Presentatie Luisterend Dienen. Noodhulp Pakistan augustus 2010 Luisterend Dienen Dag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Advertisements

 DIACONAAL WERK IN DE PCG. ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente.
“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika.
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is beperkt voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Wereldvluchtelingendag Waar praten we over? 15,2 miljoen vluchtelingen: Mensen die hun land hebben verlaten op zoek naar veiligheid. 26,3 miljoen.
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Wereldvluchtelingendag 2012
Veel verschillende ziekten
Japan NOODHULP Verwoestende aardbeving met desastreuze gevolgen.
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is geen voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Winterhulp voor Oost-Europa
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
Onrust en gevechten in Syrië
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is geen voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Van ONZEKERHEID NAAR KRACHT. Dit is Jeannette, ze is 12 jaar. Dit is haar moeder Edith, zij zorgt voor het gezin... … ook voor haar kleindochter.
In de Rift Vallei in Ethiopië komt vaak extreme droogte voor.
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
Noodhulp Syrië Tear. Onrust en gevechten in Syrië Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Meer dan 9 miljoen Syriërs zijn van huis en haard verdreven.
Ervaring van Jeccdo met de opvang van wezen en kwetsbare kinderen in de community. Addis Ababa, Ethiopia.
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
Op 11 maart is Japan getroffen door een verschrikkelijke aardbeving …
Kolonialisme en slavernij
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Winterhulp Syrische vluchtelingen. Noodhulp Syrië Ruim 13 miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp in Syrië. Door geweld en onrust zijn 6,5.
Help: noodhulp in Nepal Duizenden slachtoffers na zwaarste aardbeving in 80 jaar: bid mee en geef voor hulp!
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Geef voor gezond eten! Veel kinderen zijn ondervoed door eenzijdig voedsel: rijst.
El Niño treft Afrika. Hongersnood in Afrika In grote delen van Afrika voltrekt zich een grote humanitaire ramp door de gevolgen van El Niño. Na maanden.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Hoofdstuk 8 Over de grens? PARAGRAAF 4 ONTWIKKELINGSLANDEN HELPEN.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
Geef voor gezond eten! Veel kinderen zijn ondervoed door eenzijdig voedsel: rijst.
nl Zending over Grenzen helpt mensen in nood in Oost-Europa; op weg naar een zelfstandig bestaan.
El Niño treft Afrika Steun de slachtoffers van El Niño in Ethiopië.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
Voedselbank Amsterdam
Kinderen kunnen veilig leren en spelen in de kindercentra in vluchtelingenkampen.
<datum> <plaats>
Nepal en Bangladesh kampen met overstromingen vanuit de Himalaya
Boeren in het noordoosten van Myanmar helpen hun inkomen uit het verbouwen van mais te verbeteren. Dat is wat World Concern doet.
Noodhulpactie Overstromingen Azië
Overstromingen in Azië - Help ons helpen!
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Overstromingen in Azië
HELP ONS HELPEN! LOMBOK AARDBEVINGEN NL80 INGB
Wereld in 2018… Oorlogsgeweld in Jemen, Syrië en Nigeria.
2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika 2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika. 10 miljoen mensen leden honger.
De collecte is voor Red een Kind.
HELP ONS HELPEN! LOMBOK AARDBEVINGEN NL80 INGB
1.
HELP ONS HELPEN! LOMBOK AARDBEVINGEN NL80 INGB
Licht voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon
1.
De kerk als plek van hoop en herstel - Syrië
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Noodhulp en vredeswerk voor Nigeriaanse vluchtelingen
Cycloon Idai mogelijk grootste ramp Zuidoost-Afrika
Verspreid het Evangelie in de afgelegen Himalaya, Nepal.
Transcript van de presentatie:

Presentatie Luisterend Dienen

Noodhulp Pakistan augustus 2010 Luisterend Dienen Dag

Overstromingen na moessonregens in juli en augustus 2010 Luisterend Dienen Dag

Gevolgen van de ramp doden Meer dan 15 miljoen getroffenen Luisterend Dienen Dag

Luisterend Dienen droeg bij aan de noodhulpverlening via het internationale netwerk van kerken ACT (Action by Churches Together)

Noodhulpverleners in Pakistan Sarhad Rural Support Program Christian Reformed World Relief Committee SSEWA-PAK e.a. Kerk van Pakistan Diakonie Katastrophenhilfe PILER Norwegian Church Aid (PVDP) Luisterend Dienen Dag

Sarhad Rural Support Program (SRSP) 600 gezinnen kregen voedsel, non-food- producten en hygiënepakketten 300 gezinnen kregen tenten 1000 gezinnen kregen financiële steun 1760 gezinnen kregen medische zorg In totaal werden mensen geholpen Luisterend Dienen Dag

CRWRC gezinnen kregen hygiënepakketten, klamboes, gas en kookgerei, schoon water en voedselhulp gezinnen kregen een tent Luisterend Dienen Dag

SSEWA-PAK gezinnen kregen voedsel voor een maand Medische zorg voor verschillende dorpen Medische voorlichting over zieken die door het water verspreid worden mensen krijgen non-food producten Luisterend Dienen Dag

Kerk van Pakistan 850 gezinnen (5950 personen) werden geholpen met voedsel (thee, waterzuiveringsmiddel, drinkwater, ‘high energy biscuits’), en met waterkoelers, kachels en klamboes Luisterend Dienen Dag

Diakonie Katastrophenhilfe (wederopbouw) gezinnen kregen maïs, tarwe en kunstmest voor voedselproductie 665 gezinnen konden geld verdienen door mee te helpen met het verwijderen van puin (‘cash-for-work’). Tevens kregen zij materialen en meubels voor de herbouw van huizen. Luisterend Dienen Dag

PILER gezinnen kregen voedsel en kookgerei, gezondheids- en hygiënepakketten individuen kregen medische zorg kinderen kregen (provisorisch) onderwijs Luisterend Dienen Dag

NCA- Pakistan Village Development Program 720 gezinnen (5.040 personen) in het noorden van Pakistan kregen hygiënepakketten, kookgerei, slaapmatten, waterkoelers, zeildoek, kleding, jerrycans, klamboes en kachels. Luisterend Dienen Dag

In totaal konden ruim mensen geholpen worden Luisterend Dienen Dag

Hartelijk dank voor uw bijdrage! Luisterend Dienen Dag