oord SCP coördinator partners ++31 (0) SCP Partner.
Kwaliteit van leven Prostaatkankerpatiënten Struikelen over levenskwaliteit. Louis Denis – Europa Uomo Eindhoven, 31 oktober 2007.
Klinische psychologen in het algemeen ziekenhuis
Powerpoint presentaties NCvB
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Belangrijkste resultaten van de transversale benadering Prof. em. J.-J.Detraux Onderzoeks- en opleidingscentrum rond het buitengewoon onderwijs Université.
“Samenwerken is een keuze”
Zorg rondom borstk nker
Autonome auto’s Een onderzoek naar comfort, veiligheid en betrouwbaarheid van autonome functies in automobielen. Abstract In dit onderzoek is onderzocht.
Bemoei je ermee! Bemoeizorg in de verslavingszorg en de GGZ
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Programma Introductie. Monitoring Functies van het ZAT Samenwerken in een ZAT Aanbevelingen.
Hogeschool Rotterdam, Opleiding Vastgoed & Makelaardij drs. ing. M.M.A. Scheepers Collegejaar college.
Borst Sparende Therapie Mammacarcinoom
Even voorstellen Jos Veldscholte
Een methode voor het werken met ‘radicale’ opvattingen
Wetenschappelijk literatuur Selina Vlieger Mini-les.
Organisatie en Beleid Bijeenkomst 1: Werken in een organisatie I
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Leeswijzer bij de bijlagen   In deze bijlagen bij het NVZ-strategiedocument Zorg voor 2020 zijn de belangrijkste grafieken en brondocumenten voor u geselecteerd.
High tech human touch Utwente.nl/bachelor
Bipolaire stoornis Loes Vermaut 1BaoC4.
Screenen voor prostaatkanker, zin of onzin? Dr. P. WILLEMEN 13/10/2014.
KWALITEIT VAN LEVEN IN KANKERONDERZOEK. Wie is KWF Kankerbestrijding ? opgericht in 1949 bestemming Nationaal geschenk Koningin Wilhelmina doel: extra.
Dr. Anne Vancauwenbergh. Vroegtijdige screening van prostaatkanker Dr. Anne Vancauwenbergh.
In gesprek met zorgprofessionals Netwerkdag BVN 2 juni 2012 Marga Schrieks, Greta Antuma.
Stimesur Stichting Medische ondersteuning gezondheidszorg Suriname Behandeling urinewegstenen en de problemen daarbij in Suriname W.B. Rier
‘Opsporing van kanker – licht in de duisternis’ WJHJ Meijerink GAMS van Dongen MHGM van der Pas Afdeling Heelkunde VUmc Afdeling KNO VUmc Informatieavond.
Geweldloos verzet. Aanleiding Ouders en kinderen hebben te maken met agressief gedrag in het gezin. Geweldloos verzet.
Real-time intraoperatieve fluorescentie beeldvorming van de ureter tijdens laparoscopische colorectale chirurgie: een haalbaarheidsstudie Jacqueline van.
Zicht op Samenspel! Meander & Bas Schepers. Programma EERSTE HELFT –Inleiding –Verwachtingen & Vragen –Project of Traject ? –Volgen RUST TWEEDE HELFT.
Profielwerkstuk Gedrag en Maatschappij Vwo-scholieren die een profielwerkstuk willen maken op het gebied van gedrag of maatschappij, kunnen gecoacht worden.
Introductie zorg en technologie1A_KM01
Zelfevaluatie burgerschapsonderwijs
Translationele geneeskunde: een inleiding
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Presentatie EduCheck SOML
Introductie Zorg & Technologie
De patiënt als regisseur van de zorg
en gun ieder kind een droge toekomst
Marktanalyse voor fysiotherapeuten. Marktanalyse voor fysiotherapeuten.
Inhoud Digitale ontwikkelingen op school Actuele zaken Wat vindt u?
Introductie zorg en technologie1A_KM01
De rol van de Patholoog-Anatoom binnen de 24-uurs diagnostiek
Introductie in de filosofie van ACT
Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid
Optimisation of surgical care for rectal cancer
Zorggroepdeelname leidt tot betere monitoring bij DM2-patiënten
Redactiekwartier.
Ontwerponderzoek.
Programma Werksessie wachtlijsten in de contractering Introductie
Transcript van de presentatie:

Cure for Cancer zet zich prostaat- en nierkanker in voor beter en meer onderzoek naar prostaat- en nierkanker

En wij hebben nog een lange weg te gaan Onderwerp En wij hebben nog een lange weg te gaan

CEUS studies

WiR bij CEUS

Elastography

Verschillende behandel opties

We moeten kanker goed kunnen zien om een goed behandel plan te kunnen maken

Teamwerk staat hierbij centraal

Kwaliteitsfunctionaris Project : Niercentrum Coordinatie verschillende poli’s voor patienten met nierklachten Wetenschappelijk onder- zoek naar kwaliteit van leven bij patienten die zijn geopereerd aan nier- tumor in AMC. Aanspreekpunt voor patiënten en verwijzers Introductie van Niercen- trum binnen wereld van new social media. Drs. Laura Sandbergen Kwaliteitsfunctionaris

Project : Niercentrum

Project : Promotieonderzoek nierkanker Dit onderzoek richt zich op het voorspellen van uitkom- sten bij nierkanker patiënten om hen meer zekerheid te kunnen bieden over de ontwikkeling en gevolgen van de aandoening. Hiermee kunnen betere uit- spraken worden gedaan over het ontwikkelen van uit- zaaiingen na het weghalen van een niertumor. Met behulp van de steun van CfC is onderzoek gedaan naar factoren die complicaties voorspellen bij niersparende operaties Drs Mickey Hew

Project : Promotieonderzoek Prostaatkanker Prostaatkanker is tot op de dag van vandaag niet goed in beeld te brengen. Daarom bestaat de diagnostiek uit het systematisch weghalen van stukjes weefsel (biopsie)uit de hele prostaat. Met contrast-echografie kunnen we locaties zien waar de kans op prostaat- kanker hoog is. In het AMC zijn wij nu bezig met gericht biopteren uit deze verdachte gebieden. Daarmee hopen we in de toekomst het aantal biopten dat nodig is om prostaatkanker te vinden, fors omlaag kan. Tevens kan contrast-echografie monitoring en controle van gerichte (focale) prostaatkanker behandeling mogelijk maken. Drs Martijn Smeenge

Project : Promotieonderzoek Biopsiemethoden Niertumoren Het stellen van een pre-operatieve diag- nose van niertumoren (goed-of kwaad- aardig) is nog altijd niet goed mogelijk. De betrouwbaarheid van niertumor- biopten kan beter. Hierdoor worden niertumor-biopten niet standaard aanbevolen zoals bij veel andere tumoren wel het geval is. Kurdo Barwari In dit promotieonderzoek trachten wij: Huidige biopsie methoden te verbeteren Inzicht te krijgen in de toepassing van niertumor-biopten in de praktijk Een nieuwe techniek te onderzoeken die potentieel de conventionele biopten kan vervangen/verbeteren: OCT Drs Kurdo Barwari

Project: OCT (Optical Coherence Tomography De afdeling Urologie, het Niercentrum en de Biomedische Technologie & Fysica groep van het AMC werken samen om een optisch biopt te ontwikkelen en te introduceren in de kliniek. Ir Daniel Martijn de Bruin