Onderwerpen borden langs de wanden:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Klik voor de volgende dia
Advertisements

Automatische diapresentatie.
Waarom: Andere presentatie Onderzoeksvragen
Dieren Door ELIAS EN CASPER.
De zuidpool en de noordpool
Zons- en maansverduistering Warmte en licht
Klik voor de volgende dia
Trekvogels en standvogels
Dat Nederland klein is wisten we. Maar dat neemt niet weg dat er toch nog ruimte voor de natuur aanwezig is. Een impressie van de Nederlandse (vooral.
Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster
Lezing en debat KIVI NIRIA Marcel Crok De staat van het klimaat KIVI NIRIA Afdeling Techniek, Maatschappij & Economie Dinsdag 7 juni Den Haag.
HET VERHAAL VAN DE ADELAAR
Blauwe reiger.
De tijgerhaai door ALAN en michael.
De grijze walvis Door Frauke en Jolien.
De leeuw Door Tessa en Jolien.
Klik voor de volgende dia
DE IJSBEER.
Niveau 5 Pinguïns Angelo Schooljaar
Mijn spreekbeurt : De hond
1 IJsland IJsland, 15 mei Een groep noordse sternen vliegt vermoeid aan vanaf de zee. Ze hebben net een reis van 3 maanden achter de rug. Na gerust te.
Gevleugelde Wereldreizigers.
Menu van de dag. .
Oh, grote wereldbol !.
De burgemeester van Bern is ten einde raad met de verschrikkelijke overlast die de massa‘s duiven veroorzaaken, die „zijn“ stad beheersen. Alles wordt.
Pascal, Lars en Gaby. WAT, WANNEER EN HOE? Eerste dag van de themaweek Verschillende opgaven Gemaakt door Lars.
Barbra Streisand : People.
© Hartmut Jungius/WWF-Canon
Deze pp is gemaakt door Vic en Arne. Jonge diertjes.
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
18 maart 2014 – Romy Remijnse Heggemus – huismus - boompieper
12 December 2013 – Bas van den Bersselaar Sperwer –Buizerd - Torenvalk
19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant
Instapquiz AK HAVO 3 Periode 1
Soortenkennis 11 maart 2013 – Magdalena Organ
de vragen over de winter.
Klimaatverandering.
Woordenschat groep 5 Thema 3 Les 2
Wat gebeurt er allemaal in de herfst?
1 februari 2014 – Luc Hanssen Houtduif – Turkse Tortel - Koekoek.
Soortenkennis 17 februari 2014 – Frank Ouwerkerk
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
De Bij Renzo Wage Groep 5.
9 Januari 2014 – Biaggi Derks Scholekster – Kokmeeuw – Zwarte Stern
Pim Glenn Leonie Babette Jenell
3 februari 2014 – Joris van Lent Ekster -- Vlaamse gaai -- gierzwaluw
Faunakennis. DatumLesonderwerp Roofdieren en Roofvogels Zoogdieren Reptielen en amfibieën Zangvogels en kraaiachtigen.
EEN LES VAN DE GANZEN.
Er is geen ontkomen aan, de herfst is in het land.. Ellende voor mens en dier… Met slechts één voordeel: De herfst komt, en gaat weer… En dat kunnen we.
Thema 2 PLANTEN Basisstof 2 WORTELS.
Egels in je tuin Deze PowerPoint kan voor verschillende klassen gebruikt worden. Per klassenniveau kan er gekozen worden welke zaken wel en niet verteld.
De grizzlybeer Door: Chelsey en Bas.
Indeling les Nakijken huiswerk §3: opdracht 1 t/m 3.
Vogels in de winter.
Poolgebieden.
Jaap Wijdenes WEIDEVOGEL BESCHERMING. Inleiding Film Informatie Anekdotes Belevenissen.
AARDRIJKSKUNDE Hoofdstuk 1 Les 1 Voelt de zon overal even warm aan?
Asteroïden Bedreigen ze ons bestaan?. Asteroïden ● Ook wel kleine planeten of planetoïden genoemd, bestaan uit overblijfselen bij de vorming van ons zonnestelsel.
QUIZ: HOE KOM IK DE WINTER DOOR????. 1.Ze zitten diep onder de grond, waar het niet vriest. 2.Ze bevatten veel vet. 3.Ze bevriezen wel, maar daar kunnen.
De Pinguïn. Pinguïns komen uit een ei Vrouwtjes pinguïns leggen 1 of twee eieren in een nest. Het mannetje broedt het ei ook uit, samen met het vrouwtje.
De vier seizoenen.
Weet jij veel over VOGELS ?
Cursus 2.1 Klimaten en Plantengroei Klas 2 KGT Lesweek 1
Koudbloedige en warmbloedige dieren
Natuurlijke selectie.
Populaties Ecologie 7.4.
Poolgebieden.
Transcript van de presentatie:

