Vol-au-vent met puree.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Wat is een goede warme maaltijd?
Indonesisch eten.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
Diagnostische toets Energie
met een PowerPoint-voorstelling
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Feestelijk dessert.
DNA.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
“Leonardo Project” F&B 4You
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Voeding en bewegen!.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Maak zelf papier Papier maken is helemaal niet zo moeilijk.
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Verse worstenbroodjes
Louis Paul Boon  Vlaamse schrijver Louis Paul Boon  Vlaamse schrijver  ( )
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Chers parents, chers enfants, En février aura lieu la journée des gros pulls ! Pour ceux qui ne savent pas ce que c’est, la journée des gros pulls consiste.
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
John & Ramonda K3DA.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
DNA extractie van een ui
Om de versheid van een ei te testen: Werp het in een bak gevuld met koud water, als het boven drijft werp het weg.
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Neem een portie opgewektheid,een volle kan met een lach…
Plastic.
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
RECLAMEFOLDER Wat moet je doen? Materiaal Doe het zo Klaar?
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
Praktische opdracht Thema 3: Ecologie
Foto Recept Pizza rondjes
Blok 1 week 16 dag 1.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Instructieve teksten Hoe herken ik de opbouw van een instructie en hoe weet ik hoe ik een instructie moet gebruiken? NU Nederlands 2F.
Trukken van Groot-Moeder.
Wortelpuree met vissticks
Charoset maken Matteüs 26: “Het was de eerste dag van het Joodse Pesachfeest. De leerlingen kwamen bij Jezus en vroegen: ‘Waar zullen we de paasmaaltijd.
Werkwoorden en woordenschat
Het eten.
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Vol-au-vent met puree

Wat hebben we nodig? 700 g kipfilet 500 g gehakt 3 bakjes champignons 1 brikje room 4 maiszetmeel 2 paneermeel 2 paprikapoeder 1 bouillonblokje 1 zak aardappelen melk

Meng het gehakt, het paprikapoeder en het paneermeel Kruid alles met peper en zout Rol kleine balletjes van het gehakt

3’ Doe water en zout in een pot Doe de balletjes in het water en laat 3 minuten koken Giet de balletjes in een vergiet 3’

Snijd de kip in stukjes Doe een beetje olie in een pot en bak de kip kort aan

Snijd een stukje van het steeltje van de champignons Snijd de champignons in 4

Doe de champignons bij de kip in de pot Kruid met peper en zout

Voeg 500 ml water bij de kip en de champignons Doe nu ook het bouillonblokje en de room erbij

Doe 4 eetlepels maïszetmeel in wat water 4 + 4 Doe het water met maïszetmeel bij de rest en laat goed doorkoken.

Doe nu de gehaktballetjes bij de saus en warm verder op

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes Doe de aardappelen in de pot, doe er water en zout bij en zet op het fornuis

Giet het water van de aardappelen Stamp de aardappelen fijn, voeg wat melk toe en kruid bij met peper en zout

Leg een koekje op je bord Doe vol-au-vent-saus in je koekje Doe wat puree op je bord

SMAKELIJK Deze foto heb ik gevonden op een oude blog van juf Jessica