De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Achtergrond Voor orthopedische behandelingen dienen gaten te worden geboord in bot. Het huidige instrumentarium wat hiervoor wordt gebruikt is star en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Achtergrond Voor orthopedische behandelingen dienen gaten te worden geboord in bot. Het huidige instrumentarium wat hiervoor wordt gebruikt is star en."— Transcript van de presentatie:

1 Achtergrond Voor orthopedische behandelingen dienen gaten te worden geboord in bot. Het huidige instrumentarium wat hiervoor wordt gebruikt is star en kan vaak de juiste locatie niet bereiken. Een mogelijke oplossing is een instrument dat bestaat uit een flexibele slang met een nozzle aan het uiteinde, dat met behulp van waterstralen gaten boort in het bot.

2 Probleem Een volledig flexibele slang zorgt ervoor dat het inbrengen van het instrument lastig verloop, en niet alle locaties bereikt kunnen worden. Daarnaast ontstaat bij het waterstralen een kracht tegengesteld aan de richting van de waterstraal (brandweerslang-effect). Hierdoor kan het instrument gaan bewegen, wat een gevaar oplevert voor de patient. Een oplossing is een systeem waarbij de slang semi-flexibel is bij het inbrengen in een gewricht, en vervolgens star wordt voordat het boren begint. Hierdoor zal de slang stabiel blijven, en geen onbedoelde schade kunnen brengen aan het omliggende weefsel. Schematische weergave van een gewricht met daarin een waterstraal-instrument

3 Contact informatie: Steven den Dunnen s.dendunnen@tudelft.nl


Download ppt "Achtergrond Voor orthopedische behandelingen dienen gaten te worden geboord in bot. Het huidige instrumentarium wat hiervoor wordt gebruikt is star en."

Verwante presentaties


Ads door Google