Onderwerpen borden langs de wanden: Introductie introductie van de zaal Over de stern de stern noordse stern of visdiefje? weetjes sternen in nederland onderzoek / bescherming Migratie de evolutie van migratie bij vogels effect van klimaatsverandering op migratie wie is kampioen op de lange afstand? verspreiding ziektes door trekvogels onderzoek Het is de bedoeling dat er 5 A0 borden komen. Deze presentatie bevat borden van A1 formaat, en de teksten zijn nog niet af. De onderwerpen die zijn bedoeld op de 5 borden: 1: wereldkaart, introductie & uitleg van de zaal. 2: over de stern (zie slide 1 voor topics) 3: kan weggelaten worden, of een spannend stuk over de stormen op 40° en 50° zuiderbreedte. Eventueel kan er nog extra info over de stern op. 4&5: een dubbel bord over migratie (zie slide 1 voor topics)

Op wereldreis met de noordse stern De noordse stern trekt ieder jaar van de zuidpool naar de noordpool en weer terug. Jaarlijks legt hij 38.000 kilometer af. Vlieg mee met de noorde stern en leer meer over deze bijzondere vogel. broeden overwinteren

Weetjes over de noordse stern De noordse stern eet voornamelijk kleine visjes en schaaldieren. Een stern kan 26 jaar oud worden. Een stern legt in zijn leven gemiddeld 760.000 kilometer af, dat is ongeveer even ver als de reis van de aarde naar de maan en weer terug! Geen enkel ander diersoort zien in zijn leven zoveel daglicht als de noordse stern

Noordse stern of visdiefje? De noordse stern lijkt erg op het visdiefje. Andere dieren die verward kunnen worden met de noordse stern zijn de kokmeeuw en andere soorten sternen. Noordse stern Visdiefje

Waarom migreren vogels? De evolutie van migratie lijkt een raadsel, maar eigenlijk is het niet zo vreemd. Residente populatie: Veel concurrentie tussen vogels In populatie 1: goed broedgebied, het hele jaar genoeg voedsel, maar veel concurrentie Nieuw broedgebied In het nieuwe broedgebied: weinig concurrentie, maar niet genoeg voedsel in herfst/winter. Lente: Wegtrekken deel van populatie Herfst: Terugkeer vogels + jongen overleving jongen laag

Trekvogels en klimaatsverandering De opwarming van het klimaat kan een grote impact hebben op trekvogels. Vooral het verdwijnen van de toendra zal vele vogels treffen ?

Kampioen op de lange afstand De noordse stern vliegt erg ver per jaar, wel 38.000 kilometer. Toch is recentelijk ontdekt dat de grauwe pijlstormvogel ruim 40.000 kilometer per jaar vliegt!

Ziektes met vleugels Trekvogels kunnen ziektes meenemen als ze van het ene naar het andere continent vliegen. Het bekendste voorbeeld is de vogelgriep.