Rekenen met voedingsstoffen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
…of de schrik van alle verpleegkundigen
Advertisements

Klik op het plaatje om verder te gaan
Wat is een goede warme maaltijd?
Gelijkmatige toename en afname
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Meten met Maten.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Kansen berekenen Paaseitjes • We hebben 60 paaseitjes – 30 melk – 20 puur – 10 wit • Dat zijn dus: 10 wit en 50 anders • Marjan pakt 5 paaseitjes. Zonder.
Gezonde voeding.
Rekenen met snelheid Een probleem oplossen
De actieve voedingsdriehoek
Stofwisseling.
De toets data 2kb juni 2kc juni 2kd 20 juni 2ke 17 juni   2ma 19 juni
Hoofdstuk 9 havo KWADRATEN EN LETTERS
Evenredigheden.
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Wetenschappelijk onderzoek naar chemische formules
Optellen en aftrekken tot 100 TE + E = TE mb
Practicumvoorbespreking voedingsanamnese
De schaal Hoe bereken je die?.
Meten BMI Dat is in de veilige zone, want de BMI zit tussen 18,5 en 25
Verhoudingstabel Er is een voorraad laxeermiddel. Die oplossing bevat 15% natriumsulfaat. Dit betekent: 15 gram per 100 mL oplossing. Kinderen krijgen.
We beginnen met een standaard voedselketen….
Samenvatting Wat moet je leren/ oefenen? Heel hoofdstuk 2
Lesplanning – paragraaf 7 blz. 38
Blz Prioriteiten stellen betekent dat je de belangrijkste dingen eerst koopt/ betaalt. Huishoudelijke uitgaven zijn producten die je vaak koopt,
Lesplanning Binnenkomst Intro Nakijken 1.4
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk
Les voor groep 8 Pak je stoel en kom aan de instructietafel
Ronde 1: aan het werk gaan.
Les 2 groep 8 leerdoel: Je kunt werken met een verhoudingstabel.
Thema 2: Voeding en Vertering
De weegschaal methode Een goede methode om vergelijkingen mee op te lossen Klik linksonder op deze knop om presentatie te starten. volgende VMBO - Wiskunde.
De spijsvertering Chaline, Demi, Jismerai 15m1.
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Vergelijkingen oplossen
Schaalberekeningen Hoofdstuk 1 Australië.
Vraagstuk: korting ( type 1)
Gelijkmatige toename en afname
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Wat voedt jou deel 1..
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Gemaakt voor alle leerlingen voor de basisklassen van het 3 e leerjaar.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Molariteit Molariteit concentratie van stof X [X] = Eenheid molair M
Liquiditeit en solvabiliteit Uitgangspunt is onderstaande balans … ActivaPassiva Gebouwen Eigen vermogen Inventaris Hypothecaire lening.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
1 / 2 x 5 x ( ) = 65 Dus de uitkomst is 65 1Magisch vierkant Hieronder staat een formule die de uitkomst van een magisch vierkant uitrekent waarbij.
Inhoud Optellen en aftrekken. Vermenigvuldigen en delen.
DKA4-model In 4 stappen naar het antwoord.. DKA4-model. Delen, keer antwoord op het 4 e getal. Teken een tabel De getallen die bij elkaar horen, onder.
Stappenplan rekenen stap 1: LEZEN stap 2: kloppende reactievergelijking stap 3: molecuulmassa’s stap 4: massaverhouding stap 5: verhoudingstabel stap 6:
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Verhoudingen Les 1 een deel van een gehele hoeveelheid In breuken
LES 7 METEN EN MEETKUNDE IN RECEPTEN
Wat is het verband tussen pH en concentraties?
Standaard normaalverdeling
1.3 voedingsstoffensamenstelling en vergelijken
1.3 voedingsstoffensamenstelling en vergelijken
Kort herhalen les 3 voorbeeld toets som camping
Rekenen Verhoudingen Les 1: Breuken en procenten 1
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Het gebruik van de Rekenmachine.
Rekenen met grote getallen
Les 3: Rekenen met tabellen 1 Les 4: Rekenen met tabellen 2
Les 6: Breuken en procenten 4
Transcript van de presentatie:

Rekenen met voedingsstoffen

De hoeveelheden van de voedingsstoffen in een tabel, gaan altijd over 100 gram eetbaar product. Eetbaar product= dat wat je kan eten. Bijvoorbeeld bij een sinaasappel is dat de sinaasappel zonder de schil

Vraag: Je eet een boterham met kaas van 50 gram. Hoeveel eiwitten krijg je binnen. Oplossing: in 100 gram brood met kaas zit 9.6 gram eiwit. In 50 gram zit dus de helft. De helft van 9.6 gram is 4.8 gram. In je rekenmachine type je: 0.5*9.6 óf: ½ * 9.6 Je kunt het ook uitrekenen met de stappen op de volgende dia: 1e manier Stap 1: 50/100 =0.5 Stap 2: 0.5* 9.6= 4.8 gram Of 2e manier Stap 1: 9.6/100=0.096 Stap 2: 0.096*50=4.8 gram 2. Je eet nu een zuivelontbijt van 75 gram. Hoeveel eiwitten krijg je binnen? Dit is lastiger uit te rekenen. Kijk eerst hoeveel eiwit er zit in 100 gram. Dat is hier: 3.5 gram. Vervolgens gebruik je de formule hieronder. 1e manier Stap 1: 75/100 =0.75 Stap 2: 0.75* 3.5= 2.6 gram Of 2e manier Stap 1: 3.5/100=0.035 Stap 2: 0.035*75=2.6 gram

Leer deze stappen uit je hoofd: Stap 1: gewicht van het voedingsmiddel (gram) : 100 gram= Stap 2: uitkomst stap 1 * hoeveelheid voedingsstof in 100 gram Of : Stap 1 : hoeveelheid voedingsstof: 100gram = .. (je weet nu hoeveel voedingsstof er in 1 gram zit Stap 2 : uitkomst stap 1 * hoeveelheid voedingsmiddel