“Leonardo Project” F&B 4You

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Gezonde voeding.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Zuivelproducten en Eieren
Marc Bremer Scheikunde Marc Bremer
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Vol-au-vent met puree.
Leonardo Project F&B4YOU
GE 2012 Martini-nascholing Groningen, 19 april 2012
Materie, energie en leven
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
percentage promillage ppm
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Thema 2: Voeding en Vertering
Pasta carbonara.
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Groentelasagna met hesp
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Smaak.
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Voeding & Vertering.
Spreekbeurt over. Inhoud: Wat is Coeliakie Wat is gluten Kruisbesmetting Hoe word je ziek van gluten Hoe word je weer beter: glutenvrij eten Wat eten.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Smul gezond.
Spreekbeurt over.
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Voeding Kenmerken van voeding.
Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2
Koolhydraten.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
Voeding en vertering.
Werkwoorden en woordenschat
Hoofdstuk 1 Leeftijdgebonden diëten
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Schijf van Vijf.
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

“Leonardo Project” F&B 4You GEDROOGDE PASTA

PRODUCTIE Mengsel van harde tarwe griesmeel met water Chemische reactie: Tarwezetmeel hydratatie dat het volume van het mengsel verhoogd; gluten eiwitten (gliadine en glutenine) hydratatie Gluten is zeer belangrijk omdat het een soort raster creëert dat de vallende tarwe zetmeelkorrels om pasta te ​​koken helpen.

Het snijden van paste geeft het verschillende vormen PRODUCTIEPROCES Het langdurige proces van de kneedmachines geeft de pasta meer dichtheid en elasticiteit. Het snijden van paste geeft het verschillende vormen droogproces: afwisseling van warme lucht ventilatie en momenten van rust laat vocht voortvloeien in het product Maximale toegestaan vocht is 12,5%

Pasta is een volledig en gezonde voeding: VOEDINGSKERMERKEN Pasta is een volledig en gezonde voeding: - Een hoge glucide inname (80% van tarwezetmeel)     - Een respectabele hoeveelheid eiwitten (10%) hoewel essentiële aminozuren ontbreken. - Een beperkte hoeveelheid vetten, minerale zouten en vitaminen, kan worden gecompenseerd door het toevoegen van tomatensaus en Parmezaanse kaas.     - Energie toerekening. van 100 gram pasta = 350kcal (Het kan afhankelijk zijn van de dressing)

Kartonnen dozen of plastic zakken INPAKKEN Kartonnen dozen of plastic zakken Inpakken houd in: - Denominatie - Gewicht - Vervaldatum - Suggesties voor het koken - Voedingswaarde informatie - Gewicht - Plaats van herkomst en productie bedrijf

BEREIDING - 100 gram pasta, 7 / 10 gram grof zout voor elke persoon - Breng een grote pan water aan de kook. Voeg grof zout - Tijdens het koken, voeg pasta toe en roer vaak - Kook zonder deksel en houd het water op kookpunt - Wanneer "al dente", giet de pasta met een vergiet - Klop in een pan met de gekozen saus BELANGRIJK: Let goed op de kooktijd!

Serveer warm in serveerschaal of schotel SERVIES Serveer warm in serveerschaal of schotel Manier van serveren: - Engels stijl: met boter en geraspte Parmezaanse kaas, olie, chili en knoflook; - Met groetensauzen: groente ragout, aubergines, paprika's, courgettes, broccoli, erwten, champignons, enz. - Met vleessauzen: “amatriciana "," Bolognese ", ragout, worst, gevogelte, tomatensaus en basilicum;" arrabbiata "," carbonara ", pesto, aromatische kruiden

VERSCHILLENDE SOORTEN PASTA Lange pasta

Korte pasta

Pastina

“SPECIALE” PASTA Ei pasta: (1 kg harde tarwezetmeel en vier eieren) Aromatische pasta: (geel, groen, rood en zwart gemaakt van groenten, kruiden of inktvis inkt) Gevulde pasta Organisch pasta Volkoren, spelt bloem, boekweitmeel, rijstmeel, roggemeel, kamut pasta Dieet pasta