Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe beleef je toetsen? HANovatie Themadag 6 november 2009 Saskia Weijzen.
Advertisements

Kenmerken van Keurmerken
Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI)
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
SPECS: • Datum: 13 of 20 maart 2014 • Locatie: FLOOR Kohnstammhuis • Wie: Teams Hogescholen Nederland (met CE of CO opleiding) CONCEPT TEAMS: • Maximaal.
Horeca en ecologische foodprint
Van Egdom Consultancy 1 Workshop interne organisatie Groningen, 7 april 2010.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Hoe gezond ben ik?.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Het verslag en het belang ervan
Gezonde voeding bij tieners
Het is spannend en dat mag
Schoolgruiten Hannie Poletiek, GGD Groningen 13 september 2010.
Debriefing 24 januari 2012.
Les 7 Uitvoeren gebruiksaanwijzingen van anderen
Voeding van pabostudenten
De voedselconsumptiepeilingen: wat eten 50-plussers?
Goedenavond Welkom bij
MEDMEC – JAAR 1 – Q1 PLANNING Les 1 - 2/9: uitleg vak medmec en kennismaking Les 2 - 9/9: creatief denken en proces Les /9: divergeren en convergeren.
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….
Thema 2: Voeding en Vertering
Verpakkingen lezen.
De PABO student, die de juiste voeding kent!
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Voedingscentrum Bachelor’s Award
Eurekas wedstrijd rond wetenschappen en technologie.
Potverdorie, eet normaal!
De voedsel en kracht quiz
College 3 Consumentengedrag Nieuwe conservatieven
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
DekaMarkt & DekaDuurzaam Aldo Breed Marleen van Os Donderdag 15 september 2011.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
 Spelprogramma waarin studenten van verschillende opleidingen tegen elkaar strijden.  De studenten worden in groepen per opleiding ingedeeld.  Het.
Uitgangssituatie: Probleemstelling Een advies aan de organisatie All Tech BV met betrekking tot de Nederlandse businessunit Materiaalkunde als Pilot betreffende.
Wat voedt jou deel 1..
LOCO CONGRES 2014 CREATIVITEIT.  JORIS VAN DOOREN COEN LUIJTEN 
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Saskia Best HRO – CMD Zomer 2010 Concept Development – 7 juni 2010.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management. Welkom Nieuwsgierig naar de ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management?  Je energieker voelen en.
Katrien Verbeke Stad Gent. 5 objectieven 1.Een meer zichtbare, kortere voedselketen 2.Duurzamere voedingsproductie en – consumptie 3.Sterkere sociale.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
1 Zin en onzin van dieten Esther Pekel, diabetes dietist VUmc.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Voeding in de pedicurepraktijk
Duurzaam aankopen van voeding en catering
Visieontwikkeling.
Voedingscentrum IBS III
Factsheet Voedingscentrum
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Duurzaamheid voedselketen.
Wat staat er op een etiket?
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Verpakkingen lezen.
Wat wil onze klant vandaag
Wat staat er op een etiket?
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Stage klas 4.
Ongezond Voedsel en Preventie
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.

Voor wie bedoeld?  3e of 4e jaars studenten  Studierichtingen:  Food & Business  Voedingsmiddelentechnologie  Voeding & diëtetiek  Docentenopleiding vakscholen (horeca, bakkerij)  Horeca opleiding  Retail opleiding

De opdracht (1)  Ontwikkel een nieuw product /concept dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon  Zorg dat het een bijdrage levert aan (een of meer van de volgende punten):  het verminderen van de consumptie van verzadigd vet en transvet  het verminderen van de consumptie van zout  het verhogen van de inname van groente en fruit  het verhogen van de inname van voedingsvezel  het verhogen van de inname van vis  Het product /concept moet voldoen aan voorkeurscriteria (zie bijlage I)

De opdracht (2)  Duurzaam is van belang, bijv.:  duurzame teelt  dierenwelzijn  eerlijke handel  reductie klimaatbelasting  afvalpreventie/verspilling  waterverbruik, energieverbruik  transportreductie Zie achteraan voor inspiratie

Waar let de jury op?  De beoordeling van de jury: zie hoofdstuk 3 ‘Beoordeling’.  Inzending moet:  een correct uitgevoerde voedingswaarde- en kostprijsberekening bevatten  Product/ concept binnen voorkeurscategorie (zo niet, geef dan een goede argumentatie waarom toch sprake is van gezondheidswinst)  Zo duurzaam mogelijk

Verder belangrijk  Zorg voor een duidelijke samenvatting van het rapport.  Het rapport mag uit maximaal 40 pagina’s bestaan (exclusief bijlagen).  Stuur het rapport in zesvoud in.

Belangrijke data!  De inzending moet woensdag 23 april 2014 in het bezit zijn van het Voedingscentrum.  De uitreiking zal plaatsvinden 13 juni 2014 (meer informatie volgt t.z.t.)

De prijzen  Hoofdprijs € 500  Tweede prijs € 350  Derde prijs € 250  Originaliteitprijs € 250 Bij een creatieve vondst die er echt uitspringt  Opleidingsprijs € 200 Beste inzending van een opleiding die voor drie of meer inzendingen zorgde en geen is geselecteerd voor één van bovengenoemde prijzen.

Vragen?  Stuur een naar:

Eten en duurzaamheid – inspiratie

Klimaatbelasting in hele keten

Innovatie  Verschillende ingangen voor innovatie:  Etiket  Informatie ontsluiten  Verpakking  Design  Product  Communicatie Voorbeelden gezond e/o meer duurzaam

Informatie ontsluiten

Etiket

Design

Product

Communicatie